Η Αλίνα Μαυροπούλου υποψήφια δημοτική σύμβουλος Βέροιας - Μια από τις πιο δυνατές υποψηφιότητες του Κ. Παλουκίδη

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Ισχυρός Δήμος» του υπ. Δημάρχου Βέροιας Κώστα Παλουκίδη είναι η Αμυγδαλιά (Αλίνα) Μαυροπούλου. Η γνωστή σε πολύ κόσμο, για το χαμόγελο και την ευγένειά της, υπάλληλος του Επιμελητηρίου Ημαθίας συμμετέχει πρώτη φορά σε εκλογές, έχοντας ωστόσο μεγάλη εμπειρία από τον χώρο της δημόσιας διοίκησης, αλλά και του επιχειρείν.

Θεωρείται ως μία από τις ισχυρότερες υποψηφιότητες που τάχθηκαν στο πλευρό του Κώστα Παλουκίδη και πολλοί «στοιχηματίζουν» για την εκλογή της. Με τις σπουδές της, αλλά και από την εργασία της στο Επιμελητήριο Ημαθίας και την συνεργασία της με τον πρώην Υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο, η Αλίνα Μαυροπούλου έχει αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία και εξειδικευμένη κατάρτιση, στοιχεία απαραίτητα για έναν αποτελεσματικό δημοτικό σύμβουλο του σήμερα. 

Μερικά βιογραφικά στοιχεία της υποψήφιας δημοτικής συμβούλου Βέροιας, Αλίνας Μαυροπούλου, σε σχετική της δήλωση στην ψηφιακή εφημερίδα “InVeria”:

«Ονομάζομαι Αμυγδαλιά  - Αλίνα  Μαυροπούλου.  Οι γονείς μου είναι συνταξιούχοι  εκπαιδευτικοί και μεγάλωσα με τις αρχές και τις αξίες που μεταλαμπάδευσαν κ στους μαθητές  τους.  Η καταγωγή του πατέρα μου Γεώργιου Μαυρόπουλου είναι  από το Καψοχώρι Αλεξάνδρειας  και η Πατρίδα Βέροιας είναι η γενέτειρα της μητέρας μου, Αντωνίας Παλουκίδου. 

Είμαι μητέρα δυο ανήλικων αγοριών και παντρεμένη με τον Γρηγόρη Παπαγεωργίου, καθηγητή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η ενασχόληση μου με τον επιχειρηματικό και εμπορικό κόσμο της Ημαθίας  άρχισε πριν 12 χρόνια λόγω της υπαλληλικής μου σχέσης  με το Επιμελητήριο Ημαθίας  όπου εργάζομαι έως και σήμερα.  Ιδιαίτερο σχολείο αποτέλεσε η θέση μου ως  ειδικού συνεργάτη δίπλα στον Υφυπουργό Οικονομικών, Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας Απόστολο Βεσυρόπουλο, από το 2019 έως το 2023.

Είμαι κάτοχος δυο πτυχίων της οικονομικής επιστήμης, Διοίκηση Επιχειρήσεων και Χρηματοοικονομικής Λογιστικής του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας και τελειόφοιτη μεταπτυχιακού τμήματός  Διοίκησης ανθρώπινου Δυναμικού, Ηγεσίας και Επικοινωνίας σε  Επιχειρήσεις και Δημόσιους οργανισμούς. Μιλάω αγγλικά ,  ιταλικά και εξειδικεύομαι σε προγράμματα γραφείου. 

Έχω εργαστεί ως εισηγήτρια σε Κέντρα Επαγγελματικής  Κατάρτισης  και εργαστήρια ελευθέρων σπουδών στην Ημαθία και στην Πέλλα με αντικείμενο τα προγράμματα γραφείου και το marketing. Από το 2005 έως το 2011 ήμουν και η ιδία ιδιοκτήτρια εργαστηρίου ελεύθερων σπουδών στην Πατρίδα Ημαθίας.  Ένα από τα τελευταία επιστημονικά μου ενδιαφέροντα είναι οι εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης στη διοίκηση επιχειρήσεων.

Δραστηριοποιούμαι εθελοντικά σε τοπικές δομές, συλλόγους πολιτισμού και αρωγής τα τελευταία 20 χρόνια.

Σκοπός μου είναι να συνεισφέρω με τις όποιες δυνάμεις και την εμπειρία μου στην πολιτική αναβάθμιση του Δήμου Βέροιας, με στόχο την αξιοποίηση της τεράστιας  ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής μας και του ανθρώπινου δυναμικού της».

(Δημοσιεύθηκε στην ψηφιακή εφημερίδα "InVeria" - Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023, φύλλο 75)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο