Κόντεψε να κλείσει το τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών του 1ου ΓΕΛ Βέροιας λόγω μικρού αριθμού μαθητών

ΔΤ από την Διεύθυνση του 1ου ΓΕΛ Βέροιας: Ως Διεύθυνση του 1ου ΓΕΛ Βέροιας ευχαριστούμε τον κ. Τάσο Μπαρτζώκα, βουλευτή του Νομού μας, για την καίρια και άμεση προσωπική παρέμβασή του προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Πιερρακάκη, σχετικά με τη λειτουργία του τμήματος των Ανθρωπιστικών Σπουδών της Γ’ Λυκείου, το οποίο δεν εγκρίθηκε αρχικά ως ολιγομελές από την Π.Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς σε αυτό φοιτούν εννέα (9) μαθητές και μαθήτριες. 

Σύμφωνα με την απόφαση για τη μη λειτουργία του, που είχε ανακοινωθεί το μεσημέρι της Πέμπτης 12/9/2024, οι μαθητές και οι μαθήτριες του τμήματος αυτού θα έπρεπε την τρίτη ημέρα της σχολικής χρονιάς στην Γ’ Λυκείου ή να αλλάξουν προσανατολισμό σπουδών ή να μετεγγραφούν – ακούσια- σε άλλο Γενικό Λύκειο της πόλης σε αντίστοιχο τμήμα. 

Το πρωί της Παρασκευής 13/09/2024 ο  κ. Μπαρτζώκας δέχτηκε στο Γραφείο του, έπειτα από μεσολάβηση του Αντιπεριφεριάρχη Ημαθίας κ. Κωνσταντίνου Καλαϊτζίδη,  την αντιπροσωπεία του σχολείου μας, αποτελούμενη από μαθητές/τριες, γονείς και εκπαιδευτικούς, οι οποίοι του εκθέσαμε αναλυτικά το φλέγον αυτό θέμα. Αφού μας άκουσε προσεκτικά, τηλεφώνησε άμεσα στον Υπουργό Παιδείας και ζήτησε τη λύση του προβλήματος, καθώς το ίδιο τμήμα είχε εγκριθεί και λειτουργούσε και πέρσι με τον ίδιο αριθμό μαθητών/τριών και ήδη το τμήμα ήταν στελεχωμένο από εκπαιδευτικούς του 1ου ΓΕΛ Βέροιας και είχε λειτουργήσει κανονικά δύο ημέρες μετά τον Αγιασμό.

Η ανταπόκριση του Υπουργού στο δίκαιο αίτημά μας, μετά την παρέμβαση του κ. Μπαρτζώκα, υπήρξε θετική, γεγονός που προκάλεσε μεγάλη ανακούφιση και χαρά στη σχολική μας κοινότητα. 

Εκφράζουμε τη βαθιά μας ευγνωμοσύνη προς το πρόσωπο του κ. Τάσου Μπαρτζώκα, καθώς, χωρίς την δική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Παιδείας το τμήμα του Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών της Γ’ Τάξης δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ 1ου ΓΕΛ ΒΕΡΟΙΑΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΑΡΓΥΡΙΑΔΟΥ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο