Περιοδείες σε χωριά, λαϊκή και υπηρεσίες πραγματοποιεί ο Κώστας Βοργιαζίδης και ο συνδυασμός του

Κώστας Βοργιαζίδης από Δ.Ε. Μακεδονίδος «Τα έργα στα ορεινά χωριά του Δήμου έχουν τη σφραγίδα μας»

Ξεκάθαρη απάντηση σε όσους μιλούν για απουσία έργων στα χωριά του ορεινού όγκου έδωσε από τα Πιέρια ο Κώστας Βοργιαζίδης κατά τη διάρκεια της περιοδείας του σε Ριζώματα, Σφηκιά και Δάσκιο την Κυριακή 1 Οκτωβρίου.

«Η ανάπτυξη των περιοχών της Δ.Ε. Μακεδονίδος αποτελεί σαφή προτεραιότητα για εμάς» δήλωσε ο Επικεφαλής της παράταξης «Δράση με Γνώση».

Στην επίσκεψή του στην Κυριακάτικη λαϊκή αγορά των Ριζωμάτων και στις επαφές του με δημότες των Ριζωμάτων, του Δασκίου και της Σφηκιάς, ο υποψήφιος Δήμαρχος αναφέρθηκε στα έργα και τις μελέτες για την Προώθηση υλοποίησης του έργου «Έξυπνο χωριό Ριζωμάτων», της δημιουργίας δικτύου ποδηλατικών και πεζοπορικών διαδρομών στα όμορφα Πιέρια και της Ενεργειακής αναβάθμισης του Γυμνασίου – Λυκείου Ριζωμάτων.

«Είναι προνόμιο η ύπαρξη ενός τέτοιου τουριστικού θησαυρού στον τόπο μας. Υποβάλλαμε σχετική πρόταση για την ήπια αξιοποίηση του φυσικού πλούτου της περιοχή με μονοπάτια αναψυχής, μονοπάτια διαβίωσης, θεματικά μονοπάτια, προσβάσιμα σε ΑμΕΑ» είπε ο Κώστας Βοργιαζίδης, δίνοντας παράλληλα έμφαση στα έργα υποδομής για την Ασφαλτόστρωση του αγροτικού δρόμου σε Σφηκιά και Ριζώματα, μήκους 5,8. χλμ, την προώθηση της Έξυπνης Άρδευσης, την αντικατάσταση στεγών σε Σχολικά και Δημοτικά κτίρια της Δ.Ε. Μακεδονίδος και την προμήθεια συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο 5 επί 5 στο Πολυδένδρι.


Βοργιαζίδης από Δ.Ε. Βεργίνας: «Οφείλουμε να αναδείξουμε τα ιστορικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά του Δήμου μας»

Το απόγευμα της Κυριακής 1 Οκτωβρίου ο υποψ. Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης επισκέφθηκε τα χωριά της Δ.Ε. Βεργίνας και έγινε δεκτός από πλήθος δημοτών σε Συκιά, Παλατίτσια και στην Βεργίνα «Έναν τόπο ιδιαίτερα σημαντικό ιστορικά και αρχαιολογικά», όπως είπε. Αναφερόμενος σε ένα από τα κορυφαία έργα και την πρόσφατη υπογραφή σύμβασης για την «Ολοκληρωμένη Αστική Παρέμβαση στην περιοχή της Βεργίνας» προϋπολογισμού 8 εκατ. ευρώ ο Κώστας Βοργιαζίδης δήλωσε τα εξής:

«Στο πλαίσιο υλοποίησης των δεσμεύσεών μας προχωρήσαμε και θα συνεχίσουμε από την επομένη των εκλογών απερίσπαστα τον σχεδιασμό που έχουμε καταρτίσει ως Δημοτική Αρχή. Η υιοθέτηση ενιαίων χαρακτηριστικών για την “Ολοκληρωμένη Αστική Παρέμβαση στην περιοχή της Βεργίνας”, βασίζεται στις αρχές της βιώσιμης κινητικότητας και ακολουθεί τη διεθνή τάση για διαμόρφωση δρόμων ήπιας κυκλοφορίας με παρεμβάσεις βιοκλιματικής διαμόρφωσης πεζοδρομίων και αναπλάσεις δρόμων που θα αναδεικνύουν τα ιστορικά χαρακτηριστικά της Βεργίνας μας» είπε ο υποψ. Δήμαρχος.

Σε κλίμα βεβαιότητας για την εκτέλεση έργων πνοής και την επόμενη πενταετία, ο Κώστας Βοργιαζίδης και οι σύμβουλοι του συνδυασμού «Δράση με Γνώση» υπογράμμισαν τις παρεμβάσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ για την Αποχέτευση και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων του οικισμού Βεργίνας, ύψους 9,5 εκατ. ευρώ.

Η πλούσια δραστηριότητα του Κώστα Βοργιαζίδη, με κατά τόπους επισκέψεις και επαφές με δημότες, επικεντρώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, 30 Σεπτεμβρίου, στα χωριά του Τριλόφου και της Φυτειάς. 

«Ένα έργο καθοριστικής σημασίας για την ομαλή ανάπτυξη των καλλιεργειών, την εξοικονόμηση και ορθολογική χρήση του νερού είναι η Κατασκευή του Φράγματος στη θέση Πέτρα – Βράνα Τριλόφου, η μελέτη του οποίου αγγίζει τα 3,4 εκατ. ευρώ. Ο σχεδιασμός μας για τα επόμενα χρόνια περιλαμβάνει νέα μεγάλα έργα μέσα με επίκεντρο την ενέργεια και το περιβάλλον» δήλωσε ο Επικεφαλής της παράταξης «Δράση με Γνώση» αναφερόμενος παράλληλα και σε ένα ακόμα έργο μέγιστης σημασίας, την Αγροτική οδοποιία Τριλόφου με την κατασκευή γέφυρας στο ρέμα «Κολιμπάκος» και την Ολοκληρωμένη διαχείριση αποχέτευσης ακαθάρτων  και Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ)  Δημοτικής ενότητας Δοβρά Δήμου Βέροιας, προϋπολογισμού 8,4 εκατ. ευρώ (Αποχέτευση Τριλόφου).


Σε παραγωγικό κλίμα οι συναντήσεις του υποψ. Δημάρχου Κώστα Βοργιαζίδη με ανώτερα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας – Επίσκεψη στο Δικαστικό Μέγαρο

Την Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας, 2 Οκτωβρίου, ο Επικεφαλής του συνδυασμού «Δράση με Γνώση» Κώστας Βοργιαζίδης συνοδευόμενος από υποψηφίους της παράταξης. Ο υποψ. Δήμαρχος συναντήθηκε με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ημαθίας Γεώργιο Αδαμίδη, τον Διοικητή Α.Τ. Βέροιας Θωμά Μοσχόπουλο και τους δύο Υποδιευθυντές Βάιο Γούναρη και Ανδρέα Καλογερόπουλο. Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε το άριστο επίπεδο συνεργασίας των αστυνομικών αρχών με τον Δήμο Βέροιας, ενώ ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος τόνισε το σημαντικό έργο που επιτελεί η ΕΛ.ΑΣ για την ασφάλεια των πολιτών στην πόλη και τα χωριά του Δήμου. 
Στη συνέχεια ο Κώστας Βοργιαζίδης είχε επαφές με τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ημαθίας και τον Πρόεδρό της, Απόστολο Μούρτη. Ο Επικεφαλής της παράταξης «Δράση με Γνώση» ενημερώθηκε για τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι αστυνομικοί υπάλληλοι κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του καθήκοντος.
Αργότερα το πρωί, ο Κώστας Βοργιαζίδης βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας όπου είχε συναντήσεις με τον Διοικητή της Π.Υ. Ημαθίας Αλέξανδρο Κουβακά και τον Διοικητή της Π.Υ. Βέροιας Δημήτριο Πάντσιο.
Στις συνομιλίες που είχε με αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και εθελοντές του Πυροσβεστικού Σώματος, ο υποψ. Δήμαρχος επισήμανε το πλαίσιο συνεργασίας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για ζητήματα πολιτικής προστασίας, με επίκεντρο την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών όπως οι πλημμύρες και οι πυρκαγιές.


Επίσκεψη του κλιμακίου της παράταξης «Δράση με Γνώση» με Επικεφαλής τον Κώστα Βοργιαζίδη στο Δικαστικό Μέγαρο  - Συνάντηση με τον Δικηγορικό Σύλλογο Βέροιας

Οι επισκέψεις του υποψ. Δημάρχου στο πλαίσιο ενημέρωσης των θεσμικών φορέων για τις προγραμματικές θέσεις και προτάσεις της επόμενης πενταετίας, συνεχίστηκαν το πρωί της Δευτέρας. Κλιμάκιο της παράταξης «Δράση με Γνώση» με Επικεφαλής τον Κώστα Βοργιαζίδη επισκέφθηκε τα γραφεία των δικαστικών υπαλλήλων στο Δικαστικό Μέγαρο και είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Στέργιο Σουροβίκη.
«Είμαστε πάντα στο πλευρό των δικηγόρων. Ο Δήμος στέκεται αρωγός στην επίλυση των εκάστοτε προβλημάτων για την αναβάθμιση του δικηγορικού λειτουργήματος προς όφελος των δικηγόρων και των πολιτών» σημείωσε ο Κώστας Βοργιαζίδης.
Ο Πρόεδρος του ΔΣΒ μίλησε για τη βασική επιδίωξη του Δικηγορικού Συλλόγου να είναι ανοιχτός στην κοινωνία και ευχήθηκε καλή επιτυχία στα αποτελέσματα των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου στον Κώστα Βοργιαζίδη και στον συνδυασμό «Δράση με Γνώση».


Δυναμική παρουσία και αποδοχή του συνδυασμού «Δράση με Γνώση» του Κώστα Βοργιαζίδη – Περιοδεία σε Π. Λυκογιάννη και Ν. Νικομήδεια

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία για τη νίκη στις 8 Οκτωβρίου ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης συνεχίζει να συνομιλεί με δημότες, παρουσιάζοντας το όραμα και το σχέδιο για το αύριο της Βέροιας και των χωριών του Δήμου.
Επόμενος σταθμός των περιοδειών του Επικεφαλής της παράταξης «Δράση με Γνώση», το απόγευμα της Δευτέρας 2 Οκτωβρίου, ήταν η Π. Λυκογιάννη και η Ν. Νικομήδεια. Ο Κώστας Βοργιαζίδης έγινε δεκτός από δημότες που άκουσαν με προσοχή τις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού και κατέθεσαν τις απόψεις τους στο πλαίσιο του ανοιχτού διαλόγου.
«Η αύξηση του προϋπολογισμού άνω του 50% σε μία μόλις τετραετία, ο τετραπλασιασμός των προβλεπόμενων έργων και η μείωση των δανειακών υποχρεώσεων αποτελεί την επιβράβευση της πολιτικής μας συνέπειας μεταξύ λόγου και έργου» σημείωσε ο Κώστας Βοργιαζίδης, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα για την ύπαιθρο και τα χωριά και τις προοπτικές ανάπτυξής τους.
«Μέχρι σήμερα σχεδιάσαμε, υλοποιήσαμε και δρομολογήσαμε μια σειρά έργων και πρωτοβουλιών συνολικού προϋπολογισμού 4,9 εκατ.€ που περιλάμβαναν κυρίως έργα αγροτικής οδοποιίας και αρδευτικά δίκτυα, μεταξύ αυτών και της αγροτικής οδοποιίας Μακροχωρίου και Ν. Νικομήδειας. Ένα ολοκληρωμένο δίκτυο αγροτικών οδών αποτελεί στόχο της Δημοτικής αρχής για την επόμενη πενταετία ως έμπρακτη στήριξη στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας» είπε ο υποψ. Δήμαρχος.
Ο Κώστας Βοργιαζίδης υπογράμμισε ένα από τα κορυφαία έργα, αυτό της Κατασκευής εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης σε Ν. Νικομήδεια και Π. Λυκογιάννη και τη σύνδεσή τους με την Ε.Ε.Λ. Βέροιας, ύψους 2,6 εκατ. ευρώ. 
«Ένα έργο πνοής που αλλάζει την ποιότητα ζωής και διασφαλίζει την υγεία των δημοτών και την προστασία του περιβάλλοντος, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης» δήλωσε ο Κώστας Βοργιαζίδης.
Οι έως τώρα παρεμβάσεις και οι μελλοντικές στοχεύσεις του συνδυασμού «Δράση με Γνώση» για την επόμενη πενταετία, σε υποδομές σχετικές με την παιδεία, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό περιλαμβάνουν:
Τη Συντήρηση – Επισκευή – Αναβάθμιση της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Νικομήδεια με παράλληλη δημιουργία εκθετηρίου τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς, ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής που βρήκε ανταπόκριση από τη Δημοτική αρχή.
Την Προμήθεια και τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων σε αντικατάσταση, το γηπέδου ποδοσφαίρου Ν. Λυκογιάννης
Την Προμήθεια σε αντικατάσταση εξωτερικών κουφωμάτων του Δημοτικού Σχολείου Ν.Νικομήδειας.


Δίπλα σε παραγωγούς, εμπόρους και μικροπωλητές της Λαϊκής Αγοράς Βέροιας ο Κώστας Βοργιαζίδης – Περιοδεία του Επικεφαλής και υποψηφίων του συνδυασμού «Δράση με Γνώση»

Συνεχίζει τις επιτυχημένες περιοδείες και επαφές του με τους δημότες ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας, Κώστας Βοργιαζίδης. Κλιμάκιο του συνδυασμού «Δράση με Γνώση» με επικεφαλής τον ίδιο βρέθηκε το πρωί της Τρίτης 3 Οκτωβρίου στη Λαϊκή αγορά Βέροιας. Ο Κώστας Βοργιαζίδης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με παραγωγούς, εμπόρους και μικροπωλητές για την επαγγελματική τους ενασχόληση με τον πρωτογενή τομέα και το εμπόριο αλλά και με καταναλωτές με τους οποίους συζήτησε για τη δυνατότητα των νοικοκυριών να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές ανάγκες.
Ο υποψ. Δήμαρχος τόνισε την ύψιστη προτεραιότητά του όλα τα χρόνια παρουσίας ως ο εκπρόσωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού στην Βέροια, για την αναβάθμιση και την επέκταση των υποδομών του Δήμου και το σχέδιο του συνδυασμού «Δράση με Γνώση» για μια πόλη σύγχρονη, ανθρώπινη και βιώσιμη που να προσφέρει υψηλή ποιότητα ζωής και αληθινές ευκαιρίες ανάπτυξης στους δημότες της. 


«Η Βέροια κάνει σταθερά και ουσιαστικά βήματα μπροστά. Σας θέλουμε συνοδοιπόρους, εσάς τους δημότες μας»

Διασχίζοντας τη Λαϊκή αγορά της Βέροιας ο Επικεφαλής της παράταξης «Δράση με Γνώση» έφτασε μαζί με υποψηφίους του συνδυασμού στον Κυκλικό κόμβο του Προμηθέα, ένα έργο που εντάσσεται στις βελτιώσεις κινητικότητας σε περιοχές πέριξ σχολικών συγκροτημάτων και αναβαθμίζει το τοπικό αστικό τοπίο.
«Ο Προμηθέας απολαμβάνει ένα ακόμα εμβληματικό έργο μας. Την Ολοκληρωμένη Γέφυρα Αδελφών Κούσιου, τη μεγαλύτερη αστική γέφυρα στην Ελλάδα, η οποία αναμόρφωσε την περιοχή και διασφάλισε την αξιοπιστία του Δήμου μας. Στα σχέδια μας ακολουθεί η Διαπλάτυνση της οδού Ακροπόλεως γύρω από τη γέφυρα Κούσιου από την πλευρά του Προμηθέα» είπε ο Κώστας Βοργιαζίδης.
Στις επαφές του με κόσμο της πόλης ο υποψ. Δήμαρχος υπογράμμισε τα σταθερά και ουσιαστικά βήματα της δημοτικής αρχής που φέρνουν την Βέροια μπροστά. «Όχι με λόγια, αλλά με έργα. Σας θέλουμε συνοδοιπόρους σε αυτή την πορεία. Εσάς τους δημότες μας που δείχνετε την εμπιστοσύνη σας στη συνέπεια και τη σταθερότητα» δήλωσε ο Κώστας Βοργιαζίδης στο τέλος της περιοδείας του στην Λαϊκή αγορά της πόλης.


Βασικά έργα υποδομής βρίσκονται στην κορυφή του προγραμματισμού του συνδυασμού «Δράση με Γνώση» - Περιοδεία Κώστα Βοργιαζίδη και υποψήφιων συμβούλων σε Λαζοχώρι, Ταγαροχώρι και Πατρίδα

Συνεχείς και αδιάλειπτες είναι οι συναντήσεις του νυν και εκ νέου υποψ. Δημάρχου Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη με κατοίκους της υπαίθρου. Η ολοκληρωμένη πρότασή της παράταξης «Δράση με Γνώση» για όλους τους πολίτες σε κάθε γωνιά του δήμου παρουσιάστηκε στους δημότες του Λαζοχωρίου, του Ταγαροχωρίου και της Πατρίδας το απόγευμα της Τρίτης 3 Οκτωβρίου. Οι προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού «Δράση με Γνώση» περιλαμβάνουν τη δρομολόγηση σειράς σημαντικών έργων για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων στα χωριά, με κύρια πηγή εισοδήματος την αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή.
«Στηρίζουμε τις τοπικές μας κοινότητες βελτιώνοντας την ενδοδημοτική και αγροτική οδοποιία για τη διευκόλυνση της καθημερινότητας και των αγροτικών εργασιών με έργα ύψους τουλάχιστον 3.500.000€» υπογράμμισε ο Κώστας Βοργιαζίδης αναφερόμενος στην Αγροτική οδοποιία στο Λαζοχώρι, στο Ταγαροχώρι και την Πατρίδα, έργο συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000€.
Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στο Λαζοχώρι ο υποψ. Δήμαρχος μίλησε για τα
βασικά έργα υποδομής που βρίσκονται στην κορυφή του προγραμματισμού για τη δημοτική αρχή και για την εμπιστοσύνη των πολιτών πάνω στην οποία έχει στηριχθεί όλο το παρόν έργο και οι στόχοι του μέλλοντος. 
«Βάσει των διεκδικήσεων σε χρηματοδοτικούς πόρους, ο Δήμος Βέροιας στοχεύει στην αύξηση της απασχόλησης, της παραγωγικότητας, της κοινωνικής συνοχής και των υποδομών, επιδιώκοντας το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα για όλους τους δημότες» σημείωσε ο Επικεφαλής της παράταξης «Δράση με Γνώση».
Στη συνέχεια των επισκέψεων του Κώστα Βοργιαζίδη και υποψήφιων συμβούλων του στο Ταγαροχώρι επισημάνθηκε το έως σήμερα έργο του Δήμου με έμφαση στη διεκδίκηση χρηματοδοτικών προγραμμάτων ύψους 100.000.000€ και την υλοποίηση έργων άνω των 70.000.000€.
«Η συνεχής παρουσίαση και εκτέλεση έργων υποδομής στον Δήμο Βέροιας προέρχεται από συνεχή δουλειά των υπηρεσιών και κύρια πηγή πόρων τα χρηματοδοτικά εργαλεία από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα» επισήμανε ο Κώστας Βοργιαζίδης αναφερόμενος, μεταξύ άλλων, στην κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης στην οδό Βέροιας – Ταγαροχωρίου, ενώ άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τις επισημάνσεις των κατοίκων όσον αφορά την παιδική χαρά, το στέγαστρο και την καθημερινότητα του χωριού.
«Προχωρούμε στην υλοποίηση ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης για την πόλη μας με μικρά και μεγάλα έργα προσαρμοσμένα στις σύγχρονες απαιτήσεις» τόνισε ο Επικεφαλής της παράταξης «Δράση με Γνώση» κατά την επίσκεψή του μαζί με κλιμάκιο του συνδυασμού στην Πατρίδα. 
Σε μία περιοχή με οικιστική ανάπτυξη ο Κώστας Βοργιαζίδης υπογράμμισε τα σημαντικά έργα της Έγκρισης χωροθέτησης και ίδρυσης του νέου κοιμητηρίου Βέροιας σε αγρόκτημα της Τ.Κ. Πατρίδας και της πρόσφατης υπογραφής σύμβασης για τη Διαμόρφωση αυλής κοινοτικού καταστήματος Πατρίδας που περιλαμβάνει ορατές αλλαγές με κατασκευή χαμηλών τοιχίων, νέα δάπεδα μαρμάρου, κυβόλιθων και χλοοτάπητα, καθιστικών, στεγάστρου στάσης, εξοπλισμού με κάδους ανακύκλωσης και φυτεύσεις θάμνων και δέντρων. Επίσης αναφέρθηκε στα έργα που προγραμματίζονται όπως είναι η Αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης, το σκέπαστρο του γηπέδου, το έργο Αγροτικής οδοποιίας Τριλόφου και η Κατασκευή του Φράγματος στη θέση Πέτρα – Βράνα Τριλόφου, η μελέτη του οποίου αγγίζει τα 3,4 εκατ. ευρώ.


Επίσκεψη Κώστα Βοργιαζίδη στο Γ.Ν. Βέροιας και στο ΕΚΑΒ – Κλιμάκιο του συνδυασμού «Δράση με Γνώση» στο Κ.Υ. Βέροιας

Το Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας επισκέφθηκε το πρωί Τετάρτης 4 Οκτωβρίου ο επικεφαλής της παράταξης «Δράση με Γνώση» και υποψ. Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης. Συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία μελών του συνδυασμού του συναντήθηκε με τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Ηλία Πλιόγκα.
Ο Κώστας Βοργιαζίδης ενημερώθηκε για τη λειτουργία του νοσοκομείου και αναφέρθηκε στην υποχρέωση της Πολιτείας, η οποία οφείλει να στηρίζει και να ενισχύει με κάθε τρόπο τις περιφερειακές δομές υγείας. Ο Διοικητής του Γ.Ν. Βέροιας ενημέρωσε τον υποψ. Δήμαρχο για τη στελέχωση της μονάδας με ιατρικό προσωπικό. Στη συνέχεια της επίσκεψής του ο Επικεφαλής του συνδυασμού «Δράση με Γνώση», συνομίλησε με το διοικητικό προσωπικό του νοσοκομείου.
Κατόπιν, ο Κώστας Βοργιαζίδης επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ Ημαθίας και συναντήθηκε με το προσωπικό και τον πρόεδρο των εργαζομένων, Φίλιππο Παπαστεργιόπουλο. Στον διάλογο που αναπτύχθηκε υπογραμμίστηκε η ανάγκη στήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας και αναβάθμισης της λειτουργίας του ΕΚΑΒ.
Στο πλαίσιο της περιοδείας του το πρωί της Τετάρτης 4 Οκτωβρίου, ο υποψ. Δήμαρχος και Επικεφαλής της παράταξης «Δράση με Γνώση» και υποψήφιοι σύμβουλοι επισκέφθηκαν το Κέντρο Υγείας Βέροιας (πρώην ΙΚΑ). Ο Κώστας Βοργιαζίδης είχε συνάντηση με τη Διευθύντρια του Κ.Υ. Χριστίνα Αθανασιάδου και μαζί με το κλιμάκιο του συνδυασμού επισκέφθηκαν τα γραφεία του Κέντρου Υγείας, όπου είχαν την ευκαιρία να ακούσουν και να συνομιλήσουν με τους υπαλλήλους.


Νέες χρηματοδοτήσεις και έργα εκατομμυρίων ευρώ για άρδευση, ύδρευση, αποχέτευση – Περιοδεία Κώστα Βοργιαζίδη σε Άμμο, Αγ. Βαρβάρα και Ασώματα

Για τις νέες χρηματοδοτήσεις και τα έργα πολλών εκατομμυρίων ευρώ που «τρέχουν» με σκοπό την αναβάθμιση της Ποιότητας Ζωής στην πόλη της Βέροιας και στα χωριά μίλησε κατά τη διάρκεια της περιοδείας του σε Άμμο, Αγ. Βαρβάρα και Ασώματα, ο νυν και εκ νέου υποψ. Δήμαρχος Βέροιας, Κώστας Βοργιαζίδης.
«Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί ένα τεράστιο κεφάλαιο για την τοπική οικονομία. 
Η προσπάθεια μας για στήριξη της αγροτικής οικονομίας βασίζεται σε ένα ολοκληρωμένο, πολύπλευρο και στοχευμένο σχέδιο δράσης για τη γεωργική και κτηνοτροφική ανάπτυξη» υπογράμμισε ο Επικεφαλής της παράταξης «Δράση με Γνώση» από την Άμμο, σημειώνοντας ένα εκ των κορυφαίων έργων της προγραμματικής περιόδου του συνδυασμού για την Ολοκλήρωση Μελέτης «Αρδευτικό δίκτυο αγροκτήματος Αγίας Βαρβάρας & Άμμου» με κατασκευή κλειστού δικτύου 3.850 στρεμμάτων στα αγροκτήματα Αγίας Βαρβάρας και Άμμου.
«Η δημοτική αρχή έχει ολοκληρώσει και συνεχίζει την υλοποίηση έργων ύδρευσης και αποχέτευσης, συνολικού ύψους 27, 5 εκατ. ευρώ, που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την Κατασκευή δικτύου Αποχέτευσης Ασωμάτων που ξεκινά στο εγγύς μέλλον, προϋπολογισμού 1.100.000,00€» υπογράμμισε ο Κώστας Βοργιαζίδης στις συναντήσεις που είχε με δημότες των Ασωμάτων, ενώ αναφέρθηκε σε μελέτες έργων που ολοκληρώθηκαν ή ολοκληρώνονται από ιδίους πόρους του Δήμου για την αναβάθμιση του οικιστικού τοπίου και περιλαμβάνουν Ανάπλαση της πλατείας των Ασωμάτων, έργο προϋπολογισμού 600.000,00 €.
Ενδιάμεσος σταθμός της περιοδείας του Κώστα Βοργιαζίδη και υποψηφίων συμβούλων του συνδυασμού «Δράση με Γνώση» ήταν η Αγ. Βαρβάρα όπου ο νυν Δήμαρχος έγινε δεκτός με χαμόγελα και αίσθημα σιγουριάς για το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής. Ο Επικεφαλής της παράταξης υπογράμμισε την υποβολή πρότασης χρηματοδότης για την έγκριση υλοποίησης νέων μεγάλων έργων ύδρευσης και άρδευσης όπως το έργο Ολοκλήρωσης του εσωτερικού δικτύου Ύδρευσης Αγ. Βαρβάρας, στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Υπενθύμισε το έργο Αναβάθμισης του σχολικού συγκροτήματος Αγ. Βαρβάρας, αλλά και τη μελέτη για την αντικατάσταση των εξωτερικών κουφωμάτων στο δημοτικό σχολείο της περιοχής.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο