Η εορτή των Οσίων Διονυσίου και Μητροφάνους στη Φυτειά Ημαθίας - Εγκαινιάστηκε το ανακαινισμένο γραφείο – αρχονταρίκι της ενορίας (βίντεο - φώτο)

Την Τρίτη 9 Ιουλίου 2024 ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων λειτούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο στον πανηγυρίζοντα Ναό Αγίου Αθανασίου και Οσίων Διονυσίου και Μητροφάνους, στη Φυτειά Ημαθίας.

Στο τέλος ο Μητροπολίτης τέλεσε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του γέροντά του, Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κυρού Παντελεήμονος του Β΄, με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 21 ετών από την κοίμηση του (9 Ιουλίου 2003).

Παράλληλα, με την ευκαιρία της εορτής των Οσίων Διονυσίου και Μητροφάνους, ο κ. Παντελέημων τέλεσε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Μικραγιαννανιτών Νικηφόρου Αρχιερέως, Διονυσίου και Μητροφάνους των Ιερομονάχων και Αβιμέλεχ, Σπυρίδωνος και Παντελεήμονος των μοναχών.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης μετέβη στο Ναό Αγίου Νικολάου Φυτειάς, όπου εγκαινίασε το ανακαινισμένο γραφείο – αρχονταρίκι της ενορίας, παρουσία τοπικών πολιτικών αρχών και ενοριτών. 

Το νέο γραφείο – αρχονταρίκι της ενορίας φέρει το όνομα «Φιλαρέτειο» προς τιμήν του Γέροντα Φιλαρέτου του Κωνσταμονίτου, που καταγόταν από τη Φυτειά.

Ο Μητροπολίτης συνεχάρη τον προϊστάμενο της ενορίας Πρεσβ. Λουκά Πέκαλη και τους συνεργάτες του για τις εργασίες συντήρησης και ανακαίνισης, ενώ κηρύττοντας τον θείο λόγο ανέφερε μεταξύ άλλων: 

«Τό φρόνημα τῆς σαρκός, τῷ πνεύ­ματι ὑποτάξαντες, τῷ νοερῷ τῆς ψυχῆς Θεῷ ἐπτερώσατε».

Έπειτα από τον Αγιασμό που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμων, μαζί με το Δήμαρχο Βέροιας Εγκαινίασαν μαζί το νέο γραφείο – αρχονταρίκι της ενορίας «Φιλαρέτειο».


Βίντεο από τα εγκαίνια:

Φωτογραφίες - Βίντεο: Ευγένιος Βαρακλής

Φωτογραφίες imverias.gr: Κοσμάς Καραγιάννης 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο