Τι συζητήθηκε στην 34η συνάντηση της "Ομάδας Δράσεων Ενεργών Πολιτών Δ. Αλεξάνδρειας

ΔΤ: Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18/9/2024 η 34η συνάντηση της "Ομάδας Δράσεων Ενεργών Πολιτών ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ" στο καφέ "Σταθμός" στην Αλεξάνδρεια. Έγινε ένας γόνιμος διάλογος και τα μέλη ανέδειξαν τα επίκαιρα θέμα της καθημερινότητας.

Στην αρχή της συνάντησης τα μέλη αναφέρθηκαν στο βασικό θέμα και πρωταρχικό, έτσι όπως έχει αναδειχθεί από την ομάδα και αφορά την ίδρυση Τομέα ΕΚΑΒ στην Αλεξάνδρεια, γιατί μόνο με την ίδρυση Τομέα θα λυθεί οριστικά η παροχή προνοσοκομειακής φροντίδας. Κάθε άλλη λύση θα είναι προσωρινή και ευμετάβλητη. 

Ηλεκτρονικά στάλθηκε και στην συντονίστρια του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη το σχετικό ψήφισμα - αίτημα καθώς το υπέγραψαν 900 οικογένειες, και δεν κατέστη δυνατόν για πέντε λεπτά να δοθεί ιδιοχείρως κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο Δήμο Αλεξάνδρειας και στο Κέντρο Υγείας. Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας το προσωπικό και ο πρόεδρος του Κέντρου Υγείας δήλωναν άγνοια για το γεγονός. 

Αναφέρθηκε επίσης στην ομάδα, ότι το Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας σύμφωνα με επίκαιρη απόφαση του Υπουργού δεν συμπεριλαμβάνεται στις άγονες περιοχές εν αντιθέσει με το Κέντρο Υγείας της Βέροιας και της Νάουσας. Αυτό σημαίνει, ότι για να υπηρετήσει ένας γιατρός σε άγονη περιοχή αμείβεται με το ανάλογο επίδομα με αποτέλεσμα να προτιμήσει τη Βέροια και τη Νάουσα και όχι την Αλεξάνδρεια με ότι αυτό συνεπάγεται για την παροχή υγειονομικών υπηρεσιών και την υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας.

Στη συνάντηση αναφέρθηκε η πρόθεση της ομάδας να συνεχίσει τον αγώνα της για την ίδρυση Τομέα ΕΚΑΒ καθώς έχει σταλεί και επιστολή με το ψήφισμα - αίτημα προς τον Υπουργό Υγείας.  Η ομάδα είναι σε επικοινωνία με τους βουλευτές του νομού αναμένοντας έγκυρες πληροφορίες για την έκβαση του θέματος.

Ένα άλλο πολύ βασικό θέμα, που τέθηκε στο τραπέζι της συζήτησης είναι η γεωθερμία και καλείται να αναδειχθεί στο αμέσως προσεχές διάστημα. Υπάρχει στην περιοχή του Σχοινά πηγή με ζεστό νερό, που τρέχει ανεξέλεγκτα, χωρίς να έχει αξιοποιηθεί εδώ και δεκαετίες. Ένα ζωτικής σημασίας θέμα για την πλουτοπαραγωγική ανάπτυξη του Δήμου Αλεξάνδρειας.

Επίσης έγινε λόγος για την πρόταση της ομάδας όσον αφορά τη δημιουργία Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου στην Αλεξάνδρεια και τις "χαμηλόφωνες" συζητήσεις που γίνονται μεταξύ των κατοίκων. Ένα θέμα που θα απασχολήσει και απασχολεί την τοπική κοινωνία διαχρονικά. Αναφέρθηκε χαρακτηριστικό παράδειγμα άλλων πόλεων με τον ίδιο πληθυσμό, που κινούνται και δραστηριοποιούνται σε θέματα πολιτισμού με ουσιαστικό χαρακτήρα και όχι εντυπώσεων.

Στο τέλος της συνάντησης ήταν προγραμματισμένο να δοθεί το έπαθλο στην νικήτρια του διαγωνισμού φωτογραφίας, προσφορά του καταστήματος εστίασης "Tsi Tsi Σουβlα Μπαr" της Αλεξάνδρειας, ένα τραπέζι αξίας 40 Ευρώ, που διοργάνωσε η ομάδα με θέμα Θάλασσα, Βουνό, Πεδιάδα, αλλά αναβλήθηκε, γιατί δεν παρευρέθηκαν οι διαγωνιζόμενοι και η τυχερή νικήτρια. Να επισημάνουμε, ότι σύμφωνα με την προκήρυξη του διαγωνισμού, αναδείχθηκε καλύτερη φωτογραφία αυτή, που πήρε τα περισσότερα λάικ από τις αναρτώμενες φωτογραφίες στο Facebook στην "Ομάδα Δράσεων Ενεργών Πολιτών ΔΗΜΟΥ"

Προτείνονται τηλεφωνικώς ή κατ' ιδίαν και άλλα θέματα προς συζήτηση, αλλά η δια ζώσης παρουσία των ιδίων προσώπων έχει μεγαλύτερη ουσία, νόημα και αξία. Η όποια άποψη και πρόταση μετουσιώνεται σε δράση με τη φυσική παρουσία των μελών. Η ομάδα αναδεικνύει  τα θέματα και την καθημερινότητα του Δήμου Αλεξάνδρειας προσπαθώντας  για τον απεγκλωβισμό της από την αδράνεια. Οι αρμόδιοι φορείς είναι αυτοί που θα δώσουν την αναμενόμενη και οριστική λύση.

Η "Ομάδα Δράσεων Ενεργών Πολιτών ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ" 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο