Στ. Διαμάντης: 10 εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΒ έπαιρναν σύνταξη και μισθό παρατύπως - Στα δικαστήρια για να επιστραφούν τα ποσά

Μια... είδηση - βόμβα για δικαστική διαμάχη μεταξύ της ΔΕΥΑ Βέροιας και παλαιών εργαζομένων της, "έριξε" στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης, Στέργιος Διαμάντης

Όπως είπε, μιλώντας στη συνεδρίαση της Τετάρτης 18 Οκτωβρίου 2023, διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν 10 υπάλληλοι της ΔΕΥΑΒ που έχουν λάβει σύνταξη και παράλληλα εργάζονται, παρατύπως κατά την άποψή του και τις αποφάσεις της δικαιοσύνης, με αποτέλεσμα να λαμβάνουν το 70% της σύνταξής τους και ολόκληρο τον μισθό τους. 

Όλα ξεκίνησαν όταν το θέμα αρχικά "έσκασε" σε άλλες ΔΕΥΑ και ο κ. Διαμάντης θορυβήθηκε. Όπως είπε, ζήτησε από τους εργαζόμενους ενημέρωση, αλλά δεν έλαβε την πληροφορία ότι υπήρχαν εργαζόμενοι που βγήκαν στη σύνταξη και παράλληλα εργάζονταν (χωρίς σχετική απόφαση του Δ.Σ. της Επιχείρησης). Τελικά, ζήτησε από τον ΕΚΦΑ τα στοιχεία και αρχικά του αρνήθηκαν να του τα δώσουν με την επίκληση των προσωπικών δεδομένων, αλλά τα έλαβε με εισαγγελική εντολή. 

Από τα στοιχεία που έλαβε, όπως δήλωσε στο δημοτικό συμβούλιο ο κ. Διαμάντης, προέκυψε ότι 10 υπάλληλοι λαμβάνουν και σύνταξη και μισθό από λίγους μήνες έως και 2 χρόνια. 

Αμέσως έδωσε εντολή να μην πληρωθούν από την ΔΕΥΑΒ οι εργαζόμενοι, καθώς - όπως τόνισε - όταν κάποιος λαμβάνει σύνταξη αυτομάτως λύεται η εργασιακή του σχέση με την Δημοτική Επιχείριση. Όπως είπε, για να συνεχίσει κάποιος παλαιός εργαζόμενος, μετά την σύνταξή του, να εργάζεται και να κάνει χρήση της σχετικής δυνατότητας, πρέπει να υπάρχει σχετική απόφαση του Δ.Σ., ενώ ο μισθός θα είναι σύμφωνα με έναν πρωτοδιοριζόμενο. 

Ο κ. Διαμάντης ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι έκαναν δύο φορές ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόφασής του να σταματήσει η μισθοδοσία τους και δικαιώθηκε και στις δύο. Πλέον, πρόσθεση ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ, θα πρέπει να ξεκινήσουν νομικές διαδικασίες για να επιστραφούν τα χρήματα που δόθηκαν στους παραπάνω εργαζομένους. 

Ο Στέργιος Διαμάντης τόνισε ότι λειτούργησε με βάση το καλό της ΔΕΥΑΒ και την προστασία του ίδιου από τις νομικές συνέπειες. Ωστόσο, όπως είπε, κάποιοι διέδιδαν ότι ο Διαμάντης τους απέλυσε και αυτό τον επηρέασε εκλογικά, αλλά επανέλαβε ότι μοναδικός γνώμονας ήταν η νομιμότητα και το συμφέρον της Δημοτικής Επιχείρησης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο