Ολοκληρώθηκε το διήμερο πανηγύρι της Φυτειάς (φώτο - βίντεο)

 

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης 23 Αυγούστου 2023 το διήμερο πανηγύρι της ορεινής Φυτειάς Ημαθίας, με αφορμή την γιορτή της Απόδοσης της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Εννιάμερα Παναγίας). 

Στην αρχή της βραδιάς, ο πρόεδρος του διοργανωτή των εκδηλώσεων Εκπολιτιστικού - Μορφωτικού Συλλόγου Φυτειάς Γιάννης Γκαλίτσιος καλωσόρισε το πολυπληθές κοινό, που για δεύτερη μέρα κατέκλυσε την πλατεία του χωριού, ευχαρίστησε για την στήριξη στις εκδηλώσεις και ενημέρωσε το κοινό για τις επόμενες δράσεις του συλλόγου, ενώ ο πρόεδρος της Φυτειάς, Κώστας Βύζας, καλωσόρισε με τη σειρά του τους παριστάμενους και συνεχάρη τα μέλη του Συλλόγου της Φυτειάς. 

Ακολούθησε παρουσίαση παραδοσιακών χορών από το χορευτικό του Συλλόγου, υπό την διδασκαλία της Μαρίας Γκιλιοπούλου και  της Άννας Τσίλη και ακολούθησε χορός και τραγούδι μέχρι τις 02.45 μετά τα μεσάνυχτα, όταν και ξέσπασε μπόρα και διέκοψε το μέχρι τότε ασταμάτητο γλέντι. 

Στην βραδιά έπαιξαν μουσική οι αδελφοί Γκουτζιλίκα με την ορχήστρα τους, κρατώντας το κέφι στα ύψη καθ' όλη την διάρκεια της βραδιάς, με τραγούδια της Μακεδονίας και της Θράκης, Βλάχικα, Νησιώτικα, Δημοτικά και λαϊκά κ.α.

Χαρακτηριστικό των δύο βραδιών του Πανηγυριού της Φυτειάς ήταν τόσο η μεγάλη προσέλευση κόσμου (από τις μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων) και η μαζική συμμετοχή της νέας γενιάς, γεγονός ελπιδοφόρο για την συνέχεια των πατροπαράδοτων παραδόσεων του χωριού. 

Μεταξύ των παρόντων ήταν ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Δ. Βέροιας, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Κώστα Βοργιαζίδη, οι αντιδήμαρχοι Βασ. ΠαπαδόπουλοςΣτ. Ασλάνογλου και Ηλ. Τσιφλίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Λεων. Ακριβόπουλος και Ν. Αγγέλου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας Θεόφιλος Κορωνάς και υποψήφιοι του συνδυασμού του κ.α. 

Βίντεο και φωτογραφίες από την βραδιά:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο