ex-Αιρετικά: Ξεχειλίζει η... προεκλογική αγάπη

🚨 Ξεκίνησε και επίσημα η προεκλογική περίοδος κυρία μου.  Ετοιμάσου να δεχτείς μεγάλες… δόσεις αγάπης και ενδιαφέροντος!

🚩 Οι συνδυασμοί ολοκληρώθηκαν και οι υποψήφιες / υποψήφιοι καλούνται να βγουν στο… μεϊντάνι για να παρουσιάσουν τις υποψηφιότητες τους. 

🚩 Είναι άκρως θεμιτή η διαδικασία και θα παρακαλούσα τους αναγνώστες της στήλης να είναι αυστηροί μεν, αλλά δίκαιοι. Διότι, θέλει θάρρος να εκτεθείς δημόσια. 

🚩 Για αυτό και θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με σεβασμό όσοι αποφάσισαν να σηκωθούν από τους… καναπέδες και να δοκιμάσουν να αλλάξουν κάτι στον τόπο τους. 

🚩 Αρκεί, βεβαίως, να υπάρχει μέτρο και… όρια στις προεκλογικές συμπεριφορές!

🚨 Πάντως, διαβλέπω αρκετό ενδιαφέρον στην διαδικασία και, παράλληλα, προβλέπω να βγαίνουν πολλά… μαχαίρια μεταξύ υποψηφίων στον ίδιο συνδυασμό!  

🚩 Για παράδειγμα, μαθαίνω πως ήδη υπάρχει μεγάλη γκρίνια από υποψηφίους συγκεκριμένου συνδυασμού, διότι μαζεύτηκαν... πολλοί και έτσι μειώθηκαν οι πιθανότητες εκλογής τους. 

🚩 Φαντάζομαι πως αν τελικά οι… παραπονούμενοι δεν εκλεγούν, δεν θα έχουν την ίδια «όρεξη» για τον β’ γύρο, αν πάμε τελικά. Τα έχουμε ζήσει τέτοια σκηνικά στο παρελθόν και έχουμε δει… επικές ανατροπές. 

🚨 Καλά, εκεί που η «αγάπη» ξεχειλίζει, είναι σε συνδυασμό των Περιφερειακών Εκλογών! 

🚩 Τόση που, αν τύχει κάποτε και συναντηθούν όλοι σε ένα κλειστό δωμάτιο, σίγουρα θα πρέπει κάποιος να  κρύψει τα… μαχαιροπίρουνα! 

🚨 Να εκφράσω και μια απορία; Σε αγιασμό μία δομής ΑμεΑ, για παράδειγμα, για ποιο λόγο στήνονται απέναντι από τον ιερέα διάφοροι «λόρδοι» και «λαίδες» της πολιτικής, αντί των άμεσα ωφελούμενων και των στελεχών της δομής αυτής; Τι φάση; Τόση πια δίψα για μια φωτογραφία; 

🚨 Μιλώντας για δομές ΑμεΑ, από τα διάφορα σχολιάκια που διαβάζω από εδώ και από κει, διαπιστώνω ότι υπάρχει ένα... περίεργο κλίμα (στα όρια του «καρακατιναρισμού»), με υπονοούμενα και... μουρμούρα. 

🚩 Τι να υποθέσουμε, ότι χωρίστηκαν ακόμα και οι Σύλλογοι ΑμεΑ σε… παραταξιακά στρατόπεδα;

🚩 Θεός φυλάξοι και αλίμονο σε όποιον χρησιμοποιήσει δομές και συλλόγους ΑμεΑ για σκοπούς πέραν των κανονικών, πχ για να προωθήσει υποψηφίους της αρεσκείας του. 

🚩 Δεν θα σας χαριστώ, να το ξέρετε…

🚨 Κατά τα άλλα, ακούγονται διάφορα παράπονα ή σχόλια από υποψηφίους για αθέμιτες πρακτικές, εκβιασμούς κλπ. 

🚩 Τόσο σοβαρές καταγγελίες που δεν βγήκε κανείς να τις κάνει «λιανά», με ονόματα και ακριβή περιστατικά. Φωτοβολίδες στον αέρα, χωρίς να μπορεί κανείς να καταλάβει τι γίνεται.

🚩 Διότι μπορεί, για παράδειγμα, κάποιος κατ’ επάγγελμα και καθ’ έξην κοντογλυφτρορουφιάνος να αναλαμβάνει να στήνει συνδυασμούς, να βρίσκει υποψηφίους κλπ, αλλά δεν σημαίνει ότι εκβιάζει κιόλας. Μπορεί απλώς να δίνει… φιλικές συμβουλές για το μέλλον των άλλων. 

🚩 Δεν ισχυρίζομαι ότι υπάρχουν τέτοια άτομα στη Βέροια, προς Θεού. Φιλοσοφική κουβέντα κάνουμε! Επίσημα και επώνυμα δεν μου έκανες κανείς τέτοια καταγγελία, το τονίζω. 

🚨Κλείνοντας, πέρα από την πλάκα, το ξαναλέω, ως έκκληση και παράκληση: Ας επιλέξουμε πρόσωπα που θα μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. 

🚩 Δεν είναι τόσο σπουδαίο να έχουμε «κουμπάρο αντιδήμαρχο», εκτός και αν προσδοκούμε να πάρουμε κανένα εργάκι, καμιά απευθείας αναθεσούλα ή να «τρουπώσουμε» κάπου. 

🚩 Για αυτό είναι πιο σημαντικό να έχουμε «ικανό, άξιο και αποτελεσματικό αντιδήμαρχο», για αφήσει κάτι στον Δήμο, στην πόλη και στα χωριά μας, και όχι μόνο στον… οίκο μας. 

(Από την στήλη "ex-Αιρετικά" της ψηφιακής εφημερίδας "InVeria" - Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023, φύλλο 72)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο