ex-Αιρετικά: Οι... αποστρατείες, οι... μεταθέσεις και οι εν αναμονή του απερχόμενου Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας

💣 Μία από τις τελευταίες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας «ζήσαμε» την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023, αφού – όπως τα υπολογίζω – στην καλύτερη περίπτωση θα έχουμε το πολύ ακόμα τρεις συνεδριάσεις. 

📌 Το απερχόμενο δημοτικό συμβούλιο και γενικότερα η Δημοτική Αρχή είχαν πολλά… ανεπανάληπτα στοιχεία. 

📌 Πρώτον, απαριθμεί 41  μέλη, ενώ από το επόμενο (και μέχρι να αλλάξει κάποτε στο μέλλον) οι δημοτικοί σύμβουλοι θα είναι 35. 

📌 Δεύτερον, η απερχόμενη δημοτική αρχή ήταν προϊόν συνεργασίας δύο παρατάξεων, ελέω του νόμου της απλής αναλογικής που εφαρμόστηκε το  2019. Πλέον, αφού επανήλθε το 2023 το σύστημα του «μπόνους» στον πρώτο, η παράταξη του Δημάρχου έχει την απόλυτη πλειοψηφία στο Σώμα (21 έδρες έναντι 14 της μειοψηφίας). 

📌 Τρίτον, στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο δεν θα υπάρχει σίγουρα πρόεδρος του Νομικού Προσώπου με την επωνυμία ΚΑΠΑ (παιδικοί σταθμοί – αθλητικά κέντρα), ενώ γίνεται προσπάθεια να υπάρχει τουλάχιστον πρόεδρος της  Δημοτικής Επιχείρησης ΚΕΠΑ  (φορέας πολιτισμού). 

📌 Τέταρτον, στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο πολλοί σημερινοί δημοτικοί σύμβουλοι δεν θα συμμετέχουν. Άλλοι επειδή δεν επανεξελέγησαν, άλλοι επειδή… αποστρατεύθηκαν ή δεν έθεσαν (αυτή τη φορά) υποψηφιότητα και άλλοι επειδή έκαναν… μεταπήδηση σε άλλα πολιτικά μετερίζια. 

💣 Αξίζει να σταθούμε σε μερικά από τα πρόσωπα που δεν θα βλέπουμε στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας. 

📌 Ένας από τους «απόστρατους» είναι ο Χρήστος Τσιούντας, ο οποίος μετά από 37 χρόνια συμμετοχής στα τοπικά αυτοδιοικητικά δρώμενα (από κοινοτικός Σύμβουλος Τριλόφου μέχρι Δήμαρχος Δοβρά και έπειτα δημοτικός σύμβουλος στον διευρυμένο δήμο Βέροιας.

📌 Ένα άλλο πρόσωπο που δεν συμμετέχει στην επόμενη θητεία (2024-2028) είναι η Συρμούλα Τζήμα. Από Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας το 2014, μεταπήδησε στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας το 2019 και το 2023 έκανε το… περιφερειακό άλμα, κερδίζοντας μία θέση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κ. Μακεδονίας, στο πλευρό του Απόστολου Τζιτζικώστα

📌 Εκτός Δημοτικού Συμβουλίου θα είναι μαχητικός δημοτικός σύμβουλος Κυριάκος Θεοδωρίδης, ο οποίος ήταν υποψήφιος με τον Θ. Κορωνά, ενώ και ολόκληρη η σημερινή παράταξη του Αντ. Μαρκούλη θα είναι εκτός, αφού κανείς δεν ήταν υποψήφιος, πλην του κ. Θεοδωρίδη.

📌 Εκτός - αφού δεν κατήλθε στις εκλογές - θα είναι ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δικαίωμα για Νέα Βέροια» Δημήτρης Τσανακτσίδης, ο οποίος πήρε την «σκυτάλι» από τον Γιάννη Παπαγιάννη. 

📌 Εκτός θα είναι ο σημερινός επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γιώργος Μελιόπουλος, ο οποίος – κατά το… έθος – μετά από δύο θητείες εναλλάχθηκε με άλλο πρόσωπο και ο ίδιος ήταν απλός υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Κατατάχθηκε πρώτος, αλλά η παράταξή του θα έχει μόνο μία έδρα, την οποία θα καταλάβει ο επικεφαλής. 

💣 Κλείνω με μία αόριστη αναφορά, μόνο και μόνο για να μην φέρω σε δύσκολη θέση τα «θύματα» και όχι για να προστατεύσω τους «θύτες». 

📌 Κάπου πρέπει να μπει ένα όριο με τις σεξιστικές επιθέσεις ή οι απρεπείς συμπεριφορές σε πολιτικά πρόσωπα επειδή θεωρούνται… απειλή ή επειδή «έπαιξαν μπάλα» σε αντίθετα… γήπεδα. 

📌 Κατανοητά όλα τα άγχη, οι πικρίες ή ό,τι άλλο, αλλά όταν μιλάμε για την πολιτική δεν έχουν καμία θέση τέτοιες συμπεριφορές. Όχι τίποτα άλλο, χάνεται και το όποιο δίκιο υπάρχει, αν υπάρχει. 

📌 Και ειδικά οι διάφοροι «παρατρεχάμενοι» καλό να μην δημιουργούν άσκοπα προβλήματα στα «αφεντικά» τους για να φανούν απλά καλοί ή για ίδιον όφελος. Διότι, αργά ή γρήγορα, όποιος σκάβει τον λάκκο για τους άλλους, πέφτει ο ίδιος μέσα. 

📍 ΥΓ: Τιμή και δόξα στους δημοτικούς συμβούλους Βέροιας (άνδρες και γυναίκες) που 4 χρόνια δεν ακούσαμε την φωνή τους και, ω! της δυστυχίας μας, δεν θα την ακούσουμε ποτέ από τα έδρανα. 

📍 ΥΓ2:  Για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον χαμό που είναι σε εξέλιξη δεν γράφω κάτι κυρία μου. Δεν... τους προλαβαίνουμε βλέπεις!

(Δημοσιεύθηκε στην ψηφιακή εφημερίδα "InVeria" της Κυριακής 12 Νοεμβρίου 2023 - Φύλλο 81)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο