Βέροια: Με την παρουσία της ΠτΔ εορτάστηκαν τα 112α Ελευθέρια της πόλης - Επίτιμη δημότης Βέροιας η Κ. Σακελλαροπούλου (βίντεο - φώτο)

Με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου τελέστηκαν οι Επετειακές Εκδηλώσεις για τα 112α Ελευθέρια της Βέροιας, την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024. 

Δοξολογία στον Παλαιό Μητροπολιτικό Ναό

Το πρωί της Ημέρας των Ελευθερίων της πόλης τελέστηκε Δοξολογία στον Παλαιό Μητροπολιτικό Ναό της Βέροιας, εκεί όπου 112 χρόνια πριν, το 1912, τελέστηκε για πρώτη φορά Δοξολογία από τον Μητροπολίτη Βεροίας Καλλίνικο, για την Απελευλευθέρωση της Βέροιας. Η Δοξολογία τελέστηκε, παρουσία της ΠτΔ, από τον Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα και πλήθος αρχιερέων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι βρίσκονται στη Βέροια με αφορμή την εορτή Πάντων των εν Βεροία Αγίων, των Ελευθερίων της Βέροιας, αλλά και την επέτειο των 30 χρόνων αρχιερωσύνης του κ. Παντελεήμονα. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας

Τρισάγιο - κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο της πλ. Ωρολογίου

Στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης Βεροίας τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πλ. Ωρολογίου, εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της Ημέρας από την εκπαιδευτικό του 3ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Βέροιας Αλεξάνδρα Παπαγιάννη και ακολούθως η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και ανέκρουσε ο Εθνικός Ύμνος. 

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε ενώπιος της Προέδρου της Δημοκρατίας η παρέλαση συλλόγων, σχολείων και στρατιωτικών τμημάτων. Στο πρώτο σκέλος της παρέλασης τα εμβατήρια παιάνιζε η φιλαρμονική ορχήστρα της ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας, ενώ στο δεύτερο σκέλος, της στρατιωτικής παρέλασης, τα εμβατήρια παιάνιζε η Στρατιωτική Μπάντα του Γ' ΣΣ, που βρέθηκε στη Βέροια για την περίσταση. 

Ανακήρυξη της ΠτΔ σε επίτιμη δημότη Βέροιας

Αμέσως μετά το τέλος της παρέλασης, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας έγινε η λιτή τελετή της Ανακήρυξης της Κατερίνας Σακελλαροπούλου σε Επίτιμη Δημότη του Δ. Βέροιας και της αποδόθηκε το Χρυσό Κλειδί της Πόλης των Βεροιαίων, που αποτελεί την ύψιστη τιμητική διάκριση του Δήμου. Κατά την τελετή, ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης αναφέρθηκε στην προσωπικότητα της κας Σακελλαροπούλου και στους λόγους που οδήγησαν το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας να λάβει την ομόφωνη απόφαση για την ανακήρυξή της ως επίτιμης δημότη του Δήμου, ενώ ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας Γιώργος Μιχαηλίδης ανέγνωσε το σχετικό πρακτικό της απόφασης του Σώματος που προεδρεύει. 

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην αντιφώνησή της ευχαρίστησε για την τιμή να ανακηρυχθεί επίτιμη δημότης της Βέροιας, αναφέρθηκε σε σπουδαίους Βεροιείς, όπως ο Δ. Βικέλας και ο Κ. Ρακτιβάν, στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, στα σπουδαία αρχαιλογικά ευρύματα των Αιγών και στις προκλήσεις του μέλλοντας και δήλωσε ότι πλέον η Βέροια είναι και δική της πατρίδα. 

Δείτε τα σχετικά βίντεο:


Ηρώο Πλ. Ωρολογίου:


Παρέλαση:


Τελετή ανακήρυξης Επίτιμης Δημότη Δ. Βέροιας


Πλούσιο φωτορερποτάζ στον παρακάτω σύνδεσμο: https://photos.app.goo.gl/6FmFxksuBarGJ9SeA

Ενδεικτικές φωτογραφίες:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο