Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας: Κέντρο κιθαριστικής τέχνης η Βέροια για 17η χρονιά (12-15/12/2024)

Ένα μεγάλο γεγονός για την ελληνική Περιφέρεια και τον καλλιτεχνικό κόσμο της μουσικής ευρύτερα, αποτελεί το Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Βέροιας (ΔΦΚΒ), που διοργανώνει η ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας για 17η χρονιά και καθιστά την πόλη της Βέροιας, τόπο συνάντησης και διεθνές κέντρο κιθαριστικής τέχνης.

Το ΔΦΚΒ, που έχει μπει στο χάρτη των σημαντικών ευρωπαϊκών φεστιβάλ κιθάρας, θα πραγματοποιηθεί στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών από τις 12 έως τις 15 Δεκεμβρίου 2024, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Δημήτρη Κουρζάκη. Περιλαμβάνει συναυλίες από μουσικούς διεθνούς εμβέλειας, master classes, που απευθύνονται σε ντουέτα και σολίστ κιθάρας, εκθέσεις κατασκευαστών κιθάρας και διαγωνισμούς με κριτικές επιτροπές που απαρτίζονται από μουσικούς εγνωσμένου κύρους.

Πρόκειται για διαγωνισμούς, (σόλο και ντουέτα), που οδηγούν τόσο σε χρηματικά, όσο και σε σημαντικά καλλιτεχνικά και εκπαιδευτικά βραβεία, ενώ φέτος εισάγεται και μια νέα διαγωνιστική κατηγορία που απευθύνεται σε νέους και εφήβους (13-17 ετών), με βραβεία καλλιτεχνικής, εκπαιδευτικής και οικονομικής αξίας.

Επιπλέον, προκηρύσσεται ο 3ος κατά σειρά Διαγωνισμός Σύνθεσης έργων για δύο κιθάρες, υπό την επίβλεψη του συνθέτη και καθηγητή του πανεπιστημίου του Surrey και της Royal Academy of Music του Λονδίνου, Stephen Goss, που θα οδηγήσει σε εκδόσεις νέων έργων και σε παραγωγή βίντεο με τις πρώτες εκτελέσεις τους.

Παράλληλα θα λειτουργούν εκθέσεις των σημαντικών Ελλήνων κατασκευαστών κιθάρας,  Τάσου Κουκουρίγκου και Δημήτρη Πιπερίδη.

Προσκεκλημένοι στο φετινό Φεστιβάλ είναι οι καλλιτέχνες: Aniello Desiderio (ITL), Zoran Dukic (HRV), Giampaolo Bandini (ITL), Cesare Chiacchiaretta (ITL), Goran Krivokapić (MNE), Alexis Mouzourakis (GRE), Susana Prieto (ESP), Tohi Harada, ΔΦΚΒ 2023 1ο Βραβείο (σόλο), Duo Steshenko (UKR) - Pavicevic (MNE), ΔΦΚΒ 2023 1ο Βραβείο (ντουέτο)

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται με την ευγενική χορηγία των:

-Μουσικός Εκδοτικός Οίκος Les Productions d’ OZ, Καναδάς

-Μουσικός Οίκος Siccas Guitars, Γερμανία

-Ωδείο Φίλιππος Νάκας

-Φεστιβάλ Corde d’ Autunno, Ιταλία


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο