Παράταξη Παλουκίδη: Μόνο με παρέμβαση εισαγγελέα θα αποδειχθεί ότι δεν λειτουργεί σωστά ο Βιολογικός της Βέροιας (βίντεο)

Συνέντευξη Τύπου για την (μη) λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού της Βέροιας παραχώρησε ο επικεφαλής του συνδυασμού "Ισχυρός Δήμος", Κώστας Παλουκίδης, με την παρουσία της πλειοψηφίας των εκλεγμένων Συμβούλων της παράταξης, του Δημήτρη Γάτσιου, μηχανολόγου - μηχανικού που εργάζεται και εξειδικεύεται στους βιολογικούς καθαρισμούς και του Νίκου Ασλάνογλου, οικολόγου,  μέλους Δ.Σ. ΕΟΑΝ και μέλους Δ.Σ. ΠΑΝΔΟΙΚΟ.

Ο Κώστας Παλουκίδης αναφέρθηκε στη προσπάθειες να οριστεί ο κ. Γάτσιος ως άμισθος τεχνικός σύμβουλος στον Βιολογικό, προκειμένου να ελέγχει αν λειτουργεί σωστά, ωστόσο τόσο η παράταξη του Δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και τα μέλη της πλειοψηφίας στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΒ, αρνήθηκαν την τοποθέτησή του ως εξωτερικό παρατηρητή. 

Ο Δημήτρης Γάτσιος, με πολύ προσοχή στα λόγια του, τόνισε ότι παρέμεινε μια ώρα στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού, πριν ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ Στέργιος Διαμάντης του ζήτησε να φύγει, καθώς δεν ήταν εργαζόμενος ή αιρετός. Από αυτά που είδε ανέφερε ότι δεν λειτουργούσε κατά προβλεπόμενα της μελέτης ο βιολογικός, ενώ σχολίασε πως δεν υπάρχει καμία μέθοδος γνωστή σε αυτόν που να εξαφανίζει 100% την λυμματολάσπη. Μάλιστα, όσο πρόλαβε να δει, από την έξοδο του βιολογικού έβγαινε καφέ νερό. Εν ολίγοις, ο κ. Γάτσιος σημείωσε ότι από όσα είδε δεν λειτουργούσε σωστά ο βιολογικός και τόνισε ότι δύο πράγματα πρέπει να γίνουν: Ή να λειτουργεί σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που έχει λάβει η διαχειρίστρια εταιρία ή να ζητήσει τροποποίηση της μελέτης σύμφωνα με τις μεθόδους που ακολουθεί (αν αποδειχθεί βέβαια ότι είναι κατάλληλες και αποτελεσματικές). 

Από την πλευρά του ο Νίκος Ασλάνογλου, ο οποίος ανάφερε πιο "βαριά" πράγματα. Αναφέρθηκε στις ελεγκτικές υπηρεσίες στον τομέα του περιβάλλοντος, οι οποίες - όπως ανέφερε - δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους, είναι "μια τεράστια απογοήτευση" ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι μόνο ο εισαγγελέας θα μπορούσε να δώσει λύση. Ο κ. Ασλάνογλου έκανε λόγο για περιβαλλοντικό έγκλημα που τελείται για χρόνια και καμιά υπηρεσία δεν προσπάθησε να το σταματήσει και να αποδώσει τις δέουσες ευθύνες. Ο κ. Ασλάνογλου αναφέρθηκε ακόμα και στις αναλύσεις για το πόσιμο νερό, σημειώνοντας πως για 3 χρόνια υπάρχουν ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα, μέχρι δεκαδικών ψηφίων, πράγμα που θέτει εν αμφιβόλω την αξιοπιστία των μετρήσεων. 

Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Παλουκίδη Χρήστος Μακρίδης ανέφερε επίσης ότι πρόκειται για ένα διαχρονικό ζήτημα, τονίζοντας πως πρέπει κάποτε να αποδοθούν οι ευθύνες που υπάρχουν. 

Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν (το βίντεο της ζωντανής μετάδοσης εδώ):

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο