Πώς το είπατε αυτό κ. Πατσιαβούρα;

Γράφει ο Νίκος Πατσιαβούρας*:

- Πώς το είπατε αυτό κ. Πατσιαβούρα;

- Σας το ξαναλέω λοιπόν!

Ό,τι έχει σκεφτεί ο τυροκόμος δεν υπάρχει αμφιβολία ότι γίνεται! Υπάρχουν οι τεχνοκράτες, οι επιστήμονες που θα βρουν τον τρόπο να το πραγματοποιήσουν. Το όραμα ξεκινάει από το όνειρο. Ξεκινάει από τον  πόθο και το πάθος για να αλλάξουμε αυτό που δεν μας αρέσει, αυτό που βαρεθήκαμε, αυτό που μας κούρασε, αυτό που δεν μας δίνει πια νέες ελπίδες, νέα προοπτική. 

Εμείς στην τυροκομια μπορούμε με ένα κουταλάκι πυτιά (μαγιά) να κάνουμε το γάλα τυρί. Όχι μόνο ένα τυρί, αλλά όλων των ειδών τα τυριά όλου του κόσμου. Με την ίδια μαγιά γίνονται οι ζυμώσεις και ανάλογα με τους χρόνους ωρίμανσης κ την ανάλογη επεξεργασία κάνουμε διαφορετικά απίθανα νόστιμα τυριά. Αυτή η πολύχρωμη, πολυεπίπεδη και πολυσυλλεκτική παρέα που αγκαλιάσαμε τον Θεόφιλο θα είμαστε η "μαγιά " στο νέο δημοτικό συμβούλιο τής Βέροια μας. Θα είμαστε αυτοί που θα βάλουμε τις ιδέες μας, τις σκέψεις μας, καί τίς μελέτες μας , το πρόγραμμα μας δηλαδή το κουταλάκι μαγιάς που θα μετατρέψει τα όνειρα κ τα οράματα μας σε πραγματικότητα. Θα είναι μια πραγματικότητα που θέλουμε όλοι μας. Θα ξαναβάλουμε την Βέροια μας και πάλι σε ρυθμούς ανάπτυξης γιατί δεν φοβόμαστε να τολμήσουμε για το καλό του τόπου μας. 

Όλα τα αθλήματα που δραστηριοποιούνται στον δήμο κ στις κοινότητες μας δικαιούνται να έχουν τουλάχιστον το θεματικό τους προπονητήριο.

Όλοι οι αθλητικοί και πολιτιστικοί  σύλλογοι θα πρέπει να έχουν την στέγη (γραφείο) τους και τον χώρο εκγύμνασης κ εκμάθησης που τους χρειάζεται.

Όλες οι παιδικές χαρές θα πρέπει να δέχονται ΟΛΑ τα παιδιά μας χωρίς διακρίσεις και παραλείψεις.

Όλα τα σχολεία θα πρέπει να είναι προσβάσιμα σε ΟΛΑ τα παιδιά μας.

Όλοι μας έχουμε δικαίωμα καί ανάγκη να αθλουμαστε σε χώρους και σε στάδια χωρίς να εμποδίζουμε τους αθλητές που προπονούνται για να αγωνιστούν.

Όλες οι συνοικίες καί οι κοινότητες μας χρειάζονται αστικές, βιώσιμες αναπλάσεις.

Όλοι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του κέντρου τώρα με τις νέες πεζοδρομήσεις για την ανάδειξη των ιστορικών κτιρίων, χρειάζονται χώρους στάθμευσης.

Όλοι μας θέλουμε να καμαρώνουμε με τα αναστηλωμένα ιστορικά κτήρια   των διατηρητέων συνοικιών.κ όχι για εκείνα που γκρεμιζουμε

Όλοι μας δικαιούμαστε να έχουμε οδοιπορικες διαδρομές εντός πόλης και κοινοτήτων, παγκάκια και βρύσες για ξεκούραση.

Όλοι θέλουμε την αξιοποίηση του ποταμιού μας του Τριποτάμου.

Όλοι θέλουμε σύγχρονες και έξυπνες υπηρεσίες στο δήμο μας.

Γιατί δεν τά έχουμε όμως; 

Ή γιατί τα έχουμε σε πολύ μικρό βαθμό όσα από τα παραπάνω έχουμε;

Δεν δεχόμαστε ΚΑΜΊΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΊΑ.

Δεν θέλουμε το "λίγο"!

Τα θέλουμε "όλα" και θα δουλέψουμε για αυτά! Αυτό είδαμε στο πρόσωπο του Θεόφιλου και τον εμπιστευόμαστε. Είδαμε τον άνθρωπο που έχει την γνώση τής δημοτικής διοίκησης, την θέληση για την νέα εποχή της Βέροιας και την ηθική που χρειάζεται ο δήμαρχος μας.

Με αυτούς που απέτυχαν τις προηγούμενες δύο θητείες δεν θα κρατήσουμε κακία. Τόσο μπόρεσαν, τόσο έκαναν! Όραμα δεν είχαν , φαντασία δεν είχαν, θέληση δεν είχαν, τόλμη σίγουρα δεν είχαν, πώς θα μπορούσαν λοιπόν να πετύχουν; Θα κρατήσουμε την εμπειρία τους αν μας την δώσουν,, για το καλό του δήμου μας.

Εμείς πάντως θα την ζητήσουμε.

Έτσι κάνουμε εμείς οι τυροκόμοι, έτσι διαιωνίζονται οι συνταγές και ολοένα ανανεώνονται τα προϊόντα μας.  Συμβουλευόμαστε τους παλιούς και τους τιμούμε. Θέλουμε να είμαστε σύγχρονοι χωρίς να ξεχνάμε τις ρίζες μας.

* Ο Νίκος Πατσιαβούρας είναι έμπορος (τυροκόμος) και θέτει υποψηφιότητα για Δημοτικός Σύμβουλος Βέροιας με τον συνδυασμό "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ - αλλάΖΟΥΜΕ" του Θ. Κορωνά

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο