Ο Μητροπολίτης Κίτρους και Κατερίνης Γεώργιος και η αδιάλειπτη σχέση του με την Ημαθία

Ένας... φίλος από τα παλιά βρέθηκε στην τελετή θεμελίωσης του νέου διοικητηρίου Ημαθίας, το απόγευμα της Τρίτης 20 Σεπτεμβρίου 2023, στη Βέροια. Ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος (Χρυσοστόμου) τέλεσε τον αγιασμό, κατόπιν παράκλησης του Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμονα, ο οποίος απουσίαζε εκτός Ημαθίας. 

Ο Μητροπολίτης Κίτρους έζησε για 20 χρόνια στη Βέροια, από το 1994 έως το 2014, όταν και εξελέγη Μητροπολίτης Κίτρους. Ήταν προϊστάμενος στο Ναό Αγ. Αναργύρων Βέροιας και Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Βεροίας.

Συνεπώς, είχε πολλούς γνωστούς να δει στην τελετή, κυρίως όσους είχαν δράση και του 2014. Βεβαίως, έρχεται πολλές φορές στην Ημαθία και, όπως μας ανέφερε, διαβάζει τον τοπικό Τύπο, οπότε έχει μια καλή εικόνα ακόμα και σήμερα για τα τεκταινόμενα στο νομό. 

Κατά την προσέλευσή του ο Μητροπολίτης Κίτρους είχε θερμό χαιρετισμό με τον αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη και τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, καθώς και με αρκετούς αιρετούς, εν ενεργεία και πρώην, ενώ σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα ήταν η επικοινωνία του με τους δημοσιογράφους του τοπικού Τύπου, με την πλειοψηφία των οποίων γνωρίζεται από τα χρόνια της διακονίας του στην Ημαθία. 

Αν και πέρασαν σχεδόν 10 χρόνια από τότε που "μετοίκησε" στην γειτονική Πιερία, ο Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος (ο παπα-Γιώργης για όσους τον έζησαν πιο στενά) τυγχάνει πάντα θερμής υποδοχής στην Ημαθία και, φανταζόμαστε, αισθάνεται και ο ίδιος οικεία κατά την παρουσία του στο νομό. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο