Η ΔΔΕ Ημαθίας βάζει τις πρώτες βοήθειες στα σχολεία ως εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας πραγματοποιήθηκε στο 2ο ΓΕΛ Βέροιας σεμινάριο πρώτων βοηθειών με διεθνή πιστοποίηση, το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023. 

Το σεμινάριο παρακολούθησε σημαντικός αριθμός του διοικητικού προσωπικού της Διεύθυνσης, εκπαιδευτικοί αλλά και απλοί πολίτες. Το πιστοποιημένο σεμινάριο καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης με χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή και φορέα πιστοποίησης το ERC - European Resuscitation Council  πραγματοποιήθηκε από εθελοντές εκπαιδευτές της  Ελληνικής Εταιρείας Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας (ΕΕΕΠΦ),  που είναι ο ανώτατος φορέας εκπαιδεύσεων στην Ελλάδα.

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εκπαίδευσης Ημαθίας, Αθανάσιος Αλατζόγλου τόνισε την σπουδαιότητα της γνώσης των πρώτων βοηθειών και ανακοίνωσε τη δημιουργία εκπαιδευτικού προγράμματος εκπαίδευσης μαθητών και εκπαιδευτικών των σχολείων της Βέροιας. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει από τον Ιανουάριο του 2024, με σκοπό να γίνουν τα σχολεία της Ημαθίας πιο ασφαλή.

Σημειώνεται ότι η ΔΔΕ Ημαθίας είναι η μοναδική έως τώρα Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην Ελλάδα που ανέλαβε τέτοια πρωτοβουλία, ώστε - με την γνώση των πρώτων βοηθειών - εκπαιδευτικοί και μαθητές να μπορούν να ενεργοποιούνται στη διατήρηση της ζωής των ανθρώπων που έχουν ανάγκη, μέχρι την άφιξη ασθενοφόρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο