Οι σειρήνες για αεροπορική επίθεση και Χημικό - Ραδιενεργό πόλεμο ήχησαν και στη Βέροια (βίντεο)

Πολλαπλές... σειρήνες πολέμου ήχησαν στη Βέροια, όπως και σε όλη την Ελλάδα, από τις 11.00 το πρωί έως τις 12.55 το μεσημέρι της Δευτέρας 2 Οκτωβρίου 2023, στο πλαίσιο της Άσκησης "ΤΑΑΣ ΑΝΤΙΟΧΟΣ-23". 

Οι σειρήνες που ήχησαν αφορούσαν αεροπορική επίθεση (ο γνωστός ήχος, παρατεταμένος ή διακοπτόμενος, για την έναρξη και λήξη, αντίστοιχα), καθώς και για  Χημικά, Βιολογικά, Ραδιολογικά και Πυρηνικά περιστατικά (συναγερμός ΧΒΡΠ) και ο ήχος σε αυτή την περίπτωση ήταν πιο οξύς. 

Το γεγονός ότι επρόκειτο για άσκηση και είχε γίνει η σχετική ενημέρωση δεν ανησύχησε τους πολίτες. Ωστόσο, οι πιο... σχολιαστικοί, διερωτήθηκαν: Αν - χτύπα ξύλο - χρειαστεί στην πραγματικότητα να ηχήσουν οι σειρήνες, πόσο ενημερωμένος είναι ο κόσμος για το τι πρέπει να κάνει; Που είναι τα καταφύγια που μπορούν να καταφύγουν, σε ποιες ενέργειες πρέπει να προβούν; Δεν θα ήταν καλό να υπάρχει ξεκάθαρη ενημέρωση και όλοι "αυτόματα" να δράσουν όπως πρέπει; 

Δείτε (και ακούστε) την ήχηση των σειρήνων, όπως την καταγράψαμε λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι της Δευτέρας (2/10/2023) από τα γραφεία του InVeria.gr (στο κέντρο της Βέροιας):

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο