Στην Ουάσιγκτον για το Παγκόσμιο Κοινοβουλευτικό Φόρουμ ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης

ΔΤ από βουλευτή Ημαθίας (ΝΔ) Λάζαρο Τσαβδαρίδη: Στο Παγκόσμιο Κοινοβουλευτικό Φόρουμ που συνδιοργανώνουν η Παγκόσμια Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό ταμείο στην Ουάσιγκτον στις 21 και 22 Οκτωβρίου συμμετέχει ο Βουλευτής ΝΔ Ημαθίας και Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής των Ελλήνων κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης, ως μέλος της ελληνικής αποστολής.

Στην ατζέντα των συζητήσεων στις οποίες λαμβάνει μέρος, το θέμα της «πολυμερούς προσέγγισης», με την εστίαση να δίνεται αφενός στους νέους τρόπους με τους οποίους δύναται να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η φτώχεια στον πλανήτη και να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα και η ευημερία, αφετέρου στις τάσεις, στις προκλήσεις και στις παρεμβάσεις που ήδη εφαρμόζονται, για τη βελτίωση της ζωής και της διαβίωσης των ανθρώπων στις χώρες που συνεργάζονται με τους δύο Οργανισμούς.

Όπως ενδεικτικά αναφέρει ο κ. Τσαβδαρίδης, η Παγκόσμια Τράπεζα παρείχε τα προηγούμενα χρόνια (2021-2023) υποστήριξη και στη χώρα μας, προκειμένου να εκσυγχρονιστούν οι υπηρεσίες επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης της ΔΥΠΑ, συνεισέφερε στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος μέσω σειράς μεταρρυθμίσεων στην χώρα μας, παρείχε τεχνική βοήθεια προκειμένου να εκσυγχρονιστεί και να ολοκληρωθεί το Ελληνικό Κτηματολόγιο, ενώ, στον Τομέα της Γεωργίας υποστήριξε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο στρατηγικό σχεδιασμό για τον αγροτικό μετασχηματισμό.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο