Κώστας Βοργιαζίδης στο Δημοτικό Συμβούλιο: Προειλημμένες οι αποφάσεις της Κυβέρνησης για τις συγχωνεύσεις στους Δήμους

Η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας μετά τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 18 Οκτωβρίου 2023, με την παλιά σύνθεση φυσικά. 

Λαμβάνοντας τον λόγο ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης στην αρχή της προ ημερήσιας διάταξης συζήτησης σημείωσε ότι, αν και θα αναμενόταν να αναφερθεί στο εκλογικό αποτέλεσμα, θα αρκεστεί στο σχόλιο ότι οι δημότες μίλησαν και δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω.

Μιλώντας για το νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή και αφορά την συγχώνευση Νομικών Προσώπων και Δημοτικών Επιχειρήσεων, χαρακτήρισε προειλημμένες αποφάσεις από την Κυβέρνηση, λόγω του χρόνου που τέθηκε και το ασφυκτικό χρονικό περιθώριο που αφέθηκε προς διαβούλευση. 

Ο κ. Βοργιαζίδης σημείωσε ότι "θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, τουλάχιστον για την ΚΕΠΑ, να μην συγχωνευθεί με τον Δήμο", ενώ ανέφερε ότι το ΚΑΠΑ δεν είναι τόσο τραγικό αν συγχωνεύθει, σε αντίθεση με την ΚΕΠΑ

Ο Δήμαρχος σημείωσε πως η κυβέρνηση λειτουργεί με δεδομένα των μεγάλων αστικών δήμων και βάζει όλους τους δήμους σε "έναν κουβά", καθώς άλλες είναι οι ανάγκες ενός αστικού και ενός ημιαστικού δήμου, ανεξάρτητα από τον πληθυσμό τους, που αποτελεί το μόνο κριτήριο. 

Τέλος, ο Κώστας Βοργιαζίδης αναφέρθηκε στην απώλεια της Μαρούλας Γεωργιαδου, η οποία έφυγε πρόσφατα από τη ζωή. Όπως είπε ο Δήμαρχος, η Μαρούλα Γεωργιάδου "ήταν ένα φωτεινό παράδειγμα, ο εγκέφαλος του Δήμου, ο άνθρωπος που ένιωθες ασφάλεια όταν συνεργαζόσουν μαζί του. Βοηθούσε και αιρετούς και συναδέλφους της", εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του προς τους οικείους της.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο