Δήλωση αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη με αφορμή την αναστάτωση με το Νοσοκομείο Νάουσας

Δήλωση του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη, με αφορμή την αναστάτωση που προκλήθηκε με τις αλλαγές ζώνης του Νοσοκομείου της Νάουσας:

Στον απόηχο των νέων, περί επανένταξης του Νοσοκομείου Νάουσας στην Α ζώνη και καθώς η συζήτηση είναι επίκαιρη, αισθάνομαι την ανάγκη να παραθέσω τη δική μου άποψη  και εμπειρία, σχετικά με τη λειτουργία του ως αντιπεριφερειάρχης αλλά και ως πολίτης της Ημαθίας.

Πριν όμως αναφερθώ σε αυτό, θα σταθώ για λίγο στο έργο της ΠΚΜ και της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, στον τομέα της Υγείας.

Με την εκλογή του συνδυασμού της «Αλληλεγγύης» και του Απόστολου Τζιτζικώστα στο τιμόνι της ΠΚΜ και την ανάληψη των καθηκόντων μου ως αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, θέσαμε ως πρώτη προτεραιότητα την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, μέσα από μια σειρά από έργα υποδομής, αναβάθμισης και στελέχωσης των Μονάδων Υγείας.

Μέχρι και σήμερα ολοκληρώσαμε την νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Βέροιας, με τον απαραίτητο σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό που απαιτείται, ένα έργο ύψους 29.000.000 ευρώ, αναβαθμίζοντας έτσι τις παρεχόμενες υγειονομικές υπηρεσίες σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο, εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Νέες υπερσύγχρονες μονάδες όπως, η νέα Χειρουργική Κλινική, 10 νέα υπερσύγχρονα χειρουργεία, η νέα υψηλών προδιαγραφών Παιδιατρική Κλινική, η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας δυναμικότητας 11 κλινών και το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, λειτουργούν ήδη στις δύο νέες πτέρυγες του Νοσοκομείου, η κατασκευή και στελέχωση των οποίων χρηματοδοτήθηκε επίσης από ευρωπαϊκούς πόρους της ΠΚΜ.

Δημιουργήσαμε τις κατάλληλες συνθήκες για να μπορούν να ασκούν και να προσφέρουν το πολύτιμο έργο τους οι γιατροί και οι νοσηλευτές, εξασφαλίζοντας έτσι την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας προς τους συμπολίτες μας και τους επισκέπτες. 

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, αποδείξαμε ότι η ΠΚΜ μπορεί και στηρίζει εμπράκτως τα Δημόσια Νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας.

Αξιοποιήσαμε πόρους 80 εκ. ευρώ για νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, τελευταίας τεχνολογίας και φροντίσαμε για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού σε όλες τις υγειονομικές μονάδες της Κεντρικής Μακεδονίας για να καλύψουμε τις υψηλές απαιτήσεις λόγω του υπερβολικού όγκου περιστατικών.

Μόνο για τον εξοπλισμό των δυο πυλώνων υγείας στην Ημαθία, τα νοσοκομεία Βέροιας και Νάουσας, διαθέσαμε 2,5 εκ. ευρώ, αφήνοντας έτσι μια σπουδαία παρακαταθήκη στον τομέα της υγείας.

Με δική μου προσωπική παρέμβαση και με χρηματοδότηση 5 εκ. ευρώ μέσω προγράμματος του ΕΣΠΑ, δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις ώστε τα Νοσοκομεία Βέροιας, Νάουσας και η Μονάδα Υγείας Αλεξάνδρειας, να ενταχθούν σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης, συντάσσοντας τις ανάλογες μελέτες. 

Μια προσπάθεια που τελικά υλοποιήθηκε μόνο από το Νοσοκομείο της Βέροιας αφού, με παρέμβαση του διοικητή του, απορροφήθηκε ολόκληρο το ποσό, εις βάρος των δυο άλλων Μονάδων Υγείας!

Και δεν σταματάμε εδώ. Η Υγεία αποτελεί για εμάς, πρώτη προτεραιότητα και ο αγώνας για την βελτίωση και αναβάθμισή των υπηρεσιών συνεχίζεται, με έναν μοναδικό στόχο. Σύγχρονο και ανθρώπινο περιβάλλον εργασίας και υψηλών προδιαγραφών νοσηλεία και υπηρεσίες υγείας για όλους.

Σε ότι αφορά δε το Νοσοκομείο της Νάουσας και την πρόσφατη αναστάτωση που προκάλεσε η αλλαγή ζώνης του από Α σε Β και η επανένταξη του στη ζώνη Α.

Ως αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας και ως πολίτης που νοσηλεύτηκε σε αυτό, αισθάνομαι μεγάλη ικανοποίηση αλλά και υπερηφάνεια για το Νοσοκομείο μας. Για την συνεχώς ανοδική πορεία του, την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών του, τις άψογες συνθήκες καθαριότητας και υγιεινής, εφάμιλλες αυτών των ιδιωτικών κλινικών. 

Όλα αυτά είναι επιτεύγματα των τελευταίων ετών, που κατάφεραν μαζί το ιατρικό και νοσηλευτικό  δυναμικό του, υπό τη διοίκηση ενός ικανού διοικητή, του Κώστα Λυκοστράτη. 

Με ένα δραστήριο χειρουργικό τομέα, με μια σειρά από νέα τμήματα που ξεκίνησαν με επιτυχία την λειτουργία τους, με ένα σπουδαίο ορθοπεδικό τμήμα στελεχωμένο με αναγνωρισμένους και ικανούς επιστήμονες που παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, η φήμη του οποίου έχει ξεπεράσει τα όρια του Νομού και συνεχίζεται διαχρονικά. 

Με μια οργανωμένη ιατροδικαστική υπηρεσία που η Διοίκηση του Νοσοκομείου Βέροιας κράτησε για 14 μήνες ανενεργή, ανάξια να αξιοποιήσει μια προσπάθεια ετών απαραίτητη για την περιοχή μας. Με τη δημιουργία των κατάλληλων υποδομών και την ένταξη της στη Μονάδα Υγείας της Νάουσας, προσφέρει σήμερα επιτυχώς υπηρεσίες στην Ημαθία και τους όμορους νομούς. Εξυπηρετεί καθημερινά τακτικά περιστατικά από την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία.

Σε ότι αφορά δε την ψηφιακή αναβάθμιση, αγκαλιάζει και πρωτοπορεί συχνά κάθε εγχείρημα ψηφιακού μετασχηματισμού τα τελευταία έτη, αφομοιώνοντας καινοτομίες στις ψηφιακές τεχνολογίες που επιτρέπουν στους ιατρούς να εκτελέσουν το έργο τους πιο αποδοτικά.  

Κλείνοντας θέλω να τονίσω πως η ιατρική, νοσηλευτική και διοικητική υπηρεσία, στο σύνολο τους, πίστεψαν στο όραμα ενός νέου καλύτερου ΕΣΥ, στο όραμα για ένα Νοσοκομείο πρότυπο και όχι ουραγό.

Άσχετα από τη ζώνη στην οποία υπάγεται, το Νοσοκομείο της Νάουσας είναι σήμερα πιο γόνιμο, πιο παραγωγικό, πιο ελκυστικό από ποτέ. Χάρη στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που με αγάπη, ζήλο και αυτοθυσία δίνουν ψυχή και σώμα, προσφέρει ποιοτική, αξιόπιστη και ανθρώπινη ιατρική φροντίδα και νοσηλεία.

Όλοι μαζί και ο καθένας χωριστά, από το δικό του μετερίζι, με τον ειλικρινή αγώνα του διοικητή του, κατάφεραν να πετύχουν ένα μικρό θαύμα.

Δεν είναι όλα τέλεια. Πάντα υπάρχει χώρος για βελτίωση. Όμως η αναγνώριση μας στο θετικό έργο που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια, είναι αδιαμφισβήτητη.

Εύχομαι να συνεχίσει την θετική του εξέλιξη και την ανοδική του πορεία εις το διηνεκές ώστε να παρέχουν πάντα υποδειγματικές υπηρεσίες υγείας σε εκείνους που το έχουν ανάγκη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο