Σύλλογος Ξενοδόχων Ημαθίας: Ευχάριστη εξέλιξη η αναμενόμενη εκμίσθωση του ξενοδοχείου "Βέρμιον" στον Αγ. Νικόλαο Νάουσας

ΔΤ από Σύλλογο Ξενοδόχων Ημαθίας: Μια ευχάριστη έκπληξη μας ενημέρωσε η δημοσίευση το ΦΕΚ Α 161, της 11ης Οκτωβρίου 2024  όπου δημοσιεύτηκε ο νόμος 5143/2024 με τίτλο «Ρυθμίσεις για τους χερσαίους συνοριακούς σταθμούς, την ενίσχυση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και λοιπές διατάξεις.»

Άρθρο 27 Μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας δημοτικών επιχειρήσεων που εκκαθαρίστηκαν - Προσθήκη παρ. 10 στο άρθρο 252 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων

Στο άρθρο 252 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (ν. 3463/2006, Α’ 114), περί ορισμών και διακρίσεων των επιχειρήσεων των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, προστίθεται παρ. 10 ως εξής: «10. Στην περίπτωση λύσης και εκκαθάρισης των επιχειρήσεων των προηγούμενων παραγράφων, η απόφαση του κατά περίπτωση αρμόδιου συλλογικού οργάνου του Ο.Τ.Α., με την οποία εγκρίνεται ο ισολογισμός λήξης εκκαθάρισης της επιχείρησης με μηδέν παθητικό εξαιρουμένων των ιδίων κεφαλαίων, συνοδεύεται επιπροσθέτως από απόσπασμα που περιγράφει τα ακίνητα που αποκτά ο Ο.Τ.Α., με τα εμπράγματα και πάσης φύσεως δικαιώματα επί αυτών και αποτελεί τον τίτλο για την καταχώρισή τους στο αρμόδιο κτηματολογικό γραφείο ή υποθηκοφυλακείο ατελώς.»

Η συντονισμένη προσπάθεια της διοίκησης του Δήμου Η.Π. Νάουσας του κ. Ν. Κουτσουγιάννη  με το υπουργείο εσωτερικών  άνοιξε το δρόμο ώστε το εμβληματικό ξενοδοχείο «Βέρμιον» σύντομα  να μπει στις διαδικασίες εκμίσθωσης.

Άλλες 150 κλίνες θα προσθέσουν στην ξενοδοχειακή οικογένεια της Ημαθίας, σε μια ιδιαιτέρου φυσικού κάλους και έντονης επισκεψημότητας περιοχή στο  Άλσος του Αγίου Νικολάου ενισχύοντας.

Με εκτίμηση

Δημήτρης Μάντσιος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο