Αιτήσεις για την ένταξη ωφελούμενων στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Ριζωμάτων) δέχεται ο Δήμος Βέροιας

ΔΤ: Ο Δήμος Βέροιας στα πλαίσια υλοποίησης της πράξης με τίτλο : «Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Δήμου Βέροιας (Ριζώματα)» με κωδικό ΟΠΣ 6011267 στο πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2021 – 2027» Προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν σχετική  αίτηση από τις  17/10/2024 μέχρι και τις  12/11/2024 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 08:00 έως και 14:00 στο γραφείο Υποστήριξης Δημοτικής Ενότητας Μακεδονίδος ή στο Κεντρικό ΚΑΠΗ  (Αριστοτέλους 2Α). 

Το ΚΗΦΗ είναι  δομή ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, τα οποία δεν τους επιτρέπουν να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα (κινητικές δυσκολίες – άνοια κ.λπ.) και παράλληλα το περιβάλλον που τα φροντίζει, εργάζεται ή αντιμετωπίζει σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας και αδυνατεί να ανταποκριθεί στη φροντίδα τους. 

Η επιλογή των ωφελουμένων γίνεται μετά από την αξιολόγηση των αιτημάτων βάσει κοινωνικών και οικονομικών κριτηρίων. Επιπρόσθετα λαμβάνονται υπόψη οι κοινωνικές εκθέσεις που συντάσσονται για κάθε ωφελούμενο από τους κοινωνικούς λειτουργούς του Δήμου Βέροιας.

 Η Αίτηση δύναται να υποβληθεί από τον ίδιο τον ωφελούμενο ή από νόμιμο εκπρόσωπό του.

Στόχος της δράσης είναι η παραμονή των ατόμων τρίτης και τέταρτης ηλικίας στο φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον, η διατήρηση της συνοχής της οικογένειας, η εναρμόνιση της οικογενειακής και εργασιακής ζωής των μελών των οικογενειών με ηλικιωμένο μέλος, η αποφυγή της ιδρυματικής περίθαλψης και του κοινωνικού αποκλεισμού, η εξασφάλιση αξιοπρεπούς διαβίωσης και η βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των μελών της οικογένειας. Η δομή θα παρέχει υπηρεσίες τις εργάσιμες ημέρες από 08:00π.μ.  έως 16:00 μ.μ.  σε 20 ωφελούμενους τρίτης και τέταρτης ηλικίας σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους.  


ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Οι υπηρεσίες που θα παρέχει το ΚΗΦΗ  δωρεάν , θα εξατομικεύονται για κάθε ωφελούμενο και είναι:

• Ημερήσια φιλοξενία 

• Καθημερινή σίτιση 

• Παρακολούθηση φαρμακευτικής αγωγής 

• Συνταγογράφηση και προμήθεια φαρμάκων

• Μέτρηση ζωτικών σημείων

• Διασφάλιση ατομικής υγιεινής

• Δραστηριότητες κοινωνικής ένταξης

• Δραστηριότητες απασχόλησης

Η δομή λειτουργεί σε καθημερινή βάση από  Δευτέρα έως και Παρασκευή..

Υποβολή Αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος   από τους έμμεσα ωφελούμενους. Η αίτηση συνοδεύεται από κάποια απαραίτητα δικαιολογητικά.


Δείτε περισσότερα για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και τα κριτήρια ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο