Σύριγγες ναρκωτικών σε κοινή θέα στο κέντρο της Βέροιας

Μεσημέρι Σαββάτου (12/8/2023) στην πάροδο Σοφού, στη Βέροια. Σύριγγες χρησιμοποιημένες με ηρωίνη (κατά πάσα πιθανότητα) παρατημένες σε δημόσια θέα, σε σημείο που μπορεί να διέρχονται παιδιά...

Αναγνώστρια του InVeria.gr μας έστειλε τις φωτογραφίες, προφανώς τρομοκρατημένη και αγανακτισμένη με την εικόνα. Όπως μας ανέφερε, ενημέρωσε την αστυνομία, ως όφειλε. Αν και δεν είδε κίνηση, ελπίζουμε να ανταποκρίθηκε στην κλήση. 

Το θέμα είναι ότι η μάστιγα των ναρκωτικών, όσο και αν σε μία κοινωνία σαν τη Βέροια είναι καμουφλαρισμένη, είναι εδώ. Ανάμεσα στα παιδιά μας, στις νέες και στους νέους της πόλης. 

Από τη μία είναι η αστυνόμευση, για να περιοριστεί το μεγάλο έγκλημα της διακίνησης. Από την άλλη, είναι η αντιμετώπιση των τοξικοεξαρτημένων, των άρρωστων συμπολιτών μας που έμπλεξαν στο θανατηφόρο μονοπάτι των ναρκωτικών. Και στη μέση η κοινωνία, η οικογένεια, το σχολείο, οι θεσμοί. 

Σε μία κοινωνία που τα "πρότυπα" που πλασάρονται (μέσα από τη μουσική, τις ταινίες κλπ) ολοένα και αποενοχοποιούν τα ναρκωτικά, το στοίχημα είναι να μην αφήσουμε ούτε μία ψυχή παραπάνω να βυθιστεί σε αυτή την μαύρη άβυσσο. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο