ex-Αιρετικά: 6η του Οκτώβρη, μια σημαντική ημερομηνία για τα "Παιδιά της Άνοιξης" και... άλλους!

Με την υπογραφή του Νίκου Βουδούρη


💣 Του Οκτώβρη 6! Σημείωσε αυτή την ημερομηνία, κυρία μου! 

📌 Πολλά σημαντικά πράγματα συμβαίνουν, άλλα εξόχως και άλλα αναλόγως (των γούστων!)


💣 Από τη μία, με τοπικό αλλά ιδιαίτερα ξεχωριστό ενδιαφέρον, είναι τα εγκαίνια του νέου Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ του Συλλόγου «Τα Παιδιά της Άνοιξης». 

📌 Στις 5 το απόγευμα της Κυριακής 6 του Οκτώβρη εγκαινιάζεται, παρουσία της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας  Σοφίας Ζαχαράκη το «σπίτι» των «Παιδιών» που χτίσαμε όλοι μαζί…

📌 Με μπροστάρη το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και, εν συνεχεία, το Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη και εκατοντάδων επιχειρήσεων και ιδιωτών από την Ημαθία και όχι μόνο, το όραμα έγινε πράξη… 

📌 Κατά την ταπεινή μου άποψη, είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα της αλληλεγγύης των Ημαθιωτών. 

📌 Είναι η πιο όμορφη κίνηση που κάναμε συλλογικά και θα πρέπει να είμαστε περήφανοι για αυτό! 


💣 Από την άλλη, με πανελλαδικό ενδιαφέρον, έχουμε τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, τον α’ γύρο. Σε ένα ΠΑΣΟΚ που δημοσκοπικά έχει «κλειδώσει» στην β’ θέση. 

📌 Εκλογές στο κόμμα που επωμίστηκε όλο το… ανάθεμα της οικονομικής κρίσης, αλλά κατάφερε με τον καιρό να σταθεί δειλά – δειλά στα πόδια του και πάλι. 

📌 Στο κόμμα που λάτρεψαν όσο λίγα οι ψηφοφόροι του (ειδικά τον ιδρυτή του), αλλά και που αμαυρώθηκε από μεγάλα πολιτικά σκάνδαλα. 

📌 Στο κόμμα που συνδύασε τον σοσιαλισμό με τον συντηρητισμό, στο κόμμα που από τη μία αισθάνονταν Τσε Γκεβάρα και από την άλλη παραδοσιακοί θεοσεβούμενοι πατριώτες. 

📌 Με λίγα λόγια, στον κόμμα που αντικατοπτρίζει τον Μέσο Έλληνα Πολίτη, τον λίγο Ευρωπαίο και λίγο Ανατολίτη, τον τίμιο και τον κατεργάρη ταυτόχρονα. 

📌 Όπως είναι άλλωστε, λίγο πολύ, είναι και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, με ροπή προς τα δεξιά και τα αριστερά, αντίστοιχα.  

📌 Δεν το λέω για να κρίνω τα κόμματα, αλλά για τονίσω πως κανένα κόμμα με «απόλυτη» ιδεολογία δεν μπορεί να σταθεί στην Ελλάδα με μεγάλα ποσοστά. 

📌 Αν δεν βάλεις στην σούπα λίγο δεξιό καρότο, λίγη αριστερή ντομάτα και λίγη κεντρώα πατάτα, δεν πρόκειται να δεις ποσοστά… κυβερνητικά!


📍 ΥΓ: Να κάνω μια ερώτηση; Ο ΣΥΡΙΖΑ του αύριο εξαρτάται από τον Στέφανο τον  Σκέτο, τον Παύλο τον Μπρουσκέτο και τον Απόστολο τον Γκλέτσο; 

Δηλαδή, «η ευτυχία είναι αυτό που περιμένουμε να ‘ρθει» που τραγουδά ο Μανώλης Φάμελλος, αδερφός του Σωκράτη ή «ανάθεμα την ώρα, κατάρα τη στιγμή», που τραγούδησε η συνεπώνυμη του Νικόλα Φαραντούρη, η Μαρία;

📍ΥΓ2: Όσο εμείς κάνουμε εσωκομματικές εκλογές, κομματικά street party και άλλα χαρούμενα, συνάνθρωποί μας κομματιάζονται από την... κρεατομηχανή του πολέμου. 

Τι καλά που είναι στην γειτονιά μας και όχι στην αυλή μας όλα αυτά, ε; 

(Δημοσιεύθηκε στην ψηφιακή εφημερίδα "InVeria" - Κυριακή 06 Οκτωβρίου 2024, φύλλο 123)  

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο