Με αφορμή την παρουσία του Εκπολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Φυτειάς στην έκθεση Τουρισμού Philoxenia το Σαββατοκύριακο 11 - 12 Νοεμβρίου 2023 στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, το μέλος του Συλλόγου Αναστασία Τσέου μίλησε στην εκπομπή "Περίμετρος" της ΕΡΤ3 και στην δημοσιογράφο Κατερίνα Ρενιέρη.
Μιλώντας σε ζωντανή σύνδεση από την πλατεία του χωριού, η Αναστασία Τσέου αναφέρθηκε στον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής του λικέρ από κράνο, αλλά και στις περιστάσεις που αυτό προσφέρεται στα σπίτια των Φυτειωτών. Όπως είπε, για ένα μήνα τα κράνα με προσθήκη ζάχαρης αφήνονται στο ήλιο και έπειτα γίνεται η προσθήκη λευκού αλκοόλ.
Ο ΕΜΣ Φυτειάς συμμετείχε και στην ΔΕΘ, τον περασμένο Σεπτέμβριο, παρουσιάζοντας την παρασκευή παραδοσιακής πίτας (η κα Τσέου μάλιστα άνοιξε φύλλο και έκανε πίτα ενώπιον του κοινού της ΔΕΘ), αποδεικνύοντας πως έχει περάσει σε μία ιδιαίτερα εξωστρεφή περίοδο, με σκοπό την προβολή του χωριού εντός και εκτός Ελλάδας.
Να σημειωθεί ότι η ΕΡΤ3 βρέθηκε με ζωντανή σύνδεση στη Φυτειά και στις 22 Οκτωβρίου 2023, με αφορμή την 5η Γιορτή Παραδοσιακών Προϊόντων που διοργάνωσε ο ΕΜΣ Φυτειάς και τότε είχε μιλήσει ο πρόεδρος του Συλλλόγου, Γιάννης Γκαλίτσιος.
Το βίντεο:
0 Σχόλια
Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)