ex-Αιρετικά: Λεκτικά... τζαρτζαρίσματα στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

Με την υπογραφή του Νίκου Βουδούρη


💣 Καιρό είχαμε να ζήσουμε… αναμμένα αίματα στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας, κυρία μου, αλλά φρόντισαν δύο… θερμόαιμοι φίλοι μου να «ταράξουν» λίγο τα νερά!  

📌 Ο λόγος για τον γνωστό για τον γνωστό οικολόγο της Βέροιας Νίκο Ασλάνογλου και τον πληθωρικό και πολύ εργατικό δημοτικό υπάλληλο Σίμο Γιατζόγλου! 

📌 Οι δύο άνδρες παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας την περασμένη Τετάρτη (18/9) και… ξεσπάθωσαν! 

📌 Ο Νίκος Ασλάνογλου τοποθετήθηκε για το υδροηλεκτρικό που επιχειρείται να γίνει στον Τριπόταμο, αλλά λίγο μετά την ολοκλήρωση της παρέμβασης του ο Σίμος Γιατζόγλου παρενέβη εκτός μικροφώνου ζητώντας από τον «λαλίστατο» κ. Ασλάνογλου να πει όσα έλεγε για τον Δ. Βέροιας και τους εργαζομένους του σε συνέδριο στα Χανιά…

📌 Ο λόγος δεν δόθηκε τελικά στον υπάλληλο, αλλά ο Ασλάνογλου ζήτησε να απαντήσει επειδή θίχτηκε προσωπικά και ούτε αυτός έλαβε τον λόγο. 

📌 Ακολούθησαν στιγμές μερικών «γαλλικών» από πλευράς του κ. Ασλάνογλου, τόσο προς τον υπάλληλο που τον προκάλεσε και δεν είχε την ευκαιρία να του απαντήσει, όσο και προς… άγνωστη κατεύθυνση... 


💣 Μεταξύ μας, κανένα νόημα δεν είχε το όλο σκηνικό και αν δεν έχει παρακολουθήσει κανείς την διαχρονική… βεντέτα που έχει δημιουργηθεί (πολύ φοβάμαι πλέον και σε προσωπικό επίπεδο, πέρα από το «πολιτικό»), δεν θα κατάλαβε και πολλά. 

📌 Πάντως, η ανάγκη που είχε ο υπάλληλος να παρέμβει (έστω και εξωθεσμικά, εκτροχιάζοντας την διαδικασία) θα έπρεπε να προβληματίσει τους προϊσταμένους του. Όχι γιατί παρενέβη, αλλά γιατί αυτός ο άνθρωπος μέσα του «καιγόταν» να εισακουστεί. 

📌 Διότι, μπορεί ο Ασλάνογλου να τα… έσουρε στο Δήμο και στους υπαλλήλους, αλλά δεν ένοιωσαν μάλλον οι υπάλληλοι ότι «προστατεύονται», σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο, από τις κατηγορίες του. 


💣 Εν τω μεταξύ, για ακόμη μία φορά είδαμε με ικανοποίηση ότι υπάρχει έντονο αντιπολιτευτικό έργο, από τους περισσότερους δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας. 

📌 Μπορεί κάποια θέματα να επανέρχονται, αυτούσια ή παραλλαγμένα, από δημοτικούς συμβούλους διαφορετικών παρατάξεων, ωστόσο παραμένει η ασφυκτική πίεση προς την διοίκηση. 

📌 Δεν ξέρω αν η… διοίκηση δουλεύει καλύτερα μετά από τις πιέσεις, αλλά σε κάθε περίπτωση φαίνεται πως δεν θα βγάλει μία… ανέφελη θητεία,  από άποψη κριτικής. 

📌 Βλέπετε, στο παρελθόν μία παράταξη της μειοψηφίας ήταν στην συνδιοίκηση, άλλη από ένα σημείο και μετά είχα προβλήματα συνοχής, άλλη είχε ροπή στα… κεντρικά θέματα, λόγω των πολιτικών φιλοδοξιών του επικεφαλής της και τα… καθ’ ημάς τα είχε αναλάβει άλλος δημοτικός σύμβουλος, ενώ μία άλλη είχε την… κλασσική κομματικής της ρητορική. 

📌 Σημαντικότατος παράγοντας είναι ωστόσο και η ριζική ανανέωση των δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας…  Από τα 14 πρόσωπα που την απαρτίζουν, οι 9 είναι πρωτομεφανιζόμενοι στα δημοτικά δρώμενα του Δ. Βέροιας. 

📌 Και βρίσκονται απέναντι σε μία δημοτική αρχή που – με τον ίδιο επικεφαλής και πολλά ίδια από τα βασικά στελέχη – μετρά  ήδη 10 χρόνια διοίκησης! 

📌 Από τους 21 δε Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας, οι 14 έχουν τουλάχιστον μια θητεία στην… πλάτη τους (έως και πολλές παραπάνω). Μάλιστα, οι περισσότεροι από τους… νέους της διοικούσας παράταξης είναι άνευ χαρτοφυλακίου.  


📍ΥΓ: Ένα διαχρονικό φαινόμενο που υπάρχει στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι να υπάρξει ιδιαίτερος… ζήλος όταν παρίστανται πολίτες στις συνεδριάσεις. Δεν έχει αλλάξει κάτι τα τελευταία 18 χρόνια που παρακολουθώ δημοτικά συμβούλια!   

📍ΥΓ2: Πολλές ευχές στην Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου, εκλεγμένη με την παράταξη Κορωνά, Πετρούλα Παπαδίνα, με αφορμή τη γέννηση του νέου της τέκνου! Όλα τα καλά Πετρούλα και να τον καμαρώσετε όπως ΑΥΤΟΣ επιθυμεί! 

(Δημοσιεύθηκε στην ψηφιακή εφημερίδα "InVeria" - Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024, φύλλο 121)  

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο