Βέροια: Σε "βαρύ κλίμα" η παράταση "Η Φαύστα μετά τον Μποστ" από το 1ο ΕΠΑΛ για τα "Παιδιά της Άνοιξης"

Με αθρόα προσέλευση κόσμου "ανέβηκε" στο θέατρο του Χώρου Τεχνών Βέροιας, το βράδυ του Σαββάτου 12 Νοεμβρίου 2023, η παράσταση "Η Φαύστα μετά τον Μπόστ", από την ομάδα θεάτρου εκπαιδευτικών του 1ου ΕΠΑΛ Βέροιας, με τα έσοδα να προορίζονται αποκλειστικά για την αποπεράτωση του νέου ΚΔΗΦ των "Παιδιών της Άνοιξης", στην Πατρίδα Βέροιας. 

Η συγκυρία ήταν πολύ δύσκολη και για το 1ο ΕΠΑΛ Βέροιας και για τα "Παιδιά της Άνοιξης", αλλά ο σκοπός ιερός. Συγκεκριμένα, το 1ο ΕΠΑΛ Βέροιας θρηνούσε την απώλεια 15χρονου μαθητή του, ενώ τα "Παιδιά της Άνοιξης" λίγα λεπτά πριν την έναρξη της παράστασης πληροφορήθηκα για την απώλεια ενός δικού τους παλαιού μαθητή. Η παράσταση αφιερώθηκε στη μνήμη τους. 

Το άνοιγμα της εκδήλωσης και την παρουσίαση του Συλλόγου έγινε από την πολιτική επιστήμονα Χρύσα Τσατίρη, ενώ χαιρετισμό πριν την έναρξη απηύθυναν ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Βαπτιστής Παντής και η πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Μη Κερδοσκοπικού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ "Τα Παιδιά της Άνοιξης" Νόρα Σαρκατζή.

Η Λίζα Τσέκου, νοσηλεύτρια - υπεύθυνη τομέα Υγείας του ΕΠΑΛ και "ψυχή" της θεατρικής προσπάθειας, ως σκηνοθέτης και εμψυχώτρια, μίλησε για την όλη εθελοντική δράση των εκπαιδευτικών της θεατρικής ομάδας, ενώ στο τέλος της παράστασης ο μαθητής των "Παιδιών της Άνοιξης" Νίκος Θεοχαρόπουλος ανέβηκε στην σκηνή, δήλωσε πόσο του άρεσε η παράσταση και πρόσφερε από ένα τριαντάφυλλο στους συντελεστές. 

Συντελεστές παράστασης:

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία – Εμψυχώτρια ομάδας: Λίζα Τσέκου

Επιμέλεια μουσικής: Λίζα Τσέκου

Φωτισμοί: Παύλος Χαλκίδης

Κατασκευή σκηνικών: Δημήτρης Γκιλιόπουλος – Μαρία Μαχαίρα

Σχεδιασμός αφίσας: Μαρία Μαχαίρα

Φωτογραφίες: Μαρία Μαχαίρα

ΔΙΑΝΟΜΗ (κατά σειρά εμφανίσεως):

Αφηγητής: Μίλτος Νίκου

Φαύστα: Δημήτρης Γκιλιόπουλος

Ελένη: Νίκος Γκιλιόπουλος

Γιάννης: Γιώργος Τσίρης

Μαριάνθη: Αλεξία Μελιδώνη

Ριτσάκι: Νόπη Καριπίδου

Κύριος Ιατρού: Γιώργος Βώττας

Κυρία Ιατρού: Στέλλα Πασχαλίδου

Νέος: Νόπη Καριπίδου


Διαβάστε μια ενδιαφέρουσα κριτική για την παράσταση του Σαββάτου (11/11/2023) από το site Faretra.info (από όπου και η φωτογραφία)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο