Καρδιά από ατόφιο χρυσάφι... (editorial ψηφιακής εφημερίδας "InVeria")

Είναι κάποιες στιγμές στη ζωή μας που μοιάζουν πιο  ξεχωριστές  από τις άλλες. Είναι κάποιες φιλίες που είναι πιο σημαντικές, κάποιες επαφές που σε γεμίζουν χαρά και συγκίνηση, πιο πολύ από άλλες. 

Η ζωή είναι γεμάτη ευχάριστες, μα και δυσάρεστες στιγμές. Γεμάτη από χαμόγελα, μα και λύπες. Γεμάτη από φιλίες, μα και πικρίες. 

Αν καταφέρεις να εστιάζεις μόνο στα ευχάριστα, ίσως μετριάσεις τον πόνο των δυσάρεστων γεγονότων. Αν έχεις έναν στόχο ιερό, ίσως να μην υπολογίζεις καν τις όποιες ανίερες πράξεις επιχειρούνται σε βάρος σου. Αν τα έχεις καλά με το μέσα σου, ίσως καταφέρεις να δημιουργήσεις μια αρραγή ασπίδα γύρω σου. 

Δεν είναι το θέμα να είσαι πάντα χαρούμενος. Το θέμα είναι να είσαι γεμάτος. Η χαρά και η λύπη, τα καλά και τα κακά, τα πάνω και τα κάτω, εναλλάσσονται. 

Το θέμα είναι τι έχεις μέσα σου για να ακολουθεί αυτήν την πορεία. Αν έχεις καρδιά από άχυρο, με το παραμικρό αεράκι θα επηρεάζεται, αν όμως έχεις καρδιά από ατόφιο χρυσάφι, οι αντοχές σου θα είναι ισχυρές και θα μπορείς να αντιμετωπίζεις σαν μικρούς λεκέδες όλες τις αναποδιές της ζωής. 

Και το χρυσάφι λιώνει, αλλάζει σχήμα, γίνεται κομμάτια, επηρεάζεται. Αλλά θέλει μεγάλη προσπάθεια…  Ενώ το άχυρο και τίποτα να μην το επηρεάσει, σύντομα η φθορά  του χρόνου θα το διαλύσει. 

Με καρδιά σαν ατόφιο χρυσάφι, με ισχυρό το «είναι» μας, με πίστη στον εαυτό μας, στους ανθρώπους, και σε όποια ανώτερη δύναμη πιστεύουμε (εγώ την λέω «Θεό») μπορούμε να ζούμε τις στιγμές με πάθος, να απολαμβάνουμε τις ημέρες με ικανοποίηση, να προχωράμε στη ζωή με εσωτερική αρμονία και πληρότητα.  

Μια τέτοια ζωή αξίζει να ζεις, μια τέτοια πορεία αξίζει να έχεις, μια τέτοια διαδρομή αξίζει να ακολουθήσεις. 

Για να μπορέσεις στο «τέλος» να πεις: «Ναι, έζησα μια πραγματικά ωραία, γεμάτη, ουσιαστική ζωή» και να κλείσεις τα μάτια σου, κρατώντας στην ψυχή σου σαν φυλαχτό όλα αυτά που της εναπόθετες στον διάβα της ζωής σου... 

(editorial στην ψηφιακή εφημερίδα "InVeria" - Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023, φύλλο 80)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο