Πετρούλα Παπαδίνα στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας: "Ζούμε σε περίοδο θολή, δύσκολη, γεμάτη γρίφους"

Στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών αναφέρθηκε η δημοτική σύμβουλος της παράταξης "Νέα Εποχή - ΑΛΛΑζουμε" και Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας Πετρούλα Παπαδίνα, κατά τη συνεδρίαση του Σώματος, το απόγευμα της Τετάρτης 12 Ιουνίου 2024, σχολιάζοντας ιδιαίτερα τα μεγάλα ποσοστά αποχής, αλλά και την άνοδο της ακροδεξιάς, ενώ έκανε λόγο για την ανάγκη ανεξάρτητης τοπικής αυτοδιοίκησης, που θα λειτουργεί προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και να υπηρετούν την πολυφωνία και όχι να λειτουργούν ως φερέφωνα κομμάτων.

Συγκεκρινένα, η κα Παπαδίνα ανέφερε:

"Θα  ήθελα να καταθέσω κάποιες σκέψεις μου,  με αφορμή τα πρόσφατα αποτελέσματα της Ευρωκάλπης  στην Ελλάδα και γενικά στα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τη μεγάλη αποχή των πολιτών και την έκρηξη της ακροδιεξιάς, που είναι τα δύο ισχυρά μηνύματα της κάλπης που δείχνουν ότι η Δημοκρατία διέρχεται βαθιά κρίση.

Η περίοδος που ζούμε, είναι μια περίοδος θολή, δύσκολη, γεμάτη γρίφους. Δυσκολεύεται κάποιος να βάλει σε τάξη όσα συνέβησαν και συμβαίνουν στην κοινωνία. Με αυτά τα υπαρκτά δεδομένα προβλέπω να τοποθετείται μία βραδυφλεγή  βόμβα στα θεμέλια της Μεταπολιτευτικής  Δημοκρατίας, θύματα της οποίας θα είμαστε όλες και όλοι, αν δεν την απενεργοποιήσουμε εγκαίρως  Είναι μια ορατή απειλή για το σύνολο των κρατών της Ευρωπαϊκής  Ένωσης. Συμπέρασμα: Γιατί φτάσαμε στο σήμερα;

Οι πολίτες έχουν πλέον εμποτισθεί από ένα αίσθημα προδοσίας που τους έκανε να απορρίψουν συλλήβδην, με αδιαφορία, με δυσφορία, με οργή το πολιτικό σύστημα και τους εκπροσώπους του, που με αέναο εμπαιγμό, τους ποδηγετούσαν σε πλάνη. Γι΄ αυτό οι πολίτες δεν υπέκυψαν στον πειρασμό των χιμαιρικών ελπίδων τους, που λειτουργούσαν εγκλωβιστικά  για τις μη προνομιούχες κοινωνικές ομάδες των οποίων τα συμφέροντα είναι άκρως αντίθετα με εκείνα των κατεστημένων δυνάμεων. 

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, εμείς σαν τοπική αυτοδιοίκηση θα πρέπει να αξιολογούμε το παρελθόν και το σήμερα για να βελτιώσουμε το μέλλον των συνδημοτών μας, χωρίς να στραγγαλίζονται κάθε μέρα και περισσότερο προς εξυπηρέτηση ξένων συμφερόντων όπως κάνουν οι κυβερνήσεις. Οι πολίτες δεν είναι αδαείς, γι ΄ αυτό πρέπει πάντα να εισακούονται οι γνώμες τους, για να έχουμε βιώσιμες κοινωνίες. Οι πολιτικές δυνάμεις  της τοπικής αυτοδιοίκησης πρέπει να είναι απελευθερωμένες από τα κόμματα, ώστε να έχουμε πολυφωνία και όχι κομματικά φερέφωνα. Να αποκτήσει ο κάθε τόπος τους δικούς του ανεξάρτητους άρχοντες και να δημιουργήσει τη δική του προσωπικότητα. Την δική του οντότητα προς όφελος όλων μας".       


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο