Εγκαινιάστηκε το νέο ΚΔΗΦ των "Παιδιών της Άνοιξης" στην Πατρίδα Βέροιας (φώτο - βίντεο)

Το απόγευμα της Κυριακής 6 Οκτωβρίου 2024, στην Πατρίδα Ημαθίας, τελέστηκαν τα λαμπρά εγκαίνια του Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία «Τα Παιδιά της Άνοιξης», ένα σημαντικό έργο που ενισχύει τις κοινωνικές δομές της περιοχής και προσφέρει πολύτιμη υποστήριξη στα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους. Η εκδήλωση αυτή αποτέλεσε σύμβολο κοινωνικής ευαισθητοποίησης, αλληλεγγύης και συλλογικής δράσης.

Παρουσία της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφίας Ζαχαράκη, που εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κυβέρνησης Κυριάκο Μητσοτάκη, οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με τη θερμή υποδοχή των παρευρισκόμενων. Την εκδήλωση συντόνισαν και παρουσίασαν οι φίλοι και υποστηρικτές του Κέντρου, Νίκος Βουδούρης και Αλίνα Μαυροπούλου, με ευαισθησία και ενθουσιασμό, υπογραμμίζοντας τη σπουδαιότητα της δομής για την τοπική κοινωνία.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε ένα βίντεο με την καμπάνια των Παιδιών της Άνοιξης, αποτυπώνοντας το έργο τους και την προσφορά τους στα άτομα με αναπηρία, συγκινώντας το κοινό. Ακολούθησαν χαιρετισμοί από σημαντικά πρόσωπα που έχουν συμβάλλει στο έργο της δομής, όπως ο πρώτος πρόεδρος του Συλλόγου, Νικόλας Εμμανουήλ, και η σημερινή πρόεδρος, Νόρα Σαρκατζή, οι οποίοι τόνισαν τη σημασία της στήριξης και της συνεργασίας για την ανάπτυξη αυτών των πρωτοβουλιών.

Τον αγιασμό της νέας δομής τέλεσε ο Επίσκοπος Αμφιπόλεως Χριστοφόρος, εκπροσωπώντας τον Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμονα, με τη συμμετοχή του πρωτοσύγκελου της Μητρόπολης, Αρχιμ. Αθηναγόρα Μπίρδα, και του Αρχιερατικού Επιτρόπου Δοβρά, πρωτοπρ. Διονυσίου Συρόπουλου. Η παρουσία της Εκκλησίας ενίσχυσε τον πνευματικό χαρακτήρα της εκδήλωσης, δίνοντας έναν τόνο ευλογίας και στήριξης στο νέο αυτό ξεκίνημα.

Σημαντική στιγμή αποτέλεσε το κόψιμο της κόκκινης κορδέλας, που πραγματοποιήθηκε από εκπροσώπους της κυβέρνησης, της Εκκλησίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η κορδέλα κρατήθηκε από τα παιδιά της δομής, προσδίδοντας έναν ιδιαίτερο συμβολισμό στη στιγμή, καθώς οι παρευρισκόμενοι αναγνώρισαν τη δύναμη και την αξία της υποστήριξης αυτών των παιδιών.

Χαιρετισμούς απηύθυναν η Σοφία Ζαχαράκη, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, η Διευθύντρια Δωρεών του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος" Αρίστη Σταθακοπούλου, η πρόεδρος του Ιδρύματος "Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης" Εύη Λαζού - Λασκαρίδη (μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος) και ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, καθώς ο Δήμος Βέροιας και η Κοινότητα Πατρίδας παραχώρησαν μεγάλη έκταση για να εγκατασταθεί το νέο Κέντρο. 

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η παρουσίαση των χορηγών, μέσω ενός βίντεο που ανέδειξε τη συνεισφορά τους στη δημιουργία του κέντρου, ενώ ακολούθησε η επίσημη τελετή βράβευσης τους, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη στήριξή τους.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την ομιλία του Ιάκωβου Καγκελίδη, που με λόγο εμπνευσμένο και συγκινητικό, τόνισε τη σημασία της συνεχούς στήριξης αυτών των πρωτοβουλιών για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία.

Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε ειδική μνεία στον στιχουργό που έγραψε το τραγούδι "Τα Παιδιά της Άνοιξης" Δημήτρη Μπρούχο, που έφυγε από τη ζωή πριν λίγους μήνες, ενώ απονεμήθηκαν αναμνηστικές πλακέτες στα παιδιά των μελών του Συλλόγου που έφυγαν από τη ζωή χωρίς να προλάβουν να δουν το έργο να ολοκληρώνεται. 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Ημαθίας Απόστολος Βεσυρόπουλος, Τάσος Μπαρζώκας, Λάζαρος Τσαβδαρίδης και Βασίλης Κοτίδης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Συρμούλα Τζήμα και Στέργιος Μουρτζίλας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας Ημαθίας Ανδρέας Καλογερόπουλος, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ημαθίας, Αλέξανδρος Κουβακάς, η Διοικήτρια της Σχολής Μετεκπαίδευσης ΕΛ.ΑΣ. Σοφία Γαϊτανίδου, ο Διοικητής του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Νάουσας Βασίλης Κεφτές, ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο Δήμαρχος Νάουσας Νίκος Κουτσογιάννης, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Αλεξάνδρειας Ελένη Λαφαζάνη, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Αλεξάνδρειας, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί  σύμβουλοι, πολλοί από τους δωρητές, φίλοι του Κέντρου και πλήθος κόσμου. 

Όλο το βίντεο της εκδήλωσης (από το Livemedia):


Πηγή: pliroforiodotis,gr - Πληροφορίες από veriotis.gr

Φωτό: pliroforiodotis,gr - veriotis.gr  - Δημήτρης Κοντσίδης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο