ex-Αιρετικά: Τα... UFO της πολιτικής πραγματικότητας

Στήλη "ex-Αιρετικά" στην ψηφιακή εφημερίδα "InVeria" (με την υπογραφή του Ν. Βουδούρη)

🚨 Οι προεκλογικές μηχανές άναψαν κυρία μου και μαζί με αυτές και τα… λαμπάκια κάποιων!

📌 Είπαμε, όμως, υπομονή τρεις εβδομάδες και προσοχή! Υπομονή για τους «κομήτες» και προσοχή στα… ΑΤΙΑ!

📌 «Κομήτες» είναι αυτοί που έρχονται από το άγνωστο (συνήθως από το… πουθενά) προσπαθούν να κάνουν λίγο θόρυβο και επιστρέφουν από εκεί που ήρθαν!

📌 ΑΤΙΑ (Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα ή UFO) είναι αυτοί που βλέπουμε την ύπαρξή τους, αλλά δεν γνωρίζουμε ακριβώς τι είναι, ούτε τις προθέσεις τους. Έρχονται ειρηνικά ή για να μας… καταστρέψουν;

📌 Δώστε λίγη βάση στις επιλογές σας, γιατί δικαιολογία δεν έχει μετά… Μόνοι μας βάζουμε τα χεράκια μας και ή θα τα προστατέψουμε ή θα τα βγάλουμε τα ματάκια μας!

🚨 Λέγαμε για την… πολλή αγάπη που υπάρχει σε ορισμένους συνδυασμούς. 

📌 Αυτή η… αγάπη αρχίζει από τώρα και εκδηλώνεται, κυρίως για να λειτουργήσει ως άλλοθι για την επόμενη ημέρα.

📌 «Να, εγώ τα έλεγα και επιβεβαιώθηκα, μας έφαγαν οι επιλογές του επικεφαλής» για παράδειγμα.

📌 Από την άλλη, υπάρχει και η αγάπη που προέρχεται από το «ο εχθρός του εχθρού μου, φίλος μου». Εκεί υπάρχει μάλιστα και η περισσότερη μανία!

📌 Εννοείται όλα αυτά μεταξύ ομογάλακτων υποψηφίων, έτσι!

🚨 Πάντως, το μεγαλύτερο «καρφί» της φετινής προεκλογικής περιόδου το πέταξε ιερέας και όχι πολιτικός!

📌 «Μπορεί υποψήφιοι να έρχονται και φεύγουν από τον συνδυασμό, αλλά ο παπάς του Βοργιαζίδη είναι σταθερός» σχολίασε ο Αρχιμ. Σωφρόνιος Φάκας, κατά τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του υποψηφίου Δημάρχου Βέροιας.

📌 Και αυτό διότι ήταν η 3η φορά που τελούσε αγιασμό ο ίδιος ιερέας στο εκλογικό κέντρο και εκ του αποτελέσματος των δύο προηγούμενων εκλογών, έχει το δικαίωμα να ισχυρίζεται πως… πιάνουν οι ευχές του!

🚨Από… Θεού ξεκίνησε όμως και ο υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας Θεόφιλος Κορωνάς, καθώς επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη πριν λίγες μέρες.

📌 Πέρα από το εθιμοτυπικό του θέματος, διαβάσαμε στο δελτίο Τύπου κάτι για εγκατάσταση στην Βέροια  πανεπιστημιακών τμημάτων της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ. Περιμένουμε με ενδιαφέρον την περαιτέρω ανάπτυξη του θέματος.

📌 Διότι, με Μητροπολίτη τον κ. Παντελεήμονα εδώ και 30 χρόνια, η Βέροια έχει γίνει το επίκεντρο της Ορθοδοξίας, τόσο για το «Βήμα» του Απ. Παύλου, όσο και για τις δεκάδες βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες, τις Μονές κλπ.

📌Σίγουρα με την Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ θα μπορούσαν να γίνουν πολύ ενδιαφέροντα πράγματα, σε ακαδημαϊκό επίπεδο, από τα οποία θα κερδίσει και η Βέροια και η πανεπιστημιακή κοινότητα. Αναμένουμε…

🚨 Σε προεκλογικούς ρυθμούς κινείται όμως και ο Κώστας Παλουκίδης. Με την διαφορά ότι αποφεύγει ο ίδιος τις… πομπώδεις κινήσεις.

📌 Αιχμηρός στον λόγο, αλλά λιτός στις κινήσεις. Τον βλέπουμε, αλλά και μαθαίνουμε, να κινείται με χαμηλό προφίλ, όχι επιτηδευμένο, αλλά το δικό του προφίλ.

📌 Να σας πω την αλήθεια μου, επειδή παρακολούθησα  τα πρώτα πολιτικά βήματα του Κώστα Βοργιαζίδη από το 2011 ως αντιδήμαρχος και από το 2014 ως Δήμαρχος, ο Κώστας Παλουκίδης μου τον θυμίζει.

📌 Για να μην… θυμόσουν και οι δύο, εννοώ στο… στυλ τους, το σημερινό του Παλουκίδη και των πρώτων χρόνων (τουλάχιστον) του Βοργιαζίδη. Άσε είναι Μηχανικοί και οι δύο και επιτείνουν τους συνειρμούς μου. 

📌 Βασική διαφορά, βεβαίως, η πολιτική – ιδεολογική τοποθέτηση του καθενός, που είναι εκ διαμέτρου αντίθετη η μία με την άλλη. 

(Δημοσιεύθηκε στην ψηφιακή εφημερίδα "InVeria" - Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023, φύλλο 73)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο