ex-Αιρετικά: Στον απόηχο των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών...

💣 Χωρίς… σίκουελ μας προέκυψαν οι δημοτικές εκλογές στον Δήμο Βέροιας κυρία μου και, προς λύπη της… μαθητιώσας νεολαίας, χάσαμε ένα ωραίο τετραημεράκι!

📌 Ο Κώστας Βοργιαζίδης κατάφερε να πετύχει τον στόχο του, να ξεπεράσει δηλαδή σε χρόνια θητείας τον, μέχρι τώρα, μακροβιότερο Δήμαρχο Βέροιας, Ανδρέα Βλαζάκη (έκανε 12 χρόνια δήμαρχος).

📌 Ήδη ο Βοργιαζίδης μετρά 9 χρόνια Δήμαρχος και στο τέλος της επόμενης θητείας (2024 -2028) θα κλείνει τα 14 χρόνια…

📌 Τώρα, για το πως και το γιατί φτάσαμε στα αποτελέσματα των εκλογών, είναι μεγάλη συζήτηση. Από τον «μηχανισμό» που κάθε εξουσία έχει, τον μεγάλο αριθμό υποψηφίων, την… κεκτημένη ταχύτητα, το σύνδρομο «41τακατό», μέχρι την αδύναμη εναλλακτική πρόταση το φαινόμενο «ΣΥΡΙΖΑ_ΠΣ_2023», τα καμώματα Χαλκίδη, τις ερασιτεχνικές προεκλογικές καμπάνιες…


💣 Ο Βοργιαζίδης φέρθηκε πιο έξυπνα από κάθε άλλον. Έβαλε 200 και πλέον άτομα να τρέχουν για αυτόν, τοποθετώντας τους στην… τιμητική θέση του υποψηφίου (όπως ακούμε να λέγεται πολύ συχνά αυτές τις μέρες).

📌 Από την άλλη, φρόντισε – όπως λέγεται – να μην αφήσει πολλές υποψηφιότητες να πάνε στους απέναντι. Να με το καλό, να με το φιλότιμο, να με το… κοντό, ασκήθηκαν πιέσεις και δεν είχαμε… απώλειες.

📌 Προφανώς, μετά από 9 χρόνια υπάρχουν σχέσεις και… υποχρεώσεις. Και οι υποχρεώσεις είναι λογικό να πρέπει να… αποπληρωθούν κάποτε. 


💣 Ο Κώστας Παλουκίδης έχει την εύκολη δικαιολογία του λίγου χρόνου (και εδώ που τα λέμε, έτσι είναι), αλλά  ακόμα και αν είχε παραπάνω χρόνο θα μπορούσε να ανατρέψει το παιχνίδι; 


💣 Ο Θεόφιλος Κορωνάς δεν έχει νομίζω πολλές δικαιολογίες για την πορεία που ακολούθησε.


📌 ΟΚ, μπορεί να ακούγονταν ψίθυροι περί «ψαλιδίσματος» σε υποψηφίους του, αλλά η όλη τακτική που ακολουθήθηκε έδειχνε μια ηττοπάθεια.

📌 Είχε 10 μήνες μπροστά του, ωστόσο δεν είδαμε να ξεδιπλώνεται με δυναμισμό το όραμά του, η πρότασή του, το σχέδιό του. 

📌Θα μου πείτε, αν είχε πιο ηχηρές παρεμβάσεις, αν επικοινωνιακά ήταν πιο επιθετικός, αν τον άκουγε περισσότερος κόσμος, θα μπορούσε να κάνει την ανατροπή; 

📌 Δεν είναι εύκολο να γκρεμίσεις ένα «κάστρο» που για 50 χρόνια (πλην 4 ετών Σκουμπόπουλου) διοικείται από μία... γραμμή πολιτικού αίματος.  


💣 Μεγάλη κουβέντα έγινε για το γεγονός ότι δεν εξελέγη καμία γυναίκα με τον συνδυασμό του Δημάρχου.

📌 Δεν θέλω να σας το χαλάσω, αλλά ούτε το 2019 είχε γυναίκες ο Βοργιαζίδης... 

📌 Και 21 συμβούλους να έβγαζε, αντί για 15 τότε, θα είχε μία μόνο... Η οποία δεν εξελέγη και αυτή τη φορά και μαθαίνουμε πως... δεν το πήρε και πολύ καλά. 

📌 Μπερδεύονται ενδεχομένως κάποιοι, επειδή βλέπουν γυναίκες αντιδημάρχους (Μπατσαρά, Τζήμα-Τόπη). Όμως ήταν από την συνεργαζόμενη παράταξη...


💣 Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν και οι εκλογές στην Περιφέρεια… Όχι μεταξύ των συνδυασμών, αλλά μεταξύ των υποψηφίων και μάλιστα των ίδιων συνδυασμών και, ακόμα ειδικότερα, του Απ. Τζιτζικώστα.

📌 Για την πρωτιά δεν είχαμε καμιά αμφιβολία, Κώστας Καλαϊτζίδης χαλαρά. Για την δεύτερη και Τρίτη θέση όμως έπεσαν πολλά… στοιχήματα. 


🚨 ΥΓ: Η στήλη τονίζει τις ιδιαίτερα… αγαπησιάρικες σχέσεις μεταξύ των τριών συμβούλων του κ. Τζιτζικώστα στην Ημαθία που – με κάθε ευκαιρία – εξωτερικεύονται αφειδώς και ηχηρά! 

🚨 ΥΓ2: Όσοι ομνύετε στη Δημοκρατία, να αποδέχεστε τα αποτελέσματα. Έχουν δικαίωμα και οι μη... κωλοπετσομένοι να συμμετέχουν στα κοινά, όχι μόνο οι... κλώνοι! 

(Δημοσιεύθηκε στην ψηφιακή εφημερίδα "InVeria" της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2023 - φύλλο 77ο)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο