Τελετή φωταγώγησης του Δημαρχείου Βέροιας στο χρώμα της καμπάνιας κατά του Καρκίνου του Μαστού (φώτο)

 

Λιτή τελετή για την φωταγώγηση του Δημαρχείου Βέροιας σε χρώμα ροζ, που είναι το χρώμα της καμπάνιας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 24 Οκτωβρίου 2024. 

Ο υπεύθυνος του Δημοτικού Ιατρείου και πρόεδρος της ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας Κώστας Ρίζος άνοιξε την εκδήλωση, αναφερόμενος στην ανάγκη η πρόληψη να είναι δωρεάν προσβάσιμη για όλους και καθ' όλη την διάρκεια του έτους. 

Ακολούθησε η τοποθέτηση της προέδρου του Συλλόγου Καρκινοπαθών Ημαθίας Μαρίνας Ψωμιάδου, η οποία τόνισε ότι υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα για να καταστεί βιώμα το γενικό σύνθημα "Η πρόληψη σώζει ζωές", ενώ εκ μέρους του παραρτήματος Ημαθίας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας μίλησε ο γυναικολόγος Βαγγέλης Παπαχαραλάμπους, ο οποίος αναφέρε πως ο Καρκίνος του Μαστού απειλεί και τους άνδρες, προσθένοντας πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ καθόρισε να υπάρχουν ανάλογες δράσεις ενημέρωσης. 

Σημειώνεται ότι ο Οκτώβριος έχει καθιερωθεί ως μήνας πρόληψης και ενημέρωσης για τη νόσο, ενώ η 25η Οκτωβρίου, ως Παγκόσμια Ημέρας κατά του καρκίνου του μαστού.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο