Στον Εισαγγελέα το θέμα των παράτυπων χωματερών στα όρια του Δ. Βέροιας

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βέροιας διαβιβάστηκε από την υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Ημαθίας το θέμα της ανεξέλεγκτης απόρριψης αστικών απορριμμάτων και αδρανών υλικών σε ρέματα και παραρεμάτιες περιοχές και απόληψη αδρανών υλικών από ρέματα του Δ. Βέροιας. 

Πρόκειται για θέμα που απασχόλησε τις περιβαλλοντικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας και την Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, έπειτα από επίσημες καταγγελίες των δημοτικών συμβούλων Βέροιας Θεόδωρου Θεοδωρίδη και Κυριάκου Θεοδωρίδη, καθώς και του μέλους της Οικολογικής Ομάδας Βέροιας Νίκου Ασλάνογλου. 

Μετά τις καταγγελίες των προαναφερθέντων και τις επίμονες ενέργειές του, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Π.Ε. Ημαθίας έκαναν αυτοψίες και διαπίστωσαν ότι όντως υπάρχει πρόβλημα ρύπανασης στα Ριζώματα, την Άμμο, το Μετόχι και τη Βεργίνα. 

Μετά από μια σειρά διαδικασιών, η αρμόδια υπηρεσία της Π.Ε. Ημαθίας έστειλε στην Εισαγγελία της Βέροιας τον σχετικό φάκελο, ζητώντας να επιληφθεί. Η αποστολή στην Εισαγγελία έγινε από την ΠΕ Ημαθίας στις 5 Οκτωβρίου 2023, δηλαδή 3 μέρες πριν τις Δημοτικές - Περιφερειακές Εκλογές. 

Πλέον, η δικαιοσύνη καλείται να αναλάβει για την απόδοση ποινικών ευθυνών προς όσους ευθύνονται για την κατάσταση που επικρατεί στις περιοχές που αναφέρουν οι καταγγελίες. 

Δείτε το σχετικό έγγραφο της υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Ημαθίας προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Βέροιας:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο