Ευθ. Τρίγκας: Είναι πλέον ώρα να αφήσουμε πίσω τις δικαιολογίες και να προχωρήσουμε σε πράξεις

Του Ευθύμη Τρίγκα*: Τον τελευταίο καιρό, παρακολουθούμε με ανησυχία μια σειρά από δημοσιεύματα και καταγγελίες, τόσο από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης όσο και από τους ίδιους τους δημότες μας, για προβλήματα που αφορούν τις υποδομές του δήμου μας. Από λακκούβες στους δρόμους και πεζοδρόμια μέχρι ελλείψεις στις βασικές υπηρεσίες, αυτά τα θέματα απασχολούν καθημερινά την τοπική κοινωνία και δυστυχώς, δεν λαμβάνουν την προσοχή που τους αρμόζει από τη δημοτική αρχή.

Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο της 18ης Σεπτεμβρίου 2024, ως δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ισχυρός Δήμος», έθεσα το κρίσιμο ζήτημα της τουριστικής ανάπτυξης της Βέροιας. Οι πολίτες και οι επαγγελματίες της πόλης εκφράζουν έντονη ανησυχία για την αδυναμία του Δήμου να προβάλλει τα πλεονεκτήματα και τις ομορφιές της περιοχής μας, με αποτέλεσμα η Βέροια να παραμένει αόρατη στους χάρτες των επισκεπτών, στερώντας έτσι πολύτιμα έσοδα και ευκαιρίες για την τοπική οικονομία.

Τα προβλήματα που τέθηκαν δεν είναι καινούρια. Ελλιπείς συγκοινωνίες, προβληματικοί πεζόδρομοι – που όχι μόνο δυσχεραίνουν τη διέλευση των πεζών, αλλά καθιστούν αδύνατη την πρόσβαση σε άτομα τρίτης ηλικίας και ΑμεΑ – ανεπαρκείς χώροι στάθμευσης και κακό οδικό δίκτυο, αποτελούν βασικές αδυναμίες που έχουν επισημανθεί επανειλημμένα. Παρ' όλα αυτά, δεν έχουν αντιμετωπιστεί με την αναγκαία σοβαρότητα και προσοχή.

Όταν ως αντιπολίτευση θέτουμε αυτά τα ζητήματα, η απάντηση από τον δήμαρχο είναι ότι "Βλέπουμε τα πράγματα μαύρα και πως οι πολίτες δεν θα μας πιστέψουν". Ωστόσο, αυτό που κάνουμε είναι να μεταφέρουμε την πραγματική, καθημερινή ανησυχία των δημοτών, η οποία καταγράφεται και στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και στις συζητήσεις που έχουμε με τους συμπολίτες μας. Πρόκειται για μια συλλογική αγωνία που αφορά την κατάσταση της πόλης και γενικότερα του δήμου μας, και όχι για ατομικές ή αβάσιμες απόψεις.

Το πιο ανησυχητικό είναι πως, λίγο μετά τη δήλωση αυτή, τα ίδια τα ΜΜΕ και οι δημότες μας στα κοινωνικά δίκτυα επιβεβαίωσαν τα προβλήματα που επισημάναμε. Οι αναφορές για λακκούβες στην Μητροπόλεως, στον περιφερειακό και αλλού, οι κακές συνθήκες στους δρόμους με πρόχειρα μπαλώματα, οι δυσάρεστες οσμές από παραμελημένες εγκαταστάσεις, όπως οι τουαλέτες στην πλατεία Μακροχωρίου, οι συνεχείς αναφορές σε παγίδες στους δρόμους, από την Εδέσσης μέχρι την Ανοίξεως, όπως και σε πολλά άλλα σημεία στο δήμο μας, καταδεικνύουν την αδιαφορία και την αδράνειά σας.

Όταν αυτές οι καταστάσεις φτάνουν στα ΜΜΕ, η δημοτική αρχή αντιδρά σπασμωδικά, με προσωρινές λύσεις και πρόχειρες επισκευές. Αυτό, όμως, δεν αποτελεί σοβαρή διαχείριση των προβλημάτων της πόλης μας. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με την όρασή μας, όπως μας κατηγορείτε. Αντίθετα, βλέπουμε καθαρά τις αδυναμίες που πλήττουν την εικόνα της πόλης μας και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της.

Η Βέροια έχει γίνει θέμα πανελλαδικής συζήτησης ως «ο δήμος της λακκούβας». Αυτή η εικόνα, εκτός από ντροπιαστική, είναι αντιτουριστική και ζημιογόνα για την τοπική οικονομία. Οι πολίτες αναμένουν από εσάς άμεσες και μόνιμες λύσεις που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα και θα κάνουν την πόλη μας πιο φιλική και ασφαλή για τους κατοίκους και τους επισκέπτες. Δεν ζητάμε τίποτα υπερβολικό. Απλές, μικρές αλλά ουσιαστικές παρεμβάσεις, με μικρό κόστος, μπορούν να αποτρέψουν σοβαρά ατυχήματα και να αναβαθμίσουν την εικόνα της Βέροιας.

Κύριοι της συμπολίτευσης, η ευθύνη για τη διαμόρφωση της εικόνας της πόλης μας και του δήμου μας βαραίνει κυρίως εσάς. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης μπορούν να αποτελέσουν πολύτιμο σύμμαχο στην ανάδειξη της τουριστικής δυναμικής της Βέροιας, και ο ρόλος τους είναι να αναδεικνύουν τόσο τις προκλήσεις όσο και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται. Είναι σημαντικό να λαμβάνονται υπόψη οι ερωτήσεις, τα ζητήματα και οι προτάσεις που σας υποβάλλουμε, ενώ θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη βαρύτητα στις ανησυχίες των συμπολιτών μας, που αναζητούν άμεσες λύσεις. Κοινός μας στόχος είναι η δημιουργία ενός δήμου που θα εξυπηρετεί αποτελεσματικά τους δημότες του και θα προσελκύει επισκέπτες με τη φιλοξενία και την ποιότητά του.

Είναι πλέον ώρα να αφήσουμε πίσω τις δικαιολογίες και να προχωρήσουμε σε πράξεις. Ο Δήμος Βέροιας αξίζει καλύτερη αντιμετώπιση και ουσιαστική προοπτική για το μέλλον του.

* Ο Ευθύμιος Τρίγκας είναι Δημοτικός Σύμβουλος Βέροιας, Παράταξη "Ισχυρός Δήμος"

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο