Η κίνηση του Μητροπολίτη Βεροίας (19-28 Οκτωβρίου 2024) και άλλες εκδηλώσεις

 

Πρόγραμμα κίνησης Μητροπολίτη Βεροίας (από 19 έως 28 Οκτωβρίου 2024): 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων:

 Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου το πρωί θα συμμετάσχει στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας Ξάνθης, κατά τη διάρκεια του οποίου θα τελεστεί η χειροτονία του εψηφισμένου Επισκόπου Πολυστύλου κ. Σωφρονίου.

 Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου το πρωί θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό του Οσίου Αντωνίου Πολιούχου Βεροίας. Στο τέλος θα τελέσει Δοξολογία για τον προστάτη του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, Άγιο Μεγαλομάρτυρα Αρτέμιο.

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου στις 11:30 π.μ. θα επισκεφτεί την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Σκήτης Βεροίας και θα εγκαινιάσει την έκθεση «Αρσενίου μνήμη… 50 χρόνια από την κοίμηση του».

 Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου στις 7:30 μ.μ. στο Μητροπολιτικό Κέντρο Πολιτισμού ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ στη Νάουσα θα τελέσει Αγιασμό για την έναρξη των μαθημάτων του Ωδείου και της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

 Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου στις 8:00 μ.μ. στο Μητροπολιτικό Κέντρο Πολιτισμού ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ στη Νάουσα θα παραστεί στην εκδήλωση της Ιεράς μας Μητροπόλεως και στην παρουσίαση του τιμητικού τόμου «ΕΙΣ ΔΟΞΑΝ ΘΕΟΥ».

 Την Τρίτη 22 Οκτωβρίου το πρωί θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Χαλάστρας και θα τελέσει Δοξολογία για τα Ελευθέρια της πόλεως.

 Την Τρίτη 22 Οκτωβρίου στις 6:00 μ.μ. θα χοροστατήσει στον Εσπερινό και στην Παράκληση του Αγίου Λουκά του Ιατρού στον Ιερό Ναό του στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας. Η Ιερά Ακολουθία θα μεταδοθεί απευθείας από την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως, την αντίστοιχη σελίδα στο Facebook και τον ραδιοφωνικό σταθμό «Παύλειος Λόγος 90,2 FM».

 Το διάστημα από 24 έως 28 Οκτωβρίου κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ρουμανίας κ. κ. Δανιήλ θα βρίσκεται στο Βουκουρέστι, όπου θα λάβει μέρος στις λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Δημητρίου, πολιούχου του Βουκουρεστίου.

 ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ


Η ηρωική Νάουσα τιμά την επέτειο των τριάντα ετών ευκλεούς ποιμαντορίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Παντελεήμονος

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου στις 8:00 μ.μ. στο Μητροπολιτικό Κέντρο Πολιτισμού ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ στη Νάουσα θα πραγματοποιηθεί η τιμητική εκδήλωση για την επέτειο των τριάντα χρόνων από την ενθρόνιση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Παντελεήμονος στην Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί και στη Νάουσα ο τόμος «ΕΙΣ ΔΟΞΑΝ ΘΕΟΥ», αφιέρωμα στα έργα και τις δράσεις του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας (1994-2024) και θα συμμετάσχει η Σχολική Χορωδία Βεροίας και η Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αιγές» Βεργίνας υπό τη διεύθυνση της Ελένης Αναγνώστου και ο Βυζαντινός Χορός του Συλλόγου Ιεροψαλτών της Ιεράς μας Μητροπόλεως υπό τη διεύθυνση του Βασιλείου Μαυράγκανου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ


Στην Παναγία Δοβρά την Τρίτη 22/10 το Ιερό Λείψανο του Αγίου Δημητρίου, λίγες μόλις ημέρες πριν την εορτή του!

Την Τρίτη 22 Οκτωβρίου στις 6:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας θα τελεστεί, όπως κάθε Τρίτη, ο Αρχιερατικός Εσπερινός και η Παράκληση του Αγίου Λουκά του Ιατρού χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Παντελεήμονος.  

Μαζί με το χαριτόβρυτο Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά θα τεθεί σε προσκύνηση τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου με την ευκαιρία της επικείμενης εορτής του.

 Η Ιερά Ακολουθία θα μεταδοθεί απευθείας από την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως, την αντίστοιχη σελίδα στο Facebook και τον ραδιοφωνικό σταθμό «Παύλειος Λόγος 90,2 FM». 

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο