H 'Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Βέροιας δηλώνει κατηγορηματικά τώρα όπως και πριν δύο χρόνια ότι δεν χρωματίζεται

ΔΤ από Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δ. Βέροιας: Με απόφαση της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας απόσπασμα της οποίας θα παραθέσω παρακάτω και μέσα στα πλαίσια αυτής η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Α’/βάθμιας και Β’/βάθμιας εκπαίδευσης Ημαθίας του Δήμου Βέροιας, φέτος όπως και πέρσι (20-11-2023  υπογραφή κοινού ψηφίσματος με ΣΕΠΕ κ ΕΛΜΕ Ημαθίας), προβαίνει σε κοινές ενέργειες με δασκάλους (ΣΕΠΕ Ημαθίας) και καθηγητές (ΕΛΜΕ Ημαθίας).

Ο μοναδικός στόχος των κοινών αυτών δράσεων είναι  η δικαίωση των αιτημάτων που αφορούν τα  παιδιά μας και τη μόρφωσή τους. Μέσα σε αυτό το σκεπτικό δεν  χωράει καμία κομματική ιδεολογία και καμία πολιτική παράταξη.

Καλούμε όλους του γονείς να συμμετέχουν ενεργά στις κινητοποιήσεις μας. Μόνο έτσι θα σταματήσουμε όλα τα δεινά που ήρθαν από το Υπουργείο Παιδείας και  θα συνεχίσουν να υφίστανται στα επόμενα χρόνια, εάν εμείς δεν αντιδράσουμε. 

Πρόκειται για τα παιδιά μας και την μόρφωσή τους!!!!


(απόσπασμα από την απόφαση της ΑΣΓΜΕ)

«ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ του ΔΣ της ΑΣΓΜΕ

12/09/2024

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς βρίσκει τις Οργανώσεις Γονέων σε περίοδο μαζικών κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα με αφορμή τις συγχωνεύσεις - συμπτύξεις Τμημάτων.

Παρά τα κλειστά σχολεία, τους μήνες Ιούλιο - Αύγουστο γονείς και εκπαιδευτικοί έκαναν μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας ενάντια στις συγχωνεύσεις Τμημάτων. Αυτές οι κινητοποιήσεις που δείχνουν όχι μόνο τα αντανακλαστικά που έχουν οι γονείς, αλλά και τις αγωνιστικές διαθέσεις για να μην υποβαθμιστούν κι άλλο οι μορφωτικές ανάγκες των μαθητών, αντικειμενικά δείχνουν και το δρόμο της συνέχειας. Οι μαζικές κινητοποιήσεις συνεχίζονται ήδη τις πρώτες μέρες έναρξης της σχολικής χρονιάς. Οι κινητοποιήσει αυτές έχουν φέρει αποτελέσματα με δεκάδες κλεισίματα Τμημάτων να παίρνονται πίσω και να μην ισχύουν κάτω από την πίεση γονιών-εκπαιδευτικών- μαθητών (πχ Ήπειρος, Κρήτη, Θράκη, Θεσσαλονίκη, Αττική, ειδικότητες σε ΕΠΑΛ).

Οι κινητοποιήσεις ενάντια στις συγχωνεύσεις που κλιμακώθηκαν με την κοινή σύσκεψη ΑΣΓΜΕ, ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, και την κοινή κινητοποίηση στο Υπ. Παιδείας. Μια κινητοποίηση που η συνειδητή προσπάθεια να κατασταλεί από την Κυβέρνηση (χτύπημα γονιών και εκπαιδευτικών από τα ΜΑΤ και επίθεση με χημικά) έπεσε στο κενό. Μια κινητοποίηση που αφήνει μια σημαντική παρακαταθήκη, την ανάγκη για συντονισμό της δράσης γονιών -εκπαιδευτικών - μαθητών, με επίκεντρο των αιτημάτων μας, τις απαντήσεις στο ερώτημα

"τι μόρφωση και τι ζωή θέλουμε σήμερα για τα παιδιά μας".

Είναι σημαντικό να μην μένουμε μόνο στο αίτημα “όχι στη συγχώνευση – κλείσιμο” ενός Τμήματος, αλλά σταθερά στα αιτήματα μας να μπαίνει η ανάγκη για μείωση μαθητών ανά Τμήμα (15 μαθητές σε Νηπιαγωγείο και Α-Β Δημοτικού, μέχρι 20 μαθητές στις υπόλοιπες τάξεις). Με αυτό το πλαίσιο η ΑΣΓΜΕ να προσχωρήσει σε κείμενο υπογραφών. Να γίνει κατανοητό ότι η προσπάθεια της Κυβέρνησης να εξοικονομήσει πόρους με βίαιο τρόπο δεν

μπορεί αν έχει αντίκτυπο στα μόρφωση και τη ζωή των παιδιών μας – να φτάσει παντού το μήνυμα ότι τα παιδιά μας δεν είναι κόστος.

 Είναι αναγκαίο στο σχεδιασμό της δουλειάς των Οργανώσεων Γονέων, σταθερά να είναι ο συντονισμός της δράσης μας με εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Χαιρετίζουμε τις δεκάδες παραστάσεις διαμαρτυρίας που έγιναν σε όλη τη χώρα από

Ομοσπονδίες , Ενώσεις και Συλλόγους Γονέων την περίοδο του καλοκαιριού όχι μόνο σεΔ/νσεις Εκπαίδευσης για τις συγχωνεύσεις Τμημάτων, αλλά και σε Δήμους και Περιφέρειεςγια τα κτιριακά προβλήματα, τις μεταφορές μαθητών, την υποχρηματοδότηση».

 Με εκτίμηση για το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Δήμου Βέροιας

Η πρόεδρος Σοφία Καλτσίδου

Ο Γραμματέας Κωνσταντίνος Μπλέτσιος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο