Είναι ο Δήμος Βέροιας "βαμμένος" στα χρώματα του ΠΑΣΟΚ;

Κάποιοι επιχειρούν να "βάψουν" την Βέροια... πράσινη, θεωρώντας πως η Δημοτική Αρχή της πρωτεύουσας του Ημαθίας είναι ΠΑΣΟΚ. Είναι όμως έτσι στα αλήθεια;

Από την πρώτη στιγμή που ο Κώστας Βοργιαζίδης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τον Δ. Βέροιας (στις αρχές του 2014) τόνιζε με κάθε ευκαιρία πως "δεν είναι ΠΑΣΟΚ". Και το 2019, όταν επιχείρησε μερίδα του ΣΥΡΙΖΑ να τον προσεγγίσει, αρνήθηκε πεισματικά να λάβει "στήριξη". Και το 2023 επίσης, κατήλθε στις εκλογές χωρίς κομματική στήριξη. 

Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι ΠΑΣΟΚ; Προφανώς ΝΑΙ, η νίκη του Βοργιαζίδη στη Βέροια δεν σημαίνει νίκη του ΠΑΣΟΚ. Το γεγονός ότι η μεγαλύτερη πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ μπορεί να ψήφισε Βοργιαζίδη δεν αρκεί να χαρακτηρίσουν τον Δήμο Βέροιας πράσινο. Διότι και μερίδα του ΣΥΡΙΖΑ τον στήριξε και μερίδα της ΝΔ (υπήρχαν άλλωστε και υποψήφιοι από αυτούς τους χώρους) και, για να μην τρελαθούμε τελείως, το 58% του Δ. Βέροιας δεν είναι ΠΑΣΟΚ, ούτε καν το 37% που είχε πάρει στον Α' γύρο του 2019 (στον β' γύρο πήρε 59,2).

Πέρα από όλα τα παραπάνω, ο ίδιος ο κ. Βοργιαζίδης δεν είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ και δεν έχει δηλώσει ποτέ ότι στηρίζει το ΠΑΣΟΚ. Συνεπώς, μπορεί στην ομάδα του να υπάρχουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ίσως είναι και πλειοψηφία, αλλά "πράσινος" ο Δήμαρχος δεν μπορεί να λογίζεται. 

Τώρα, για τον... διάδοχό του, όταν και αν επιλέξει κάποτε να αποχωρήσει ο κ. Βοργιαζίδης από την θέση του Δημάρχου, θα τα δούμε σε 4 χρόνια περίπου, μερικούς μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές του 2028 ή το 2033 ή το 2038... Όποτε τέλος πάντων πει ότι θα αποχωρήσει ή εάν βρεθεί κάποια υποψηφιότητα που θα σταματήσει το... σερί του. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο