Η ιατρός ακτινοδιαγνώστης Βασιλική Καραδήμου στα "Λαϊκά και Αιρετικά" του ΑΚΟΥ 996 για τον Καρκίνο του Μαστού

Η ιατρός ακτινοδιαγνώστης Βασιλική Καραδήμου ήταν καλεσμένη στην ραδιοφωνική εκπομπή "Λαϊκά & Αιρετικά" του ΑΚΟΥ 996, με αφορμή την εκστρατεία ενημέρωσης κατά του Καρκίνου του Μαστού (21/20/2024). 

Η γνωστή ακτινοδιαγνώστρια ιατρός της Βέροιας μίλησε στους Νίκο Βουδούρη (InVeria.gr) και Ζήση Μιχ. Πατσίκα (εφ. "Λαός") για το θέμα, εστιάζοντας κυρίως στις αιτίες που είναι "ύποπτες" για την εμφάνιση καρκίνου, ενώ τόνισε ιδίαιτερα την σπουδαιότητα της μαστογραφίας, αναλόγως με το εξατομικευμένο προφίλ της κάθε γυναίκας. Όπως τόνισε, η έγκαιρη διάγνωση σε πρώιμο στάδιο, χάρη στις τακτικές εξετάσεις, οδηγεί την ασθένεια να είναι ιάσιμη σε ποσοστά που αγγίζουν το 100%. 

Από την άλλη, η ιατρός εξέφρασε την συμπαράστασή της στον αγώνα των γυναικών που δίνουν τον αγώνα τους ενάντια στον Καρκίνο, καλώντας όλους να υποκλιθούν στο σθένος τους. 

Μπορεί η συνέντευξη να δόθηκε με αφορμή την εκστρατεία ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού, αλλά αυτό που τονίστηκε πολλές φορές είναι ότι το θέμα είναι επίκαιρο 365 ημέρες το χρόνο και καμία γυναίκα δεν πρέπει να διστάζει, μετά την 3η δεκαετία της ζωής της, να δημιουργήσει το "ιατρικό της προφίλ" και, αναλόγως με τις οδηγίες των ιατρών, να προβαίνει τακτικά σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις. 

Αναλυτικά η συνέντευξη της Βασιλικής Καραδήμου στο βίντεο που ακολουθεί:


* Η εκπομπή "Λαϊκά και Αιρετικά" αποτελεί συνεργασία της εφημερίδας "Λαός" (Ζήσης Μιχ. Πατσίκας) και του InVeria.gr (Νίκος Βουδούρης) στον ραδιοφωνικό σταθμό ΑΚΟΥ 996. 

Από 30/10/2024 η εκπομπή θα μεταδίδεται κάθε Τετάρτη, στη 1 το μεσημέρι. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο