Η διαφορά Ελλάδας με Ευρώπη…

Κάθε καλοκαίρι, οι φίλαθλοι και οι οπαδοί της κάθε ομάδας αναρωτιούνται γιατί καθυστερούνται οι μεταγραφές στις αγαπημένες τους ομάδες ή παραξενεύονται για το γεγονός πως οι ποδοσφαιριστές επιλέγουν άλλες χώρες για να συνεχίσουν την ποδοσφαιρική τους καριέρας, έναντι φυσικά της Ελλάδας.

Για κάθε απόφαση βέβαια του οποιοδήποτε ποδοσφαιριστή, η απάντηση υπάρχει από την Bwin.gr και είναι απλή. Και φυσικά, η ίδια η εταιρεία μέσω του άρθρου της αναφέρει και την οικονομική διαφορά που υπάρχει από τις ομάδες της Ευρώπης και από αυτές της Ελλάδας.

Για παράδειγμα, οι ομάδες από τη Σαουδική Αραβία, έχοντας στο πλευρό τους τη συνεισφορά του κράτους για την αναβάθμιση του προϊόντος, έχουν αφήσει στην οικονομία του ποδοσφαίρου κάμποσα εκατομμύρια. Για παράδειγμα, στη Σαουδική Αραβία αγωνίζεται πλέον ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Κάλεντ Νάρεϊ, εκεί όπου λαμβάνει περίπου έξι φορές παραπάνω χρήματα. Ενώ ένα διαφορετικό παράδειγμα που αποδεικνύει το «πρόβλημα» που δημιουργείται στην ελληνική πραγματικότητα είναι το γεγονός πως πολλοί ποδοσφαιριστές δεν επιλέγουν τις ελληνικές ομάδες, τόσο λόγω του επιπέδου της λίγκας, όσο και λόγω της διαφοράς χρημάτων από ομάδες μεταξύ Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας.

Ο καθένας θα μπορούσε να αναφέρει πως οι ομάδες της Σαουδικής Αραβίας αποτελούν τη… νέα μόδα. Ως συντάκτης θα μπορούσα να συμφωνήσω, όμως, ακόμη κι έτσι, η ελληνική πραγματικότητα δεν θα μπορούσε να συγκριθεί για παράδειγμα με την πραγματικότητα της Αγγλίας. Τα τηλεοπτικά συμβόλαια που δίνονται στις ομάδες της Premier League, λόγω και του προϊόντος που παρουσιάζουν, είναι πολλαπλάσια από αυτά που υπογράφουν οι ομάδες της Super League, οι οποίες κάθε καλοκαίρι ή ανά δύο καλοκαίρι διαπραγματεύονται με τα συνδρομητικά κανάλια για τα συμβόλαια.

Και στην κουβέντα περί οικονομικών, η οποία έρχεται σε απόλυτη ισορροπία με την κουβέντα περί μεταγραφών, έρχεται και η φορολογία, η οποία επιβάλλεται από το ελληνικό κράτος σε κάθε ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρεία. Στην Τουρκία για παράδειγμα, η κυβέρνηση έχει μειώσει τους φόρους και ομάδες όπως η Γαλατασαράι, η Φενέρμπαχτσε και η Μπεσίκτας καταφέρνουν να προσεγγίζουν παγκόσμιους αστέρες σε καλή ποδοσφαιρική ηλικία, εν αντιθέσει πάντοτε με την Ελλάδα, εκεί όπου τα πάλαι ποτέ μεγάλα ονόματα έρχονται σε ηλικίες άνω των 35+.

Τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι υπέρ αρκετά. Δεν φταίνε πάντοτε οι ομάδες, αλλά είναι μία σωρεία προβλημάτων. Όσο δεν κάθονται όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές στο τραπέζι, το προϊόν δεν θα αναβαθμιστεί…

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο