Απ. Βεσυρόπουλος: Ζήτησε από το Ν. Δένδια μετεγκατάσταση μονάδων 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Αλεξάνδρειας

ΔΤ από βουλευτή Ημαθίας (ΝΔ) Απόστολο Βεσυρόπουλο: Τα πλεονεκτήματα που συγκεντρώνει το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Δήμου Αλεξάνδρειας με στόχο την μετεγκατάσταση σε αυτό, μονάδων της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1ης ΤΑΞΑΣ) που εδρεύει στο Στεφανοβίκειο, ανέπτυξε στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Δένδια, ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και βουλευτής Ημαθίας, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος. 

Ο κ. Βεσυρόπουλος, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, ανέλυσε διεξοδικά τα συγκριτικά οφέλη που παρουσιάζει η περιοχή της Αλεξάνδρειας, ώστε να μετεγκατασταθούν οι μονάδες που βρίσκονταν στο Στεφανοβίκειο, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής: 

− Την κοντινή απόσταση από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. 

− Την εγγύτητα με το πεδίο βολής του Λιτοχώρου. 

− Τις αναβαθμισμένες υποδομές που διαθέτει το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Αλεξάνδρειας (κατασκευή νέων υπόστεγων). 

− Την εγγύτητα με την 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία που εδρεύει στη Νέα Σάντα του Κιλκίς. 


Το ζήτημα της μετεγκατάστασης των μονάδων της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1ης ΤΑΞΑΣ) προέκυψε εξαιτίας των τεράστιων ζημιών που προκλήθηκαν από την πρωτοφανή κακοκαιρία του Daniel που έπληξε την περιοχή της Θεσσαλίας πέρυσι τον Σεπτέμβριο. 


Ο κ. Βεσυρόπουλος σε δήλωσή του ανέφερε: 

«Η μετεγκατάσταση μονάδων της 1ης ΤΑΞΑΣ αποτελεί ένα ιδιαίτερα κρίσιμο ζήτημα, καθώς σχετίζεται άμεσα με την επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων και των Εθνικών μας συμφερόντων. Η απόφαση για την υλοποίηση αυτής της μετεγκατάστασης ανήκει στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Παραθέτοντας σειρά τεκμηριωμένων επιχειρημάτων εισηγήθηκα στον Υπουργό κ. Νίκο Δένδια, την δυνατότητα μετεγκατάστασης των μονάδων αυτών στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Αλεξάνδρειας».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο