Παρουσιάστηκε στο κοινό της Βέροιας το βιβλίο «Η Ιστορία της Μικρής Ιερουσαλήμ» του Εμμανουήλ Γρ. Βλαχογιάννη

Εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Βεροιώτη γιατρού Εμμανουήλ Γρ. Βλαχογιάννη «Η Ιστορία της Μικρής Ιερουσαλήμ» και την προβολή ντοκιμαντέρ «Βέροια Αναμνήσεις και Μαρτυρίες», του κ. Νίκου Αναγνωστόπουλου διοργάνωσε ο Δήμος και ο Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας, το απόγευμα της Δευτέρας 21 Οκτωβρίου 2024. 

Στην αρχή της εκδήλωσης απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης και η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας Αθηνά Πλιάτσικα - Τσιπουρίδου, ενώ για τον συγγραφέα του βιβλίουμίλησε ο δημοσιογράφος Χρήστος Μπλατσιώτης. Την εκδήλωση θα συντονίσει και θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος και π. Δήμαρχος Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου - Γεωργιάδη.

Λαμβάνοντας τον λόγο ο συγγραφέας του βιβλίου Εμμανουήλ Βλαχογιάννης μίλησε  για την  ιστορία της επαγγελματικής δραστηριότητας της οικογένειας του, μέλη της οποίας  ήταν πρωτεργάτες στη σύσταση του πρώτου Καταστατικού του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας, το 1919.

Ακολούθησε η προβολή του ντοκιμαντέρ  «Βέροια Αναμνήσεις και Μαρτυρίες», του Νίκου Αναγνωστόπουλου, στο οποίο εμπεριέχονται μαρτυρίες Βεροιέων από την Βέροια της παλιάς εποχής. 

Το κοινό της εκδήλωσης ήταν πολυπληθές, ενώ μεταξύ των παρόντων ήταν και ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, ο οποίος υπηρέτησε για 20 χρόνια στη Μητρόπολη Βεροίας, ως πρωτοσύγκελος και προϊστάμενος του Ναού Αγ. Αναργύρων (πλησίον του οποίου βρίσκεται το "Βλαχογιάννειο" που δωρήθηκε στη Μητρόπολη), ο πρώην Δήμαρχος Βέροιας και πρώην Νομάρχης Ημαθίας Ανδρέας Βλαζάκης, ο πρώην Δήμαρχος Βέροιας Γιάννης Χασιώτης, εν ενεργεία και παλαιότεροι αυτοδιοικητικοί κ.α.  

Το βιβλίο «Η Ιστορία της Μικρής Ιερουσαλήμ» θα διατίθεται από την "Πρωτοβουλία για το Παιδί". 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο