Παράπονα για το "λακκουβοδρόμιο" Βέροιας

Επιστολή Αναγνώστη: Σας γράφω για να τονίσω ένα πιεστικό ζήτημα που επηρεάζει όχι μόνο την ασφάλεια αλλά και τη συνολική ποιότητα των υποδομών της πόλης μας. Συγκεκριμένα αναφέρομαι στη μεγάλη και επικίνδυνη λακκούβα που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης μας και συγκεκριμένα στην είσοδο της περιφερειακής οδού. Αυτή η λακκούβα αποτελεί σημαντικό πρόβλημα εδώ και μήνες και η κατάστασή της έχει επιδεινωθεί σημαντικά.

Το μέγεθος και η πολύμηνη ύπαρξη της λακκούβας έχει γίνει σοβαρή ανησυχία για τους οδηγούς. Πολλά οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των μέσων μαζικής μεταφοράς και των οχημάτων έκτακτης ανάγκης, χρησιμοποιούν αυτήν την είσοδο καθημερινά και η λακκούβα ενέχει σημαντικό κίνδυνο ζημιάς στα οχήματα και πιθανών ατυχημάτων κατά τους ελιγμούς αποφυγής της. Επιπλέον, η παρουσία αυτής της λακκούβας μειώνει σημαντικά την αρχική εντύπωση της πόλης μας, η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τον τουρισμό.

Είναι δυνατόν να καλωσορίζει η πόλη κατοίκους και τουρίστες με μία τέτοια εικόνα; Φυσικά, και όποιος εισέλθει στην πόλη δεν θα μείνει ανικανοποίητος, καθώς και εντός της πόλης θα έρθει αντιμέτωπος με αναρίθμητες λακκούβες και μπαλώματα των δρόμων. Πραγματικά πρέπει να προσπάθησαν πολύ οι αρμόδιοι φορείς του οδικού δικτύου (δημοτικού και περιφερειακού) για να έρθουν οι δρόμοι σε τέτοια άθλια κατάσταση και να διακινδυνεύομε καθημερινά την ασφάλειά μας και την πρόκληση ζημιών στα αυτοκίνητά μας. Και γίνεται λόγος κατά βάσει για λακκούβες και μπαλώματα καθώς αν μιλήσει κανείς για διαγράμμιση των οδών θα αρχίσει να γελάει.

Ενώ λοιπόν η κατάσταση στην είσοδο της πόλης είναι ανησυχητική, είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτή η λακκούβα είναι μέρος ενός ευρύτερου ζητήματος που επηρεάζει την πόλη μας. Σχεδόν όλες οι  περιοχές εντός της πόλης μαστίζονται παρόμοια με λακκούβες, οι οποίες υπονομεύουν συλλογικά την ασφάλεια και την άνεση των δρόμων μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί και η οδός Θωμαΐδου η οποία οδηγεί στο Βυζαντινό Μουσείο της Βέροιας, ένα εκ των στολιδιών της πόλης, αλλά η οποία φέρει μόνο μπαλώματα και πρακτικά δεν υπάρχει ίχνος οδοστρώματος που να  έχει μείνει άθικτο και η ασφαλτόστρωση είναι επιβεβλημένη.  Η αντιμετώπιση της λακκούβας στην είσοδο της πόλης είναι επείγουσα, αλλά ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την επισκευή και τη συντήρηση όλων των πληγεισών περιοχών θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα από όλους.

Προτρέπω τόσο την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας όσο και το Δήμο Βέροιας να δώσει έμφαση στην επισκευή των δρόμων και να αναπτύξει μια μακροπρόθεσμη στρατηγική για την αντιμετώπιση των προβλημάτων με τις λακκούβες της πόλης και την εκ νέου ασφαλτόστρωση όπου απαιτείται. Η έγκαιρη δράση όχι μόνο θα βελτιώσει την οδική ασφάλεια αλλά και θα βελτιώσει τη συνολική απήχηση και λειτουργικότητα της πόλης. 

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας σε αυτό το θέμα. Αναμένω την άμεση ανταπόκρισή σας και την ταχεία δράση σας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο