Εκδήλωση ενημέρωσης γονέων και κηδεμόνων στο 5ο ΓΕΛ Βέροιας

ΔΤ από 5ο ΓΕΛ Βέροιας: Τη Δευτέρα 14/10/2024 πραγματοποιήθηκε στη Βιβλιοθήκη του Σχολείου μας ενημέρωση των γονέων των μαθητών μας σχετικά με τα προγράμματα που εκπονεί ή σχεδιάζει το σχολείο, σχετικά με τις νέες διατάξεις που ρυθμίζουν τη λειτουργία του καθώς και μια πρώτη γνωριμία με τους εκπαιδευτικούς.

Αναλυτικότερα, παρουσιάστηκαν τα ευρωπαϊκά προγράμματα ERASMUS+ της προηγούμενης χρονιάς τα οποία αφορούσαν Επιμόρφωση του Εκπαιδευτικού Προσωπικού σε θέματα Συμπερίληψης, Διαχείρισης Τάξης σε επίπεδο Ψυχικής Υγείας, σχεδιασμό διδακτικού υλικού στο μάθημα των Αγγλικών καθώς και χρήση των Ψηφιακών Πλατφορμών και εφαρμογή της Τεχνητής Νοημοσύνης και της Επαυξημένης Πραγματικότητας στην τάξη. Επιπλέον η Επιτόπια Παρακολούθηση Εργασίας δύο εκπαιδευτικών σε σχολείο της Ιταλίας και τριών σε σχολείο της Γαλλίας όπως και η υποδοχή δύο Ιταλίδων εκπαιδευτικών στο σχολείο μας. Έμφαση δόθηκε στα αποτελέσματα αυτών των δράσεων τόσο για τους μαθητές όσο και για την ίδια τη διδακτική πράξη. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις Κινητικότητες Μαθητών που υλοποιήθηκαν πέρυσι στη Γερμανία, στην Πορτογαλία και στη Λετονία, οι οποίες συνέβαλαν δραστικά στην ανάπτυξη των κοινωνικών και γλωσσικών δεξιοτήτων των μαθητών, αλλά και στη διεύρυνση των οριζόντων τους. 

Παράλληλα ενημερώθηκαν για τη δημιουργία Σχολής Γονέων, το περιεχόμενο και τους στόχους της και κλήθηκαν να συμμετάσχουν σε αυτή. Η ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα ήταν πραγματικά μεγάλη, πράγμα που ανοίγει τον δρόμο για μια στενότερη και πιο γόνιμη επικοινωνία και συνεργασία. 

Ταυτόχρονα, οι γονείς και κηδεμόνες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη δράση της Ομάδας Διαμεσολάβησης, η οποία έχει πετύχει να επιλύονται στο ξεκίνημά τους οι όποιες συγκρούσεις στο σχολείο μας και βέβαια την απουσία σχολικού εκφοβισμού.

Ο Διευθυντής του Σχολείου πληροφόρησε τους γονείς και κηδεμόνες για τις νέες διατάξεις που ισχύουν από τη φετινή χρονιά για τη φοίτηση των μαθητών καθώς και για τη χρήση ψηφιακών συσκευών, επισημαίνοντας τον παιδαγωγικό τους χαρακτήρα. Τους υπενθύμισε τη λειτουργία του Ψηφιακού Φροντιστηρίου και της Πλατφόρμας για την καταπολέμηση της Ενδοσχολικής Βίας, ενώ εξήγησε τη χρήση της εφαρμογής edupage, μιας εφαρμογής που πρωτοποριακά χρησιμοποιεί το Σχολείο μας για ποικίλους εκπαιδευτικούς και παιδαγωγικούς σκοπούς, όπως και για την ταχύτατη και απρόσκοπτη επικοινωνία με τους γονείς. Με τα παραπάνω έγινε φανερή η επιδίωξη του Σχολείου για περαιτέρω ενεργοποίηση όλων των μελών της σχολικής κοινότητας υπέρ της βελτίωσης της ποιότητας της εκπαίδευσης.

Τέλος, οι γονείς συζήτησαν με τους καθηγητές για την επίδοση και γενικότερα την παρουσία των παιδιών τους στη σχολική τάξη, ανταλλάσσοντας σκέψεις, προβληματισμούς και προτάσεις. Με αυτόν τον τρόπο επιβεβαιώθηκε στην πράξη πως το γνήσιο ενδιαφέρον για το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας είναι κοινό.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο