Το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας είπε "ΟΧΙ" στην κατάργηση της Επιχείρησης Πολιτισμού του Δήμου

Μεγάλη συζήτηση για την προσπάθεια αποτροπής της διάλυσης της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολλαπλής Ανάπτυξης Δ. Βέροιας (ΚΕΠΑ) διεξήχθη στο δημοτικό συμβούλιο Βέροιας το απόγευμα της Δευτέρας (6/11/2023). 

Η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων τάχθηκε υπέρ της εισήγησης για να κατατεθεί αίτημα εξαίρεσης του Δ. Βέροιας, προκειμένου να μην αφομιωθεί η Δημοτική Επιχείρηση στον κεντρικό κορμό του Δήμου, με επιχειρήματα που αφορούν το παραγόμενο έργο, την ευελιξία της Επιχείρησης και την διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των πολιτιστικών δρώμενων στον Δ. Βέροιας, αντί να μεταφερθούν σε ιδιώτες οι μεγάλες πολιτιστικές δράσεις (αναλυτικά για τα επιχειρήματα που υπάρχουν στο εισηγητικό του Δημάρχου εδώ). 

Κατά της διάλυσης της ΚΕΠΑ τάχθηκαν αναφανδόν οι παρατάξεις Βοργιαζίδη, Μπατσαρά και Μελιόπουλου, από την παράταξη Παυλίδη υπήρξαν 3 κατά (που ήταν και ο συνολικός αριθμός της σχετικής επιλογής) και συγκεκριμένα των Παύλου Παυλίδη, Γιώργου Γουλτίδη και Βασίλη Στεφανόπουλου, ο Γιώργος Μιχαηλίδης (από την παράταξη Παυλίδη) ψήφισε υπέρ και μάλιστα υπεραμύνθηκε σθεναρά την πρόταση για αίτημα εξαίρεσης, ενώ οι παρατάξεις Μαρκούλη και Τσανακτσίδη δεν εμφανίστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο εξαρχής και, συνεπώς, δεν συμμετείχαν στη συζήτηση. 

Παρών στην συνεδρίαση ήταν και ο βουλευτής Ημαθίας ("Ελληνική Λύση") Βασίλης Κοτίδης, ο οποίος βρέθηκε στη συνεδρίαση για να στηρίξει το αίτημα για εξαίρεση της ΚΕΠΑ από τις Επιχειρήσεις που θα καταργηθούν αυτοδίκαια στις 31/12/2023. Παρόντες ήταν επίσης και πολλοί εργαζόμενοι της ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας, που παρακολούθησαν την διαδικασία χωρίς να παρέμβουν. 

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έδωσε το "οκ" στον Δήμαρχο να καταθέσει αίτημα εξαίρεσης στο Υπ. Εσωτερικών και, παράλληλα, αποτελεί την επίσημη θέση του Σώματος, προκειμένου να ληφθεί υπόψη από όποιον άλλον μπορεί να... βοηθήσει προς την εξαίρεση της Δημοτικής Επιχείρησης από την διάταξη του νόμου που προβλέπει την άμεση διάλυσή της στο τέλος του έτους. 

Δείτε το βίντεο της συνεδρίασης:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο