Βέροια: Τα θέματα που τέθηκαν από την αντιπολίτευση στην Λογοδοσία της Δημοτικής Αρχής (βίντεο)

Σημαντικά θέματα του Δήμου Βέροιας ανέδειξαν δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας, κατά την ειδική συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής, που πραγματοποιήθηκε στις 5 το απόγευμα της Δευτέρας 26 Αυγούστου 2024. 

Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω συνεδρίαση αφορά θέματα που θέτουν οι δημοτικοί σύμβουλοι γραπτώς μία εβδομάδα πριν την πραγματοποίησή της, ώστε να προετοιμαστεί η δημοτική αρχή και να απαντήσει. 

Τα θέματα που τέθηκαν από την παράταξη "Ισχυρός Δήμος"

Κώστας Παλουκίδης (επικεφαλής παράταξης): Ζήτησε πληροφόρηση για τη λειτουργία Βιολογικών καθαρισμών εντός του Δήμου Βέροιας, πλην του βιολογικού Βέροιας - Μακροχωρίου, για τον οποίο είχε θέσει θέμα στο παρελθόν. 

Τζένη Ντάγκα: Αναφέρθηκε στη Μίσθωση χώρου όπου στεγάζεται το ΚΑΠΗ Δ. Βέροιας στον Προμηθέα. 

Ευθύμης Τρίγκας: Ρώτησε για τις δράσεις πολιτικής προστασίας στα Άλση του Δ. Βέροιας και ζητήματα σχετικά με την ανάδειξη της κοίτης του Τριποτάμου εντός της Βέροιας. 

Χρήστος Μακρίδης: Υπέβαλε ερώτημα για την μη υποβολή ετήσιας έκθεσης της Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου του Δ. Βέροιας στις προβλεπόμενες ημερομηνίες. 


Τα θέματα που τέθηκαν από την παράταξη "Νέα Εποχή - ΑΛΛΑζουμε"

Θεόφιλος Κορωνάς (επικεφαλής παράταξης): Πορεία αστικής ανάπλασης Βέροιας και υλοποίηση αποφάσεων του ΣτΕ σχετικά με την υποχρέωση του Δ. Βέροιας να αναδείξει την Ρωμαϊκή Οδό στην οδό Μητροπόλεως - Μη εφαρμογή κυκλοφοριακής μελέτης που συντάχθηκε προς αυτή την κατεύθυνση. 

Θεόδωρος Θεοδωρίδης: Έθεσε γραπτώς θέματα πολιτικής προστασίας στον Δ. Βέροιας, υποδιαιρούμενα σε τρία σκέλη: 1) Υποχρέωση του Δήμου για αποκατάσταση χωματερών που αποτελούν, πέραν των άλλων, κίνδυνο για ανάφλεξη πυρκαγιών, 2) Αποκατάσταση των φρεατίων ομβρίων υδάτων έπειτα από τα έργα ιδιωτών για την εγκατάσταση του δικτύου φυσικού αερίου και 3) Η ύπαρξη αμιάντου και κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων και η διαχείρισή τους, ως θέμα δημόσιας υγείας. Κατά τη συζήτηση, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας Γιώργος Μιχαηλίδης του ζήτησε να επιλέξει ένα θέμα και να το αναπτύξει, καθώς έτσι προβλέπει η διαδικασία. Ωστόσο, ο κ. Θεοδωρίδης θεώρησε ότι όλα τα θέματα άπτονται της Πολιτικής Προστασίας και θα μπορούσαν να απαντηθούν από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο. Τελικά, έπειτα από την επιμονή του πρόεδρου του Σώματος να επιλέξει ένα θέμα, ο Θ. Θεοδωρίδης παραιτήθηκε του δικαιώματός του και δεν έθεσε κανένα. 

Ανδρέας Χατζησαλάτας: Έθεσε το ζήτημα της διαχείρισης αδέσποτων ζώων, με αφορμή καταγγελείες που δέχεται ως κτηνίατρος για αύξηση κρουσμάτων επιθέσεων αδέσποτων σκύλων σε ανθρώπους. 

Δείτε αναλυτικά τα θέματα και τις απαντήσεις που δόθηκαν στο παρακάτω βίντεο (1η ώρα):

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο