Λ. Κυρίζογλου - Πρόεδρος ΚΕΔΕ: «Σκοπιμότητα και όχι νομιμότητα η απόφαση αργίας του Δημάρχου Νάουσας Ν. Κουτσογιάννη»

Έγγραφη καταγγελία σε βάρος του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης, Ιωάννη Σάββα και κάθε άλλου υπεύθυνου υπέβαλε στο Υπουργείο Εσωτερικών ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Αμπελοκήπων- Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του www.theopinion.gr.

Ο κ. Κυρίζογλου έδωσε το «παρών» στη συνεδρίαση της ΠΕΔΚΜ ως μέλος της της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας. Με αφορμή την δωρεά ύψους 63.000€ για την κατασκευή παιδικής χαράς που απορρίφθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας- Θράκης και την υπόθεση του δημάρχου Νάουσας Νίκου Κουτσογιάννη που τέθηκε σε αργία έκανε την εξής δήλωση:

«Έχω καταγγείλει εγγράφως στο υπουργείο εσωτερικών τον γραμματέα της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας Θράκης τον κύριο Σάββα Ιωάννη και κάθε άλλο υπεύθυνο για να ελεγχθούν πειθαρχικά διότι προέβησαν στον έλεγχο σκοπιμότητας αντί νομιμότητας όπως προβλέπει το Σύνταγμα και οι νόμοι δεν είναι δυνατόν ο γραμματέας αποκεντρωμένης διοίκησης να δημιουργεί εμπόδια στην ελεύθερη και απρόσκοπτη νόμιμη εννοείται δράση των δήμων ταυτόχρονα σήμερα προσήλθε εδώ και ο συνάδελφος δήμαρχος του δήμου Νάουσας ο Κουτσογιάννης ο οποίος τέθηκε σε αργία χωρίς από το διατακτικό της απόφασης να αναφέρεται ότι προκλήθηκε οικονομική βλάβη σημεία στον δήμο. Για να τεθεί σε αργία για παράβαση καθήκοντος ένας αιρετός πρέπει να αναφέρεται ρητά στη δικαστική απόφαση ότι προκλήθηκε οικονομική βλάβη ζημία από τη παράβαση του καθήκοντος αλλιώς δε μπορεί να τεθεί σε αργία. Ζητάμε τη παρέμβαση της πολιτείας και του υπουργείου εσωτερικών να ελέγξει τα ζητήματα αυτά και να ανακαλέσει στη τάξη τον εν λόγω γραμματέα της αποκεντρωμένης ο οποίος δε μπορεί με τις αποφασίσεις του να καταλύει να καταργεί τη λαϊκή ετυμηγορία με την οποία εξελέγησαν αιρετοί ζητάμε τον έλεγχο νομιμότητας, σκοπιμότητες δε μπορούν να εμφιλοχωρήσουν σε τέτοιες περιπτώσεις».

Ολόκληρο το ρεπορτάζ στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.theopinion.gr/reportaz/kataggelia-se-varos-toy-gg-tis-apokentromenis-apo-ton-proedro-tis-kede-video/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο