«Έριδα» για την... πατρότητα αναθεωρητικής απόφασης για το Νοσοκομείο Νάουσας

Το θέμα με την υποβάθμιση του νοσοκομείου Νάουσας από την κατηγορία Α’ στην κατηγορία Β’ των άγονων και προβληματικών περιοχών είχαν αναδείξει οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου και είχε κάνει σχετική κοινοβουλευτική αναφορά  στις 18 Σεπτεμβρίου ο βουλευτής Ημαθίας (ΝΔ) Τάσος Μπαρτζώκας (δημοσιεύθηκε το σχετικό δελτίο Τύπου στο προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας "InVeria"). 

Την περασμένη εβδομάδα στο θέμα υπήρξε περαιτέρω πολιτική δραστηριότητα και διακρίθηκε και ένα… ανταγωνισμός μεταξύ δύο «γαλάζιων» βουλευτών (Μπαρτζώκας – Τσαβδαρίδης) σχετικά με την… πατρότητα της επίτευξης της ανατροπής της απόφασης για την υποβάθμιση της κατηγορίας του νοσοκομείου. 

Μία μέρα πριν τις… παράλληλες ανακοινώσεις των βουλευτών ότι «κατόπιν ενεργειών τους» λύθηκε το θέμα, ο Δήμαρχος Νάουσας Νίκος Κουτσογιάννης συναντήθηκε με την διοίκηση και εκπροσώπους εργαζομένων του νοσοκομείου, δηλώνοντας πως θα παραμείνει στο πλευρό του νοσοκομείου Νάουσας, το οποίο – όπως δήλωσε  - «θα συνεχίσει να αναπτύσσεται». 

Να σημειωθεί ότι η υποβάθμιση από την Α’ στην Β’ κατηγορία άγονων και προβληματικών περιοχών εγκυμονούσε κινδύνους ως προς την παροχή κινήτρων στους ιατρούς να υπηρετήσουν στο νοσοκομείο, αφού δεν θα δινόταν τα οικονομικά και υπηρεσιακά κίνητρα της κατηγορίας Α΄. Να σημειωθεί ότι στην κατηγορία Α’ ανήκουν και άλλες όμορες περιοχές, όπως η Έδεσσα, τα Γιαννιτσά, η Αριδαία και η Κοζάνη.

Τελικά, ανεξάρτητά από το ποιος… έπεισε τον Υπουργό Υγείας να επανεξετάσει το θέμα, υπήρξε δέσμευση του Άδωνι Γεωργιάδη να υπογράψει πολύ σύντομα την Κοινή Υπουργική Απόφαση για την επαναφορά του Νοσοκομείου στην Κατηγορία Α’.


Για την ιστορία, δημοσιεύονται τα σχετικά δελτία Τύπου των βουλευτών Τάσου Μπαρτζώκα και Λάζαρου Τσαβδαρίδη και του Δήμου Νάουσας:


Τάσος Μπαρτζώκας (18/9/2024)

O Τάσος Μπαρτζώκας ζητά την επανατοποθέτηση του Νοσοκομείου Νάουσας στην κατηγορία Α’ των άγονων περιοχών

Με σημερινή κοινοβουλευτική αναφορά του προς τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστή Χατζηδάκη, και Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ο Αν. Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Ημαθίας, Τάσος Μπαρτζώκας, θέτει στους αρμόδιους Υπουργούς τους προβληματισμούς που διατυπώνει το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Νάουσας. 

Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου κατέγραψαν με επιστολή τους τα ζητήματα που πιθανούν να προκύψουν από την υποβάθμιση της Νάουσας από την κατηγορία Α’ στην κατηγορία Β΄των άγονων και προβληματικών περιοχών. Ανάμεσα σε αυτά τα θέματα, είναι και η πιθανότητα να μην προσελκύει πια το Νοσοκομείο Νάουσας νέους γιατρούς, αφού δεν θα δίνονται τα οικονομικά και υπηρεσιακά κίνητρα της κατηγορίας Α΄. Μάλιστα, οι εργαζόμενοι επικαλούνται την παραμονή στην κατηγορία Α’ και άλλων όμορων περιοχών, όπως η Έδεσσα, τα Γιαννιτσά, η Αριδαία, η Κοζάνη.

Ο Τάσος Μπαρτζώκας ζήτησε από τους αρμόδιους Υπουργούς να εξετάσουν τα θέματα που θέτει το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Νάουσας, προκειμένου να διασφαλίσει, πως σε καμία περίπτωση το Νοσοκομείο Νάουσας δεν θα βγει αποδυναμωμένο από την αλλαγή που έχει γίνει, και ότι θα συνεχιστεί η απρόσκοπτη και πλήρης λειτουργία του Νοσοκομείου.


Δήμος Νάουσας (24/9/2024)

Ν. Κουτσογιάννης: «Το Νοσοκομείο Νάουσας θα συνεχίσει να αναπτύσσεται»

Ενημερωτική συνάντηση πραγματοποίησαν ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Νίκος Κουτσογιάννης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και γιατρός του Νοσοκομείου Νάουσας κ. Ανδρέας Αϊδίνης, με τον Διοικητή Δρ. Κωνσταντίνο Λυκοστράτη και τους εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου κυρίους  Θεοφάνη Κουτρουλιά και Λάζαρο Κυριακόπουλο, το πρωί της Τρίτης 24 Σεπτεμβρίου, για θέματα που αφορούν στην λειτουργία της Νοσοκομειακής  Μονάδας της Νάουσας.

Ο Διοικητής και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, ενημέρωσαν σχετικά με την υπόθεση της κατάταξης του Νοσοκομείου της Νάουσας από την Α΄ Ζώνη στην Β΄, για την εν γένει θετική πορεία του Νοσοκομείου καθώς  και για τις ελλείψεις ιατρικού προσωπικού σε ορισμένες κλινικές.

Ο Δήμαρχος και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου διαβεβαίωσαν πως ο Δήμος στέκεται πάντα αρωγός στα θέματα του Νοσοκομείου και πως στην επερχόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας θα υπάρξει συζήτηση αναφορικά με τα θέματα του Νοσοκομείου μας.

Ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Κουτσογιάννης δήλωσε: «Είμαστε πάντα σε επικοινωνία  με τους ανθρώπους του Νοσοκομείου μας – που προσπαθούν και αγωνιούν για αυτό -  στηρίζοντας με κάθε τρόπο την ανάπτυξη του. Το Νοσοκομείο μας με την στήριξη του Δήμου θα συνεχίσει να αναπτύσσεται»


Λάζαρος Τσαβδαρίδης (25/9/2024)

Επανέρχεται το Νοσοκομείο της Νάουσας στην κατηγορία Α΄ των άγονων και προβληματικών περιοχών

Έπειτα από σημερινή (25 Σεπτεμβρίου) συνάντηση που είχε ο Βουλευτής ΝΔ Ημαθίας και Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης στο Υπουργείο με τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, όπου και του εξέθεσε τον βαθύ προβληματισμό του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου της Νάουσας, των ιατρών του αλλά και ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας για την απόφαση υποβάθμισης  του Νοσοκομείου από την κατηγορία Α’ στην κατηγορία Β΄ των άγονων και προβληματικών περιοχών,

ο Υπουργός Υγείας δεσμεύθηκε ότι θα υπογράψει τη σχετική ΚΥΑ της επαναφοράς του Νοσοκομείου στην Κατηγορία Α’,  εντός των επόμενων ολίγων ημερών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Τσαβδαρίδης του εξέθεσε αναλυτικά την εύλογη ανησυχία που προκάλεσε σε όλο τον τοπικό κοινωνικό ιστό η εν λόγω απόφαση απένταξης του ιδρύματος, το οποίο είχε ενταχθεί στην Κατηγορία Α’ με τον Ν. 4600/2019. Και αυτό γιατί ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα αποδυνάμωνε καίρια το Νοσοκομείο της Νάουσας και θα απομείωνε το υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών του, καθώς θα συρρίκνωνε σημαντικά την πιθανότητα προσέλκυσης νέων ιατρών από το Νοσοκομείο της Νάουσας εξ αιτίας της έλλειψης ουσιαστικών οικονομικών και υπηρεσιακών κινήτρων, που συμπεριλαμβάνονται στην κατηγορία Α.

Εξάλλου, όπως τόνισε ο Βουλευτής Ημαθίας στον Υπουργό, αποτελεί παράδοξο αλλά και άδικο να μην εντάσσεται το νοσοκομείο της Νάουσας σε αυτή την κατηγορία, όχι μόνο γιατί εντάσσονται στην ίδια κατηγορία, νοσοκομεία όμορων περιοχών, όπως τα Γιαννιτσά, η Έδεσσα, η Κοζάνη και η Αριδαία αλλά και γιατί το νοσοκομείο της Νάουσας, έχει μία παραγωγικότητα διαρκώς αυξανόμενη, πλησιάζοντας αυτή τριτοβάθμιων νοσοκομείων, τόσο σε αριθμό χειρουργείων όσο και σε επίπεδο βαρύτητας αυτών.


Τάσος Μπαρτζώκας (25/9/2024)

O Τάσος Μπαρτζώκας εκφράζει την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση Άδωνι Γεωργιάδη και Μάριου Θεμιστοκλέους, στο αίτημά του για επαναφορά του Νοσοκομείου Νάουσας στην κατηγορία Α’ των άγονων περιοχών

Μία εβδομάδα μετά την κοινοβουλευτική αναφορά του Βουλευτή Ημαθίας, Τάσου Μπαρτζώκα, στις 18/09/2024 και τη συνεχή επικοινωνία του με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, σχετικά με την ανάγκη να επανέλθει το Νοσοκομείο Νάουσας στην κατηγορία Α’ των άγονων και προβληματικών περιοχών, και μετά από απόφαση που ελήφθη τις προηγούμενες μέρες, ήρθε σήμερα το πρωί και η επίσημη ανακοίνωση από πλευράς του Υπουργείου Υγείας. Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του σήμερα το πρωί, 25 Σεπτεμβρίου, στο ραδιοφωνικό σταθμό “ΑΚΟΥ 99,6”, ο Υφυπουργός Υγείας, κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, ανακοίνωσε την επανατοποθέτηση του Νοσοκομείου Νάουσας στην κατηγορία Α΄!

Μετά από την εξέλιξη αυτή, ο Τάσος Μπαρτζώκας εξέφρασε την ικανοποίησή του προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για την τόσο άμεση ανταπόκριση στο αίτημά του, που ήταν ταυτόχρονα αίτημα των εργαζομένων του Νοσοκομείου Νάουσας, ώστε να παραμείνουν τα ενισχυμένα κίνητρα προς το ιατρικό προσωπικό, που θα εξασφαλίσουν την καλύτερη δυνατή στελέχωση του Νοσοκομείου!

Ο Τάσος Μπαρτζώκας χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα θετική τη σημερινή εξέλιξη για το Νοσοκομείο της Νάουσας, και πρόσθεσε πως συνιστά την πιο απτή απόδειξη, ότι αναδεικνύοντας τα ζητήματα που προκύπτουν, έχουμε βελτιωτικές κινήσεις από πλευράς των αρμόδιων κυβερνητικών οργάνων! 

(Δημοσιεύθηκε στην ψηφιακή εφημερίδα "InVeria" - Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024, φύλλο 122)  

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο