Ημαθία: Μετά τον... πυρετό των επενδύσεων σε κρυπτονοσμίσματα, "κρύος ιδρώτας" από την απάτη

Μια μεγάλη "φούσκα" που - όπως αναμενόταν - αποδείχθηκε απάτη, εξελίχθηκε τους τελευταίους μήνες στην Ημαθία. 

Όπως αναφέρουν στο InVeria.gr άνθρωποι που είχαν ασχοληθεί με την υπόθεση, το "έργο" αφορούσε επενδύσεις μέσω εφαρμογής σε κρυπτονομίσματα, με την υπόσχεση μεγάλων αποδόσεων για όσους παρακολουθούσαν μερικές διαφημίσεις την ημέρα, πατούσαν μερικά like και έκαναν κοινοποιήσεις. 

Στο "παιχνίδι" μπήκαν πολλά άτομα, αρχικά από τη Νάουσα και στη συνέχεια στη Βέροια. Το γεγονός ότι τόσο ο φερόμενος "πρώτος διδάξας" της μεθόδου, όσο και άλλοι "ένθερμοι υποστηρικτές" ήταν δικηγόροι, προσέδωσε μια επίπλαστη αίσθηση ασφάλειας. 

Το ελάχιστο ποσό κατάθεσης ήταν στα 100 ευρώ και κάθε μέρα θα μπορούσαν να κερδίζουν όλοι 3 ευρώ. Μετά τους 2 μήνες παραμονής στο πρόγραμμα οι αποδόσεις θα αυξανόταν, ενώ και όσα περισσότερα άτομα "έβαζε" κανείς στο πρόγραμμα λάμβανε μπόνους και θα κέρδισε και από τις αποδόσεις των μελών που ενέγραψαν. Φυσικά, όσα περισσότερα χρήματα έβαζε κανείς, τόσα περισσότερα χρήματα υποτίθεται ότι θα ελάμβαναν. 

Αφού υπήρξε μία περίοδος που αρκετοί έβγαλαν κάποια χρήματα, που μάλλον λειτούργησε ως "τυράκι", τελικά ήρθε την προηγούμενη εβδομάδα η "αποκάλυψη", όταν η εφαρμογή άρχισε να... τάζει υπέρογκες αποδόσεις, μέσω προσοφορών (πχ. με 100 ευρώ παίρνεις 700 ευρώ πίσω κοκ). Οι πιο... υποψηφιασμένοι προσπάθησαν άμεσα να αποσύρουν τα χρήματα που είχαν βάλει, αλλά - εντελώς τυχαίας (!) - η εφαρμογή είχε κάποια... προβλήματα για την ανάληψη των χρημάτων. Οι πιο... ενθουσιώδεις, έβαλαν όσα περισσότερα χρήματα μπορούσαν, προσδοκώντας άμεσα και μεγάλο κέρδος. 

Τελικά, είτε πολλά, είτε λίγα, τα χρήματα δεν μπόρεσαν να αναληφθούν ποτέ... Δεδομένου ότι ήταν πάρα πολλά τα θύματα της "πυραμίδας", αναμένεται να γίνει προσφυγή στη δικαιοσύνη, μήπως και οι εξαπτηθέντες μπορέσουν να σώσουν κάτι...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο