ex-Αιρετικά: Περί... debate και άλλων στα δημοτικά της Βέροιας

💣 Την ευκαιρία να… ξεφύγουμε για λίγο από τα αυτοδιοικητικά μας έδωσε, κυρία μου, η ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ!

📌 Ειδικά αν κάποιος βλέπει (ακόμα) τηλεόραση και τις εκπομπές της, θα έχει γίνει πολύ… σοφότερος, γνωρίζοντας κάθε πτυχή της καθημερινότητας του Στέφανου, αλλά και την... άλλη πλευρά της Έφης! 

📌 Θα έγραφα παραπάνω, αλλά ας σεβαστούμε την διαδικασία. Σε τελική ανάλυση, μπορεί ο λαός να μην είναι αλάνθαστος, αλλά είναι αποκλειστικό του... προνόμιο να κάνει τις επιλογές του!

💣 Στα δικά μας, την περασμένη εβδομάδα έκανε και ο Θεόφιλος Κορωνάς τα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου, στο κέντρο της Βέροιας, παρουσία πολλών υποψηφίων και φίλων. 

📌 Ο Θεόφιλος Κορωνάς παραμένει σε ήπιους τόνους και – όπως φαίνεται – έτσι θα το συνεχίσει. Δεν μας χαλάει. Αρκεί να δούμε και προτάσεις. 

📌 Μιλώντας για εγκαίνια, την ερχόμενη εβδομάδα θα κάνει και ο Κώστας Παλουκίδης και θα κλείσει ο κύκλος… 

💣 Βεβαίως, την εβδομάδα που πέρασε αξιοσημείωτο ήταν το debate που έγινε μεταξύ των 4 υποψηφίων Δημάρχων, στην TV100. 

📌 Τρόπος του λέγειν debate και με χαμηλό παραχθέν αποτέλεσμα. Μια αξιόλογη συνάδελφος από τη Θεσσαλονίκη, με επιδερμική ενδεχομένως γνώση των πραγμάτων της Βέροιας, δεν θα μπορούσε (όπως είναι λογικό) να «ταράξει» τα νερά. 

📌 Συνεπώς, οι 4 υποψήφιοι κλήθηκαν να απαντήσουν σε μερικά επιμέρους ζητήματα, μερικά εκ των οποίων άσχετα με τον Δήμο. 

📌 Οι υποψήφιοι προσπάθησαν να θέσουν μερικά ζητήματα από την δική τους ατζέντα, έγινε μια απόπειρα να αναδειχθεί το θέμα των υψηλών δημοτικών τελών που παραμένουν έτσι λόγω ανείσπρακτων τελών της άρδευσης, παρουσιάστηκαν μερικά κακώς κείμενα στην πόλη, αλλά οκ, εμείς που τα ζούμε από στενά και δεν καταλάβαμε πολλά, φανταστείτε ο μέσος δημότης. 

📌 Σε κάθε περίπτωση, ήταν μια καλή προσπάθεια και μπράβο στην TV100. Αν όντως θέλαμε πραγματικό debate, ας το διοργανώναμε οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι της Βέροιας, ποιος μας φταίει; 

📌 Μεταξύ μας, δεν θα ήταν άσχημη ιδέα τα δημόσια ή δημοτικά κανάλια να είχαν επαφή με τους κατά τόπους δημοσιογράφους (ακόμα και να τους καλούσαν να συμμετέχουν σε τέτοιες συζητήσεις).  Φυσικά, δεν αναφέρομαι στους δημοσιογράφους που εργάζονται σε γραφεία Τύπου Δήμων ή υποψηφίων, με εκείνους ίσως και να μιλούν ήδη. 

💣 Έμειναν δύο εβδομάδες μέχρι τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου. 

📌 Αυτό που περιμένουμε τώρα είναι εντατική παρουσίαση  θέσεων και προτάσεων και θετική ατζέντα. 

📌 Διότι, χωρίς προτάσεις, χωρίς να πείσεις τον κόσμο ότι μπορείς καλύτερα από τους άλλους και μόνο με συνθήματα, δεν βγαίνει δουλειά...

📌 Θυμηθείτε τον ΣΥΡΙΖΑ, που νόμιζε ότι επειδή ο κόσμος ήταν αγανακτισμένος με τις συμφορές που ανέκυψαν επί Μητσοτάκη, θα τους έδινε αυτομάτως την εξουσία. Αμ δε!

📌 Βασική διαφορά, βεβαίως, η πολιτική – ιδεολογική τοποθέτηση του καθενός, που είναι εκ διαμέτρου αντίθετη η μία με την άλλη. 

(Δημοσιεύθηκε στην ψηφιακή εφημερίδα "InVeria" - Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023, φύλλο 74)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο