Θ. Κορωνάς: Οι δημότες πληρώνουν - παράτυπα - παραπάνω δημοτικά τέλη λόγω οικονομικής "τρύπας" στην άρδευση (βίντεο)

Λεπτομέρειες για την καταγγελία - αναφορά του συνδυασμού "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ  - αλλάΖΟΥΜΕ" στο ελεγκτικό συνέδριο σχετικά σχετικά με την πραγματική δαπάνη του ενεργειακού κόστους του Δ. Βέροιας σε σχέση με αυτήν που αποτυπώνεται στον πρόσφατο απολογισμό, έδωσαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023 ο υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας Θεόφιλος Κορωνάς και ο εν ενεργεία και εκ νέου υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Κυριάκος Θεοδωρίδης

Η καταγγελία αφορά σε παράτυπη, όπως την χαρακτήρισε, κάλυψη του ενεργειακού κόστους της άρδευσης μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη που πληρώνουν όλοι οι δημότες και αφορούν μόνο την καθαριότητα και τον φωτισμό σε δημόσιους χώρους. 

Το ύψος του ποσού που παρατύπως, σύμφωνα με την καταγγελία, δίνεται από τα εισπραχθέντα χρήματα των δημοτών ξεπερνά το μισό εκατομμύριο ευρώ και καλύπτουν την "τρύπα" του κόστους ρεύματος για τα αντλιοστάσια που έχει ο Δήμος σε ορισμένα χωριά για την άρδευση (πότισμα χωραφιών). 

Με λίγα λόγια, όλοι οι Δημότες πληρώνουν, ως μη όφειλαν, 500.000 και πλέον το χρόνο για μία υπηρεσία που όχι μόνο δεν απολαμβάνουν, αλλά και που παρατύπως πληρώνεται μέσα από τα εισπραχθέντα χρήματα για καθαριότητα και φωτισμό. 

Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως τα δημοτικά τέλη θα ήταν πολύ φθηνότερα, κάτι για το οποίο δεσμεύτηκε ότι θα γίνει εφόσον αναλάβει την διοίκηση του Δήμου ο κ. Κορωνάς. Όσον αφορά τα τέλη άρδευσης, ο κ. Κορωνάς τόνισε σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να αυξηθούν, αλλά θα εξορθολογιστεί η διαχείριση του θέματος, θα μειωθούν οι δαπάνες με την κατασκευή κατάλληλων υποδομών για την άρδευση, δημιουργία φωτοβολταϊκών για να μειωθεί το κόστος και έτσι δεν θα χρειάζεται να δαπανάται τόσο μεγάλο ποσό για το ενεργειακός κόστος της άρδευσης. Παράλληλα, ο κ. Κορωνάς κατήγγειλε ότι μεγάλο μέρος του αρδευτικού δικτύου δεν είναι αδειοδοτημένο και συνεπώς δεν μπορεί να ενταχθεί σε κανένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα. 

Αντίστοιχα, δαπανώνται χρήματα από τον Δ. Βέροιας και για την Ύδρευση, πράγμα επίσης παράτυπο, καθώς το αντίστοιχο αντικείμενο είναι της ΔΕΥΑΒ. 

"Το αφήγημα ότι ο κ. Βοργιαζίδης είναι καλός διαχειριστής πάει περίπατο", σχολίασε ο κ. Κορωνάς μετά τις παραπάνω καταγγελίες. 

Ως πρόταση για την επόμενη μέρα για τα δημοτικά τέλη, ο κ. Κορωνάς δήλωσε ότι θα μειωθούν οριζόντια, αλλά και η δημιουργία κοινωνικού τιμολογίου και ειδικού τιμολογίου για την στήριξη των επιχειρήσεων.

Για την "ανακάλυψη" της μεθόδου και των... αλχημειών για την κάλυψη του ποσού των τελών άρδευσης μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού μίλησε ο Κυριάκος Θεοδωρίδης, αναλύοντας το πως βρήκε ότι υπάρχει "τρύπα", ενώ αναφέρθηκε και στους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς που δέχτηκε ψάχνοντας το θέμα. 

Τους δύο εισηγητές του θέματος στην συνέντευξη Τύπου πλαισίωναν οι δικηγόροι και υποψήφιοι του συνδυασμού Βασίλης Δημητριάδης, Σοφία Ζεϊμπέκη και Στέφανος Καλιάνης

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης Τύπου:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο